ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τι συμβαίνει με Γουακάσο

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο, ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε τον Παναθηναϊκό.

Τι συμβαίνει με Γουακάσο

Ο Γκανέζος άσος, πραγματοποίησε πολύ καλά παιχνίδια με το «τριφύλλι» στα προκριματικά του Europa League, ήταν κομβικός τόσο με την ΑΙΚ, όσο και με την Μπρόντμπι, έκανε ονειρικό ντεμπούτο στη Σούπερ Λιηκ, με γκολ απέναντι στον Λεβαδειακό, ωστόσο μετά το ματς με τον Άγιαξ, μοιάζει να έχει… φθίνουσα πορεία, χωρίς να έχει προσφέρει σημαντικά.

Η κόκκινη κάρτα στο τέλος του αγώνα με τον «Άιαντα» στη Λεωφόρο, φαίνεται να του στοίχισε, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Έκτοτε δεν έχει βρει ρυθμό (και με κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών) δεν έχει τη σταθερότητα, που τουλάχιστον έδειχνε να έχει στην αρχή της σεζόν, όπου μπήκε φουριόζος.

Το πρόβλημα με τις κίτρινες

Ο Γουακάσο ήρθε με τη φήμη του… καρτάκια, κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό. Πέντε κίτρινες σύνολο (μια από αυτές στο φάουλ όπου έγινε το 0-1 από την Ξάνθη στη Λεωφόρο), έχουν στοιχίσει (με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά) στον Παναθηναϊκό.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 16.415 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολυθεσίτης…

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός πως σε εννέα ματς, έχει παίξει σε πέντε διαφορετικές θέσεις στο χώρο του κέντρου, κατά βάση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εντούτοις, δεν τον έχει βοηθήσει να βρει ρυθμό και συχνά πυκνά, αναλώνεται σε ανούσια τρεξίματα, χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά. Ίσως χρειάζεται να μονιμοποιηθεί σε κάποια θέση, όπου θα μπορέσει να «δέσει» με τους συμπαίκτες του (πχ με Χουλτ από αριστερά, όπου έχουν κάνει καλά παιχνίδια οι δύο τους).

Δεν έχει το γκολ

Τα χαφ πρέπει να πατούν περιοχή και να σκοράρουν. Μια παραδοχή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο Γκανέζος ωστόσο βρίσκεται εκτός… αυτής, με μόλις ένα γκολ σε επτά προσπάθειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρότι έχει καλά πόδια, τα σουτ που έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής, δεν αποτέλεσαν πηγή… κινδύνου στις αντίπαλες εστίες. Μόλα ταύτα, καλό είναι να συνεχίσει την προσπάθεια, τα σουτ χρειάζονται…

Τι τελικά συμβαίνει;

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, όπως και αρκετοί συμπαίκτες του και εκείνος αντιμετωπίζει σημάδια κόπωσης, ειδικά μετά από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και δεν είναι τόσο ενεργητικός όσο ήταν στην αρχή.

Αν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, ή περνάει ένα ντεφορμάρισμα, είναι κάτι που θα φανεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δώσει περισσότερα (μπορεί, αυτό είναι σίγουρο), με τον προπονητή να παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό (τόνωση ηθικού, καλύτερη διαχείριση).

Ο επόμενος μήνας, είναι μήνας απαντήσεων… σε όλα τα επίπεδα, από πολλούς μέσα στο «τριφύλλι». Ας ελπίσουμε πως ο ταλαντούχος Γκανέζος, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ανταποκριθείς στις προσδοκίες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.