ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Αποτυχημένοι απ’ την 6η Νοεμβρίου; Το αντέχετε;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το μεγάλο ντέρμπι στο Φάληρο, το οποίο κρίνει για τον Παναθηναϊκό ολόκληρη τη σεζόν του και για τους παίκτες την υστεροφημία τους

Αποτυχημένοι απ’ την 6η Νοεμβρίου; Το αντέχετε;

Μόνοι τους τα… κατάφεραν οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού να παίζουν την 6η Νοεμβρίου όλη τους τη χρονιά. Και το έκαναν μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες. «Χάρισαν» όχι μόνο την πρωτιά του πρωταθλήματος, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία προς φίλους και εχθρούς. Όταν όλοι παραδέχονταν πως ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος επειδή ήταν καλύτερος, εκείνος «γκέλαρε» με Ξάνθη και Βέροια, έχασε την Ευρώπη και βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα «όλα για όλα» 90λεπτο. Ήττα σημαίνει «τέλος». Τέλος πρωταθλήματος από την 6η Νοεμβρίου.

Σημαίνει επιστροφή στα περσινά, σε μια Λεωφόρο που θα μαζεύει ελάχιστο κόσμο, ο οποίος θα είναι εκεί περισσότερο για να βρίζει, παρά για να στηρίζει. Θα εμφανιστεί κάποια στιγμή ο στόχος του Κυπέλλου ως… παυσίπονο και μονάχα αν η ομάδα φτάσει μέχρι τέλους θα υπάρξει ξανά κίνητρο.

Όσο κι αν ξέρουμε (και ξέρουν ακόμα και οι αντίπαλοι) πως η βαθμολογία, ακόμα και με τις «γκέλες» του Παναθηναϊκού ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι έτσι και οφείλεται στην κραυγαλέα διαιτητική εύνοια του Ολυμπιακού κυρίως στο ματς με τον Ατρόμητο και δευτερευόντως σε αυτά με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, δεν… χωνεύεται ο τρόπος που βρέθηκε σε αυτό το -4 η ομάδα του Στραματσόνι.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ποδόσφαιρο που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα φετινά παιχνίδια και η ευκολία με την οποία δημιουργεί ευκαιρίες, θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως ποδοσφαιρικά έχει τον πρώτο λόγο στο αυριανό παιχνίδι. Απέναντι σε μια κακή άμυνα όπως αυτή του Ολυμπιακού, μπορούν οι «πράσινοι» να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να απειλήσουν, να σκοράρουν, να κερδίσουν. Στα ντέρμπι, όμως, εδώ και… αιώνες, τον πρώτο λόγο δεν τον έχει το ποδόσφαιρο. Η θέληση, το πάθος, η συγκέντρωση, το «εγώ» του κάθε ποδοσφαιριστή και τα… καρύδια που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετράνε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε σύστημα και οποιαδήποτε τακτική προσέγγιση. Ακόμα και η απουσία του – ντεφορμέ εδώ και μεγάλο διάστημα – Μπεργκ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην αυριανή «μάχη». Να συσπειρωθούν οι υπόλοιποι, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν μαζί τους τον ηγέτη τους, να δώσουν το κάτι παραπάνω, να παίξουν το ματς σαν να μην υπάρχει αύριο. Κι εδώ που τα λέμε, στον Παναθηναϊκό «δεν θα υπάρχει αύριο» αν φύγει ηττημένος από το Καραϊσκάκη.

Ακόμα κι αν το πρωτάθλημα χαθεί, ακόμα κι αν η διαφορά αυξηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού ακολουθεί πρόγραμμα – βουνό για τον Παναθηναϊκό και… περίπατος για τον Ολυμπιακό, το αυριανό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕΙ να το πάρει. Για να μην δώσει το δικαίωμα… χλευασμού στο «καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών», που όντως έχει, αλλά θα το «κάψει» από Νοέμβρη μήνα, για να μην πάει χαμένη ακόμα μία χρονιά πριν καλά καλά φτάσουμε στα μισά της, για να δώσει ξανά στον κόσμο την ελπίδα που έχει χάσει εδώ και περίπου ένα μήνα. Έχει λίγα να κερδίσει, σε σχέση με όσα θα χάσει το «τριφύλλι» αν δεν φύγει με τη νίκη από το Φάληρο. Αν οι ποδοσφαιριστές του – και μόνο αυτοί – το αντιληφθούν, ας μπουν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους και να φύγουν νικητές. Διαφορετικά θα είναι και εκείνοι κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων του κόσμου και όσοι τους χαρακτηρίσουν αποτυχημένους, δεν θα έχουν άδικο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.