ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS-ΜΑΚΑΜΠΙ FOX ΤΕΛ ΑΒΙΒ 83-75

Τους τελείωσε ο παικταράς!

Ο συγκλονιστικός Σίγκλετον οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods σε μια σπουδαία νίκη (83-75) επί της Μακάμπι με τους 26 πόντους που σημείωσε ρεκόρ καριέρας δίνοντας έτσι μια σημαντική νίκη στο τριφύλλι. Μάτς - θρίλερ στο ΟΑΚΑ με παράταση. Τη νίκη επί του Ολυμπιακού ζήτησε ο κόσμος.

Τους τελείωσε ο παικταράς!

Το ματς

Ο συγκλονιστικός Σιγκλετον οδηγησε τον Παναθηναικό Superfoods σε μια σπουδαία νίκη με τους 26 πόντους που σημείωσε ρεκόρ καριέρας δίνοντας έτσι μια σημαντική νίκη στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχθηκε την Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του και το κατάφερε αρκετά δύσκολα με το τελικό 83-75.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στα πρώτα 2:30 λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 7-0. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αρκετά σφιχτής άμυνας του «τριφυλλιού» και στις δύο πλευρές του παρκέ που οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε αρκετά λάθη τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν μια διαφορά 6 πόντων, στα μισά της περιόδου, ωστόσο η Μακάμπι κατάφερε με ένα μίνι σερί 5 πόντων, να φτάσει το ματς στον πόντο, κάνοντας το 13-12. Αυτό ήταν αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, που με καλή άμυνα αλλά και σωστές επιλογές στην επίθεση, έκανε ένα 6-0 σερί για να τελειώσει την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 18-12. Ο Νικ Καλάθης ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους πράσινους με 6 πόντους.

Το θέμα ριμπάουντ ήταν ακόμη μια φορά προβληματικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε μόλις 6 ριμπάουντ εκ των οποίων τα5 αμυντικά και μόλις ένα επιθετικό σε αντίθεση με την Μακάμπι που μετρούσε ήδη 13 συνολικά (5 επιθετικά, 8 αμυντικά.)

Στην δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός παρατάχτηκε στο παρκέ με τους Παππά, Μποχωρίδη, Κέι Σι Ρίβερς, Φώτση και Μπουρούση. Η καλή άμυνα του Παναθηναικού συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο οδηγώντας την Μακάμπι σε εύκολα λάθη φτάνοντας σε 11 λεπτά παιχνιδιού ήδη τέσσερα, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που μετρούσε μόλις ένα λάθος.

Αυτή η πίεση και συνάμα η καλή επιθετική τακτική από τους παίκτες του Πασκουάλ, οδήγησε το «τριφύλλι» στο +10 (32-22), δύο λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Η καλή εμφάνιση του Νικ Καλάθη συνεχίστηκε και έτσι έκλεισε την περίοδο με 11 πόντους και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετύχει καλάθι πίσω από την γραμμή των 6,75 μετρώντας 4/15 τρίποντα, ωστόσο οι παίκτες του μοίρασαν 10 ασίστ και βελτίωσαν τον αριθμό των ριμπάουντ μόνο στα αμυντικά ριμπάουντ όμως με 11 αμυντικά και μόλις δύο επιθετικά. Το σκορ του πρώτου μέρους έληξε με το 35-28 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα δύο λεπτά είχαν αλλεπάλληλες άστοχες επιθέσεις. Το επιθετικό πρόβλημα των «πρασίνων», έλυσε ο Νίκολς μετά από τρία λεπτά παιχνιδιού στην τρίτη περίοδο με εύστοχο δίποντο. Έκτοτε όλα άλλαξαν επιθετικά για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση στην άμυνα και στα μισά της περιόδου και με ένα σερί 13-5, οδηγούσαν το παιχνίδι με το 48-30.

Ο Νικ Καλάθης ήταν παντού στο παρκέ τόσο αμυντικά με τα δύο κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ του αλλά και με τις δύο ασίστ του αλλά και τα εντυπωσιακά καρφώματα των συμπαικτών του, μοίρασαν θέαμα στους οπαδούς  του «τριφυλλιού».

Ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε τους 17 πόντους στο παιχνίδι και μαζί με τον Νικ Καλάθη με 13 πόντους και 5 ασίστ, οδηγούσαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό.

Η Μακάμπι προσπάθησε να μειώσει με τρίποντα αλλά και να σπάσει τον ρυθμό των πρασίνων αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι στην ροή του αγώνα. Η διαφορά του σκορ διατηρήθηκε στο +13 υπέρ του Παναθηναϊκού, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου με το σκορ περιόδου να λήγει με το 52-43.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την Μακάμπι να μπαίνει δυνατά και τον Παναθηναικό να κάνει ένα δικό του ματς, ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο να κάνουν ένα σερί 7-2 για να διαμορφώσουν το σκορ σε 52-50 υπέρ των «πρασίνων».

Την λύση για να ξεκολλήσει ο Παναθηναϊκός επιθετικά, την έδωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης με δύο διαδοχικά τρίποντα, για να δώσει προβάδισμα οκτώ πόντων στο «τριφύλλι», κάνοντας το 60-52.

Το δικό του ρεσιτάλ στο ματς έδωσε ο Κρις Σίνγκλετον, με δύο διαδοχικά και εντυπωσιακά καρφώματα. Ο Αμερικανός σέντερ του «τριφυλλιού», έφτασε τους 21 πόντους στο παιχνίδι και σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα μετά τους 17 που είχε σημειώσει με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 17 πόντους.

Το πάρτι που είχαν στήσει οι παίκτες του Πασκουάλ φρόντισαν να χαλάσει η Μακάμπι, αρχικά με το τρίποντο του Γουίμς αλλά και το καθοριστικό τρίποντο του Άντριου Γκουντλοκ έφτασε το ματς στον πόντο, 64-63 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Η Μακάμπι μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα κάνοντας το 65-64 με τις δύο εύστοχες βολές του Ντέβιν  Σμιθ.

Στο 1:57 οι φιλοξενούμενοι απέκτησε προβάδισμα τρίών πόντων με τις δύο εύστοχες βολές του Σίλεϊ. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να έχουν κυριευτεί από το άγχος της νίκης και έτσι έχαναν διαδοχικές επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ με τις 1/2 βολές του Σίνγκλετον που έφτασε τους 22 πόντους και το φόλοου του Γκιστ, στα 10.1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Το ματς έληξε 67-67 στην κανονική διάρκεια του αγώναμετά την άστοχη προσπάθεια του Νικ Καλάθη να χριστεί για ακόμη μια φορά λυτρωτής με buzzer beater ωστόσο χωρίς επιτυχία.

Η παράταση ξεκίνησε με τον Σίνγκλετον να δίνει το έναυσμα, πετυχαίνοντας τρίποντο αρχικά και με 1/2 βολές έπειτα, φτάνοντας τους 26 πόντους στο παιχνίδι για το 70-67. Τα τρίποντα των Γκιστ και Νίκολς έβαλαν φωτιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ με το «τριφύλλι» να αποκτά προβάδισμα 8 πόντων τρία λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης. Το ρεσιτάλ συνεχίστηκε με τους Νίκολς, Φελντέιν διαδοχικά, φτάνοντας στο +11 (83-72) «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη για τον Παναθηναϊκό με το 83-75.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ