ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Πριν από τον Μούτσι, ο Τότης! (vid)

Κόντρα στη Σταντάρ, ο Ρομπέρτο Μούτσι θα αντικαταστήσει (προσωρινά) τον Αντρέα Στραματσόνι στο «τιμόνι» της ομάδας. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» θα παίξουν στην Ευρώπη με υπηρεσιακό προπονητή.

Πριν από τον Μούτσι, ο Τότης! (vid)

Η αποβολή του Αντρέα Στραματσόνι στην ανάπαυλα της αναμέτρησης του Βελγίου με τη Σταντάρ Λιέγης, θα στερήσει στον Ιταλό τη δυνατότητα να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι της Λεωφόρου (3/11), αφήνοντας στη θέση του τον Ρομπέρτο Μούτσι.

Η τιμωρία του «Στράμα» θα δώσει την ευκαιρία στον 45χρονο βοηθό και στενό συνεργάτη του να «βάλει» τα «παπούτσια» του πρώτου προπονητή τουλάχιστον για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League (εκκρεμεί η απόφαση της UEFA αναφορικά με το μέγεθος της τιμωρίας του Στραματσόνι). Ωστόσο δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του…

Ο σύλλογος είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση έντεκα χρόνια πριν αλλά κάτω υπό διαφορετικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2005, ο «πιστός στρατιώτης» του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης, είχε κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε η αποπομπή του Ζντένεκ Σκάζνι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας έως ότου βρεθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης του Τσέχου προπονητή.Στο ολιγοήμερο διάστημα της παραμονής του στον πάγκο της ομάδας (8-16 Φεβρουαρίου) ο Φυλακούρης έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, οδηγώντας μάλιστα τους «πράσινους» στη νίκη κόντρα στη Σεβίλλη (1-0), την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2005, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τους «Ανδαλουσιάνους» στη Λεωφόρο, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Κυπέλλου UEFA. O αγαπημένος Τότης της εξέδρας έθεσε από νωρίς εκτός «μάχης» τα επιθετικά «όπλα» της Σεβίλλης, Ζούλιο Μπαπτίστα και Αρίθα Μακουκούλα, παρατάσσοντας την ομάδα με σύστημα 3-5-2, ενώ στην επίθεση, οι Κωνσταντίνου και Γκέκας «ενοχλούσαν» συχνά την εστία των Ισπανών. Εν τέλει οι «πράσινοι» κεφαλαιοποίησαν την υπεροχή τους στο 75ο λεπτό, όταν ο Λουκάς Βύντρα σκόραρε με βολίδα εκτός περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Έπειτα από αυτή τη μεγάλη νίκη (η οποία δυστυχώς δε συνοδεύτηκε με πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 στη ρεβάνς της Ισπανίας) ο Φυλακούρης παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Έντεκα χρόνια αργότερα, η ιστορία (σχεδόν) επαναλαμβάνεται, καθώς ο Ρομπέρτο Μούτσι καλείται να… μιμηθεί τον Τότη Φυλακούρη, να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη απέναντι στη Σταντάρ η οποία θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE