ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τρίτη και… φαρμακερή! (vids)

Οι επισκέψεις των βελγικών ομάδων στην έδρα του Παναθηναϊκού, είχαν (κατά πλειοψηφία) θετικό τέλος για τους «πράσινους». Από τον γενικό αυτόν κανόνα έχει ξεφύγει η Σταντάρ Λιέγης, η οποία έχει κατορθώσει να κάνει το 2/2 εντός Ελλάδος.

Τρίτη και... φαρμακερή! (vids)

Μπορεί το Βέλγιο να έχει μετατραπεί ως «τόπο μαρτυρίου» για τον Παναθηναϊκό, τις φορές που το έχει επισκεφθεί, ωστόσο το αντίστροφο συμβαίνει στις επισκέψεις των βελγικών ομάδων στην έδρα των «πρασίνων». Στις οκτώ αναμετρήσεις με τους τρεις εκπροσώπους της Jupiler League, το «τριφύλλι» μετρά τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η συγκεκριμένη συγκομιδή θα μπορούσε να αγγίξει τα όρια της… τελειότητας αν δεν υπήρχαν στη μέση οι δύο ήττες, οι οποίες έχουν προέλθει μάλιστα από την ίδια ομάδα τη Σταντάρ Λιέγης, την οποία ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ σε ένα ματς που θα κρίνει την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. Σε αντίθεση με τις Άντερλεχτ και Μπριζ, η Σταντάρ δε φάνηκε να επηρεάζεται από την αρνητική προϊστορία των Βέλγων στην Αθήνα και κατόρθωσε να φύγει με δύο «διπλά» σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 771 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Της αμύνης τα… δώρα!

Η πρώτη εξ αυτών, έλαβε χώρα στις 11 Μαρτίου του 2010, σε παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League. Εκείνο το βράδυ, οι συνθήκες που επικρατούσαν έχριζαν αυτόματα φαβορί τους «πράσινους», οι οποίοι προέρχονταν από την επική πρόκριση επί της Ρόμα.

Ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή, καθώς οι Βιτσέλ (9′) και Γιοβάνοβιτς (17′) έδωσαν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων στους Βέλγους, εκμεταλλευόμενοι την τραγική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στη συνέχεια, αν και ο Λουκάς Βύντρα μείωσε το σκορ στις αρχές της επανάληψης (49′), ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο φρόντισε να «αποτελειώσει» τους «πράσινους», βρίσκοντας δίχτυα στο 75′, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ (1-3).

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης (46′ Καραγκούνης), Ρουκάβινα (71′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46′ Σαλπιγγίδης), Σισέ

Σταντάρ Λιέγης: Μπολάτ, Ράμος, Ντεφούρ (λ.τ. 21′ Γκονζάλες), Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοζάτο, Σαρ, Γιουβάνοβιτς (79′ Νταλμά), Γκέρσον, Νίκέις (66′ Μανγκάλα), Βίτσελ

Ένα καταστροφικό πεντάλεπτο…

Το επόμενο συναπάντημα των δύο ομάδων συνέβη τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου του 2014. Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο, στον επαναληπτικό αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης των ομίλων του Champions League. Λίγα βράδια νωρίτερα, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε στηθεί αριστουργηματικά στο Βέλγιο και θα μπορούσε να είχε φύγει με το «διπλό»(0-0) αν οι Μπεργκ και Καρέλης ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η «λευκή» ισοπαλία της Λιέγης, έδινε σαφέστατο προβάδισμα στους «πράσινους», οι οποίοι μάλιστα φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν προσωρινά, ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς (17′). Όμως και εκείνη τη βραδιά, η Σταντάρ κατάφερε να γυρίσει «τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας δύο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Εμπομπό ισοφάρισε στο 36′ και πέντε λεπτά αργότερα, ο νυν παίκτης των «πρασίνων» Εμποκού διαμόρφωσε το τελικό (1-2), δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες (56′ Καρέλης), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56′ Κλωναρίδης, 66′ Ντίνας), Μπεργκ

Σταντάρ: Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (54′ Γουάτ), Μπιά (20′ Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71′ Αντάρεβιτς), Λουμάντζα

Η Σταντάρ Λιέγης έχει γίνει ήδη δύο φορές «δήμιος» των «πράσινων» ονείρων, ωστόσο απόψε, ο λειψός μα παθιασμένος Παναθηναϊκός, έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα και να σημειώσει την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων αλλά και απέναντι στο σύνολο του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς. Λίγες ώρες απομένουν ώστε να δούμε αν η τρίτη επίσκεψη των Βέλγων στην Αθήνα, γίνει και η «φαρμακερή» για εκείνους!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.