ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Από το Ισραήλ στην Αθήνα… (Pics)

Τι κοινό έχουν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Όντετ Κάτας και ο Άριελ Μακντόναλντ; Και οι τρεις ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο… από το Ισραήλ στην Αθήνα.

Από το Ισραήλ στην Αθήνα… (Pics)

Δύο μεγάλες ομάδες, τρεις μεγάλοι παίκτες οι οποίοι φόρεσαν τα κίτρινα και τα πράσινα, κατακτώντας τίτλους με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό.

Την αρχή έκανε ο Όντετ Κάτας

Ο Ισραηλινός παικταράς, αποτέλεσε το «μπαμ» του καλοκαιριού του 1999. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αναλάβει τον Παναθηναϊκό και ζητάει από τον Πάυλο Γιαννακόπουλο τον σούπερ σταρ της Μακάμπι, Όντετ Κάτας. Ο ηγέτης των «πράσινων» δεν του χαλάει χατίρι και φέρνει στην Αθήνα τον γκαρντ των «κίτρινων», έναν παίκτη που λατρεύτηκε όσο λίγοι στο Τελ Αβίβ.

20546

Ο Κάτας λίγους μήνες αργότερα, θα πληγώσει την αγαπημένη του ομάδα, στον τελικό της Πυλαίας και με 17 πόντους θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ράψει το δεύτερο αστέρι στη φανέλα του. Ο Κάτας δε θα το πανηγυρίσει, σεβόμενος την ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη και θα αποθεωθεί εξίσου από Έλληνες και Ισραηλινούς. Η καριέρα του θα τελειώσει άδοξα μια χρονιά αργότερα (2001), λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών, ωστόσο θα προλάβει να μπει στο πάνθεον της ιστορίας.

19472
47998

Σειρά πήρε ο ΜακΝτόναλντ

Το 2002, ο Ομπράντοβιτς θα ψωνίσει ξανά από την Μακάμπι… με τον Άριελ Μακντόναλντ να αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή από την ομάδα του Λαού. Θα αγωνιστεί στο «τριφύλλι» την περίοδο 2002-2004, ενώ το πρώτο του ματς εναντίον της Μακάμπι θα σταματήσει στους 19 πόντους!

ÔÏÌÉÔÓ ÌÁÊÍÔÏÍÁËÍÔ / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2002)
David Blatt with Arriel McDonald

îëáé úì àáéá ðâã ôðéèéð÷åñ ñôåøè

Λατρεμένος σε τρεις πόλεις!

Αν κάνει κανείς ένα γκάλοπ, γράφοντας το όνομα του Σάρας Γιασικεβίτσιους, σε Ισραήλ, Βαρκελώνη και Αθήνα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα, πως ο Λιθουανός λατρεύεται εξίσου και στις τρεις μεγαλουπόλεις.

ÁËÂÅÑÔÇÓ ÃÉÁÓÉÓÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁÊÁÌÐÉ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2003) / PANATHINAIKOS - MACCABI (EUROLEAGUE 2003)

Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους, ο Σάρας δεν έκανε το ταξίδι Ισραήλ-Αθήνα άμεσα… αφού πέρασε πρώτα μια διετία στο ΝΒΑ και τις ΗΠΑ. Ο Σάρας αγωνίστηκε στην Μακάμπι το διάστημα 2003-2005, κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα (back to back), κάνοντας πράγματα και θαύματα.

Οι εμφανίσεις του με την ομάδα του Πίνι Γκέρσον δεν πέρασαν απαρατήρητες από το ΝΒΑ με τους Πέισερς να του δίνουν συμβόλαιο. Ιντιάνα και Γκόλντεν Στέιτ, οι δύο σταθμοί στην Αμερικανική καριέρα του Σάρας, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το μεγάλο μπαμ, το καλοκαίρι του 2007.

ÃÉÁÓÉÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ / ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ 2007-2008
ÃÉÁÓÉÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ JASIKEVICIUS / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Ο Σάρας μπήκε στο κλαμπ των παικτών που έχουν κατακτήσει τρόπαιο Ευρωλίγκας με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Παναθηναϊκός), έγραψε ιστορία και έμεινε ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...