ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός Superfoods 83-84

Εξάστερη ανατροπή!

Με δίποντο του Καλάθη στα 3΄΄ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή νικώντας την Μπάμπεργκ με 84-83, με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει θεαματικό ντεμπούτο στον πράσινο πάγκο. Συγκλονιστικός Φελντέιν, σούπερ ο Σίνγκλετον που χάρισε την τελευταία κατοχή που έδωσε τη νίκη!

Εξάστερη ανατροπή!

Από το -10, τρία λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια συγκλονιστική ανατροπή, βγαλμένη μέσα από την ψυχή πρωταθλητή που έχει, θυμίζοντας το ένδοξο-κοντινό, παρελθόν. Σάρωσε ο Φελντέιν με μεγάλα τρίποντα, σούπερ Σίνγκλετον και Ρίβερς για μια ακόμη φορά, κομβικός ο Καλάθης με ένα τρίποντο που έβαλε τον Παναθηναϊκό στο ματς και φυσικά το νικητήριο καλάθι του αγώνα!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, μπήκε δυνατά στο ματς, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του Παναθηναϊκού στην άμυνα, έφεραν το ματς στο +10 κάμποσες φορές, όμως η καρδιά του εξάστερου μίλησε και με ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 σε 4! επιθέσεις, γύρισε το ματς και πήρε ένα σπουδαίο διπλό!

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε τους Καλάθη, Φελντέιν, Γκιστ, Σίγκλετον και Νίκολς για να ξεκινήσει το ματς, ενώ ο Τρινκιέρι, τους Ζήση, Μέλι, Ραντόσεβιτς, Μίλερ και Κοζέρ.

Φελντέιν on fire…

Μετά από δύο άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, οι Γερμανοί με τον Ραντόσεβιτς προηγήθηκαν με 3-0 (καλάθι και φάουλ), με τον Σίνγκλετον να απαντάει άμεσα με άμεσο… τρίποντο. Ο Φελντέιν με συνεχόμενα καρφώματα μετά από ασίστ του Καλάθη, προηγήθηκε με 6-7, αλλά ο Μέλι με νέο τρίποντο έκανε το 9-7, με τον Φελντέιν σεληνιασμένο… να κάνει το 9-10!

Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Γκιστ και ένα coast to coast του Καλάθη ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα επτά πόντων (9-16), με τους Γκιστ-Σίνγκλετον να έχουν μοιράσει… τρεις τάπες μέσα σε έξι λεπτά, «κρύβοντας» το καλάθι για την Μπάμπεργκ, με τον Τρινκιέρι να ζητάει εσπευσμένα τάιμ άουτ και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι.

Σούπερ Καλάθης

Ο Καλάθης οδηγούσε μαεστρικά τον Παναθηναϊκό (4 ασίστ), οι «πράσινοι» πίεζαν πάνω στην μπάλα, έλεγχαν τα ριμπάουντ και παίζοντας έξυπνα, κρατούσαν μια διαφορά (12-20, 2:20), παίζοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Μέλι με το τρίτο του τρίποντο μείωσε στους πέντε (15-20), ο Μπουρούσης χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, οι Γερμανοί αστόχησαν δις, ο Φελντέιν ευστόχησε σε μακρινό τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης, ωστόσο ήταν εκπρόθεσμο, η Μπάμπεργκ στα τελευταία 6΄΄ αστόχησε με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με σκορ 15-20.

Μπροστά η Μπάμπεργκ!

Με συνεχόμενα καλάθια, η Μπάμπεργκ ισοφάρισε άμεσα (20-20) στις αρχές της Β΄ περιόδου, ο Μπουρούσης έκανε συνεχή λάθη, ο Στρέλνιεκς ολοκλήρωσε ένα 10-0 σερί για την Μπάμπεργκ, η οποία ανέκτησε το προβάδισμα (22-20), μόλις δύο λεπτά από την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Πασκουάλ, να καλεί άμεσα τάιμ άουτ.

Καταιγιστικός επιθετικά, προβληματικός αμυντικά

Φώτσης και Ρίβερς, έδωσαν ξανά προβάδισμα στο «τριφύλλι» (22-28, 6:21), οι «πράσινοι» πήγαιναν σε σετ επιθέσεις ως επί το πλείστον στη δεύτερη περίοδο, σε σχέση με τη πρώτη όπου έτρεξαν περισσότερο, η άμυνα του Παναθηναϊκού έσφιξε και πάλι, δυσκολεύοντας την Μπάμπεργκ να βρει διάδρομο για το καλάθι, ρισκάροντας όμως μερικά ελεύθερα τρίποντα.

Με συνεχόμενα μεγάλα καλάθια του Κέι Σι Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα (31-39), με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75, ο Νίκολο Μέλι, προσπαθούσε να κρατήσει επιθετικά την Μπάμπεργκ, με τον Λο να κάνει το 35-39, ενάμισι λεπτό για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό, να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τον επιθετικό του οίστρο, κάνοντας λάθη στην άμυνα.

Καθίζηση…

Στρέλνιεκς και Σίνγκλετον έβαλαν τους πρώτους πόντους του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μέλι όμως συνέχιζε να είναι καυτός (16 π., 42-44), ο Παναθηναϊκός όσο δεν έβρισκε ρυθμό στην άμυνα, τόσο επέτρεπε στην Μπάμπεργκ να βρίσκεται πολύ κοντά και να προηγηθεί εκ νέου με τον Ζήση, με έξι αναπάντητους πόντους και ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς (51-44, 6:35).

Με τρίποντο του Μίλερ, η Μπάμπεργκ πήρε προβάδισμα με 10 (54-44), οι «πράσινοι» είχαν υποστεί μια καθίζηση, δεν έκαναν τίποτα σωστά, ο Καλάθης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, ωστόσο πλέον κέρδιζε και τη μάχη των ριμπάουντ, με τον Μπουρούση να κάνει το 3ο του φάουλ (στον Ζήση), όντας ωσεί παρών στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Ρίβερς με τρίποντο σπάει το σερί 17-2 των Γερμανών (54-47), αλλά ο Βερεμένκο θα βάλει εύκολα το καλάθι, με την Μπάμπεργκ να μη βρίσκει αντίσταση από την πράσινη άμυνα.

Come back για τον Παναθηναϊκό!

Μπουρούσης, Καλάθης και Ρίβερς με συνεχόμενους πόντους θα διαμορφώσουν το 58-57, με τον Πασκουάλ να το πανηγυρίζει και τον Τρινκιέρι να ζητά αμέσως τάιμ άουτ, βλέποντας πως το «τριφύλλι» αντέδρασε και επέστρεψε στο ματς.

Η προσωπική άμυνα των «πράσινων» δεν ήταν καλή, αλλά με τον Μπουρούση να ανεβαίνει (60-60 με τρίποντο), το ματς ήρθε στα ίσα, με το ματς να ξαναγίνεται ντέρμπι και όλα έδειχναν πως έτσι θα τελείωνε ο αγώνας.

Ο Στρέλνιεκς ήταν καυτός, έφτασε τους 16 π. με τρίποντο (66-62), η μπάλα στην επίθεση του Παναθηναϊκού, πήγαινε στον Μπουρούση, ο οποίος φόρτωνε με φάουλ τους αντιπάλους του, ο Παππάς με εντυπωσιακό και δύσκολο καλάθι θα κάνει το 66-64, με οκτώ λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δε βελτιωνόταν, η Μπάμπεργκ διατηρούσε εύκολα τη διαφορά (73-64, 7:00), με το τριφύλλι να κυνηγάει στο σκορ, έχοντας χάσει τη συγκέντρωσή του και στην επίθεση, όπου ήταν καλός στο πρώτο μέρος και στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η αστοχία συνεχιζόταν, η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (74-66), ο χρόνος στέρευε… με τον Καλάθη να βάζει ένα τρίποντο για το 74-69, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να προφυλάξει το καλάθι του. Ο Σίνγκλετον με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε κι’ άλλο (76-72), αλλά παρά τις φωνές του Πασκουάλ για σκληρή άμυνα, πήγαιναν στο βρόντο… με τον Σίνγκλετον να κρατά τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι.

Από το -4, ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα λεπτό βρέθηκε στο -10 (83-73, 3:01), αλλά δύο γκολ-φάουλ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο (Ρίβερς-Γκιστ), έφεραν το σκορ στο 83-79, σε δύο επιθέσεις, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η άμυνα έσφιξε, έστω και την ύστατη ώρα, η Μπάμπεργκ δε βρήκε καλάθι για ενάμισι λεπτό, ο Φελντέιν με τρίποντο θα κάνει το 83-82, με εννέα πόντους σε τρεις επιθέσεις και μηδέν παθητικό, σε ένα ματς για γερές… καρδιές!

Ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο, ο Φελντέιν έκανε κακή επιλογή, σούταρε χωρίς ισορροπία, με την μπάλα να γλιστράει από τα χέρια του, κάνοντας την μπάλα διεκδικούμενη, στα 54΄΄, με το σκορ να είναι στο 83-82, σε ένα απίστευτο ντέρμπι.

Ο Σίνγκλετον θα παίξει καταπληκτική άμυνα πάνω στον Ζήση, ο Μίλερ θα αστοχήσει, με το τριφύλλι να έχει 19΄λ για να βάλει ένα καλάθι,  ο Νικ παραλίγο να κάνει το λάθος, ο Σίνγκλετον θα γλιτώσει την κατοχή, αλλά οι πράσινοι έχασαν πολύτιμο χρόνο για να εκδηλώσουν επίθεση. Ο Ρίβερς θα αστοχήσει, ο Καλάθης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 83-84!

Τα δεκάλεπτα: 15-20,37-42,63-62, 83-84.

230743
230749

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ