ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Ερυθρός Αστέρας 70-59

Άντε πιάστε τον!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε φύλλο και φτερό... τον Ερυθρό Αστέρα (70-59), έκανε το 3-1 στη διοργάνωση, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, με τον Νικ Καλάθη να οδηγεί μαεστρικά την ομάδα του στη νίκη.

Άντε πιάστε τον!

Με ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στον Ερυθρό Αστέρα, τον νίκησε εύκολα, παρά την προσπάθεια των Σέρβων, που κατέβασαν τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των πράσινων.

Σούπερ Γκιστ (17π.), εμφάνιση ηγέτη… από τον παίκτη ορχήστρα, Νικ Καλάθη, εκπληκτικές άμυνες από την ομάδα του Πασκουάλ, ο οποίος σιγά-σιγά, βάζει τη σφραγίδα του στην ομάδα.

Το ματς

Με Νίκολς, Καλάθη, Σίνγκλετον, Φελντέιν και Γκιστ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Αστέρας με τους Κούζμιτς, Ντάνγκουμπιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς και Μίτροβιτς.

Μαέστρος Καλάθης, σούπερ άμυνα!

Ο Κούζμιτς με καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ, άνοιξε το σκορ, αλλά ο Νίκολς, μετά από μια εξαιρετική πάσα του Καλάθη, ισοφάρισε και με την έξτρα βολή (καλάθι και φάουλ), έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» (3-2, 8:49).

Οι «πράσινοι» μέσα σε μισό λεπτό περίπου είχαν αναγκάσει τον Αστέρα σε τρία λάθη (δύο κλεψίματα και μια καλή άμυνα), με αποτέλεσμα εύκολα καλάθια στο αιφνιδιασμό, κάτι που ήθελε και ο Πασκουάλ, δείχνοντας το χαρακτηριστικά με τα χέρια του, αλλά η αστοχία από τα 6,75, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να χτίσει διαφορά (7-4, 5:40).

Ο Καλάθης εμφανίστηκε φρέσκος, μοίραζε και οργάνωνε μαεστρικά, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ συνεχώς, παρά τα κακά ποσοστά από μακριά, στηριζόμενος στην καλή του άμυνα (τρία κλεψίματα και καλές άμυνες που ανάγκασαν σε λάθος τους Σέρβους).

Κρεσέντο Καλάθη, φουριόζος Ρίβερς!

Με τον αρχηγό σε εξαιρετική βραδιά, ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια, καλό ρυθμό και με δημιουργό και εκτελεστή τον Νικ, πήρε διαφορά επτά πόντων (21-12, 45΄΄), παρά τα δύο τρίποντα του Γιόβιτς.

Ο Σιμόνοβιτς με καλάθι στα 20΄΄ μείωσε τη διαφορά (21-14), αλλά ο Ρίβερς με εκπληκτικό drive στο τέλος κυριολεκτικά της επίθεσης, διαμόρφωσε το 23-14, σκορ πρώτης περιόδου. Οι «πράσινοι» παρότι είχαν 1/7 τρίποντα, είχαν ανοίξει τη διαφορά, λόγω της ενέργειας που είχαν στην άμυνα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση.

Άλλος… Καλάθης!

Ρίβερς και Μπουρούσης γρήγορα-γρήγορα έκαναν το 27-14, ενώ ο Καλάθης σε δαιμονιώδη κατάσταση, έφερε τη διαφορά στους 15 (29-14, 8:31), με τον Παναθηναϊκό μέσα σε δυόμισι λεπτά στη Β΄ περίοδο να απογειώνεται… παίζοντας εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ!

Καλάθης και Μπουρούσης (τρίποντο) εκτίναξαν τη διαφορά στους 20!, με τον αρχηγό να έχει ήδη 9 πόντους και 4 ασίστ, με τον Πασκουάλ να τον αποσύρει για να πάρει ανάσες, εν μέσω αποθέωσης!

Οι Σέρβοι σκόραραν μετά από 4 λεπτά στη Β΄ περίοδο, αλλά ο Ρίβερς σε μεγάλη βραδιά, έστειλε τη διαφορά στους 21 (37-16, 5:29), με το «τριφύλλι» να πραγματοποιεί μια απίστευτη εμφάνιση τόσο σε άμυνα, όσο σε επίθεση.

Ο Πασκουάλ επανέφερε τον Καλάθη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός είχε σπαταλήσει μερικές επιθέσεις (κόλλησε στους 41 για περίπου δύο λεπτά), αλλά κρατιόταν από την άμυνα, έχοντας δεχθεί από τους Σέρβους μόλις εννιά πόντους στη Β΄ περίοδο, μέχρι τα 2:19, με τη διαφορά να πέφτει στους 16 (41-25), με τον Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Σόου Γκιστ, στο +21 στο ημίχρονο

Με πέντε αναπάντητους πόντους από τον Αμερικανό, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 21 (46-25), ο Παναθηναϊκός δε δέχτηκε άλλο καλάθι, αλλά στις δύο επιθέσεις που επιχείρησε αστόχησε.

Σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό στην 3η περίοδο, οι «πράσινοι» κέρδισαν τρία φάουλ από τους αντιπάλους τους, φορτώνοντας περισσότερα προβλήματα τον Ράντονιτς, με τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (49-29, 7:29), παρότι ο «εξάστερος» δεν μπήκε στο Β΄ μέρος με το πόδι στο γκάζι.

Ο Καλάθης με το δεύτερο του τρίποντο στον αγώνα, έκανε το 52-29, ο Κούζμιτς κρατούσε όρθιο τον Αστέρα (15 π.), με τον Παναθηναϊκό χωρίς να εντυπωσιάζει, αφού-λογικά-είχε ρίξει το ρυθμό, αφού βρισκόταν με μεγάλη διαφορά μπροστά στο σκορ.

Καλάθης και Γκιστ έβγαλαν τη φάση της αγωνιστικής, για το 56-34 (3:03), ο Παναθηναϊκός διατηρούσε εύκολα τη διαφορά με εκπληκτικές άμυνες και τον κόσμο να… γουστάρει πολύ την φοβερή εμφάνιση της ομάδας.Ο Μπουρούσης με δύο βολές στα 6,3΄΄ έκανε το 61-41, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος, μετά από άστοχο σουτ του Ουόλτερς στην εκπνοή.

Σερί από Αστέρα και τάιμ άουτ από Πασκουάλ

Οι πράσινοι δεν μπήκαν το  ίδιο συγκεντρωμένοι  στην 4η περίοδο και οι φιλοξενούμενοι με ένα σερι 6-0, μείωσαν σε 61-47 (8:06), με τον Πασκουάλ να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Ο Μπιέλιτσα με τρίποντο έριξε κι’ άλλο τη διαφορά (61-50), αλλά ο Καλάθης άμεσα έκανε το 63-50.

Ο Μπιέλιτσα τιμώρησε ξανά την αδρανή άμυνα του Μπουρούση (63-53), ο Έλληνας σέντερ αστόχησε σε τρίποντο με το ματς να παρουσιάζει νέο ενδιαφέρον. Ο Πασκουάλ έριξε στο ματς Σίνγκλετον-Φελντέιν, θέλοντας να δυναμώσει την προσωπική άμυνα της ομάδας του, η οποία είχε κουραστεί και έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωσή της.

Τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν έξτρα κατοχές στο τριφύλλι, με τον Φελντέιν να δίνει τεράστια ανάσα στον Παναθηναϊκό με καλάθι και φάουλ στα 4:06 (66-53), με τους πράσινους να έχουν σκοράρει μόλις πέντε πόντους στην τελευταία περίοδο, σε έξι λεπτά.

Ο Γκιστ διάβασε το miss match με τον Τζένκινς, κέρδισε το φάουλ ευστόχησε στη μία βολή (67-53, 3:26), οι πράσινοι έπαιζαν έξυπνα, εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα των πέντε φάουλ, αλλά έχαναν βολές, με αποτέλεσμα να μην… κλειδώνουν το ματς, παρά τη διαφορά που είχαν.

Τα δεκάλεπτα: 23-14,46-25,61-41, 70-59.

dpspsd
mesa

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ