ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0

Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ

Μετά τη Βέροια, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε και πάλι πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Έβραζε ο κόσμος, που αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες και τον Στραματσόνι, τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη το "τριφύλλι". Δεν έδωσε πέναλτι στον Εμποκού ο Καραντώνης

Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ

Ούτε τώρα. Τρεις μέρες μετά το ματς στη Βέροια, το… πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δημιούργησαν και πάλι πολλές ευκαιρίες απέναντι στον Ηρακλή, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο 0-0 για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου. Μοιραίοι Ρινάλντι και Ιμπάρμπο, δεν βοήθησαν ούτε οι αλλαγές, τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη για τους “πράσινους” και… ξεσηκωμός από τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, ο οποίος αποδοκίμασε έντονα στο φινάλε. Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Εμποκού στο 39′ ο Καραντώνης

Με 4-3-3 ο Παναθηναϊκός

Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε προαναγγείλει και στους παίκτες του πως θα προχωρήσει σε rotation στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή και πράγματι αυτό έγινε. Ο Ιταλός προπονητής κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3, ξεκινώντας τις αλλαγές από τον τερματοφύλακα, αφού για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ και Χουχούμης, ενώ τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ρέις – Μίγγος (αμυντικά χαφ) και Βιγιαφάνιες. Στην επίθεση, δεξιά ξεκίνησε ο Ιμπάρμπο, αριστερά ο Εμποκού και στην κορυφή ο Ρινάλντι, με τους τρεις ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πολλές φορές θέσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Άργησε να βρει ρυθμό, «έβγαλε» φάσεις, του αρνήθηκαν πέναλτι

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι άργησαν να βρουν ρυθμό, λογικό από τη στιγμή που οι περισσότεροι εξ αυτών όχι μόνο δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, αλλά δεν είχαν και συμμετοχή σαν βασικοί. Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος, Εμποκού, Ρινάλντι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να αργήσουν να βρουν ρυθμό. Αντίθετα, οι Ιμπάρμπο και Βιγιαφάνιες, που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα, ο πρώτος με ατομικές ενέργειες και ο δεύτερος με κάθετες πάσες. Από μία κούρσα του Κολομβιανού ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 12’, όταν μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στον Ρινάλντι, αλλά ο Αργεντινός μπερδεύτηκε και έχασε την ευκαιρία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ιμπάρμπο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ρινάλντι, που από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 22’ ο Βιγιαφάνιες με κάθετη πάσα βρήκε τον Ρινάλντι, που πλάσαρε στην κίνηση για να φύγει η μπάλα λίγο έξω. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεσή του προς την εστία του Ηρακλή και στο 19’ ο Εμποκού από καλή θέση σούταρε ψηλά, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τους «πράσινους» να πιέζουν προς το φινάλε του ημιχρόνου για να βρουν το γκολ. Σε αυτό το σημείο έγιναν και οι δύο πιο σημαντικές φάσεις του ματς.

Αρχικά στο 39’, όταν ο Εμποκού βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρότατα από τον Κυριακίδη, με τον διαιτητή Καραντώνη να αρνείται το καταφανέστατο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρινάλντι έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Ιμπάρμπο του γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Αργεντινός πλάσαρε από τη μικρή περιοχή με το αριστερό, αλλά ο Περνίς άπλωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου. Από το κόρνερ ο Ιβανόφ έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Πολλές φάσεις, μηδέν γκολ, έντονες αποδοκιμασίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με ευκαιρία του Ρινάλντι στο 46’, όταν ο Αργεντινός από πάσα του Εμποκού βρέθηκε απέναντι στον Περνίς, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή τον σταμάτησε. Ο Ηρακλής κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 56’, όταν ο Πασσάς μπήκε επικίνδυνα από δεξιά, αφήνοντας πίσω του τον Χουχούμη, θέλησε να γυρίσει στον Λουκίνα, αλλά βρήκε τον Ιβανόφο που έδιωξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιεστικός και να δημιουργεί ευκαιρίες, με το παιχνίδι να θυμίζει… Βέροια, όταν οι «πράσινοι» δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά δεν «καθάρισαν» το ματς και στο τέλος την… πάτησαν. Ο Ιμπάρμπο στο 58’ αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρινάλντι πλάσαρε άουτ.

Με το… φάντασμα της Βέροιας να εμφανίζεται πάνω από τη Λεωφόρο, ο Στραματσόνι έβγαλε τον θετικό, αλλά άστοχο Ρινάλντι και έβαλε στη θέση του ο Λέτο στο 65’, ενώ στο 68’ ο Μίγγος, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του, έδωσε τη θέση του στον Λουντ, με τον Στραματσόνι να γυρίζει το σχήμα σε 4-4-2, βάζοντας τους Ιμπάρμπο και Λέτο στην κορυφή, ενώ στο 74’ το σχήμα έγινε ακόμα πιο επιθετικό, με τον Μπεργκ να παίρνει τη θέση του Εμποκού.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Ηρακλή στο μισό γήπεδο, με τον Βιγιαφάνιες να σεντράρει στο 77’ και τον Κουτρουμπή να κάνει μια κεφαλιά που πέρασε παράλληλα με την εστία, ενώ στο 80’ οι Λέτο και Λουντ έπαιξαν το «ένα – δύο», ο Φιλανδός σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά πάνω στον Περνίς. Η ώρα περνούσε, ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε το γκολ της νίκης, παρά την καθολική υπεροχή και τις πολλές ευκαιρίες, το άγχος έκανε την εμφάνισή του, οι παίκτες του Ηρακλή έπεφταν κάτω με την πρώτη ευκαιρία και ο κόσμος άρχισε τα… «είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα», απογοητευμένος που δεν ερχόταν το γκολ.

Το μηδέν έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να μένει μακριά από τις νίκες για τέταρτο σερί παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη και με τον κόσμο να ξεσπά στο φινάλε σε έντονες αποδοκιμασίες προς όλους. Παίκτες και προπονητή, για ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που αποδεικνύει πως οι «πράσινοι» περνούν την πρώτη μεγάλη κρίση της σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68’ Λουντ), Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74’ Μπεργκ), Ρινάλντι (63’ Λέτο).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Αμανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (81’ Μπλέτσας), Πασάς (64’ Μοντέιρο), Ινζόγλου, Κούρος, Λάμπρου (69’ Ζιάμπαρης), Λουκίνας.

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας).

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ