ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο «έλεγχος προόδου» της τριάδας των μικρών

Το παιχνίδι κόντρα στην Κύμη, έδωσε τη δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίξει το rotation και να δει το επίπεδο ετοιμότητας των Χαραλαμπόπουλου, Μποχωρίδη και Λούντζη, οι οποίοι άφησαν θετικές εντυπώσεις στον Καταλανό προπονητή.

Ο «έλεγχος προόδου» της τριάδας των μικρών

Η χαοτική διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του Παναθηναϊκού Superfoods και της νεοφώτιστης Κύμης, σε συνδυασμό με το αγωνιστικό «πρόγραμμα-φωτιά» που έρχεται, έδωσε τη δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίξει το rotation ξεκουράζοντας το «γκρουπ» των βασικών και να τσεκάρει την ετοιμότητα των μικρών της ομάδας.

Ο Καταλανός προπονητής έριξε στη «μάχη» και τους τρεις νεαρούς της ομάδας (Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης και Λούντζης) οι οποίοι προσπάθησαν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα «μαλλιά» και να δείξουν στον Πασκουάλ πως μπορεί να τους υπολογίζει για τα παιχνίδια της Basket League.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν η «αποκάλυψη» απόψε καθώς έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την «πράσινη» φανέλα. Ο νεαρός γκαρντ στα 24:31 λεπτά που αγωνίστηκε άγγιξε το double-double έχοντας συγκομιδή 9 πόντων (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/3 βολές), 9 ριμπάουντ (τα δύο επιθετικά) και 6 ασίστ. Προσθέτοντας τα 4 κερδισμένα φάουλ και το ένα κλέψιμο, το index του Μποχωρίδη φτάνει στο 20, γεγονός που τον αναδεικνύει ως MVP της αναμέτρησης.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 191.112 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο αποψινό παιχνίδι συγκριτικά με τους υπόλοιπους (26:22), ωστόσο η διστακτικότητα που τον διακατείχε στο επιθετικό κομμάτι τον κράτησε στα «χαμηλά» (3 πόντοι με 1/2 δίποντα και 1/2 βολές). Ωστόσο, ο νεαρός φόργουορντ βοήθησε με άλλον τρόπο στην επίθεση, μοιράζοντας 6 ασίστ και κερδίζοντας 4 φάουλ, ενώ στην άμυνα μέτρησε 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Ο Μιχάλης Λούντζης πήρε τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς χρησιμοποιήθηκε για 6:06 λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του σκοράροντας 5 πόντους (1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), έχοντας επίσης και ένα κλέψιμο.

Μπορεί το μέγεθος του αποψινού αντιπάλου του Παναθηναϊκού Superfoods να μην στέκεται ικανό ώστε να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για την πορεία των τριών νεαρών και ελπιδοφόρων στελεχών της ομάδας. Τουλάχιστον, ο Τσάβι Πασκουάλ διαβεβαίωσε από την πλευρά του στη συνέντευξη Τύπου, πως εκείνοι θα πάρουν και με το παραπάνω τις ευκαιρίες που τους αναλογούν, εάν και εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν με την ίδια όρεξη στους ίδιους ρυθμούς: «Οι νέοι παίκτες έχουν ο καθένας το δικό του πρόγραμμα, οι τρεις που έπαιξαν σήμερα πάνε καλά σε αυτό το κομμάτι. Μέρα με τη μέρα θα τους ζητάμε παραπάνω πράγματα. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να παίζουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας, σέβομαι όλες τις ομάδες και όλους τους προπονητές τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.