ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS 87-84

Αυτοκτονία…

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και κόντραρε στα «ίσα» τη Ρεάλ μέχρι τέλους στην έδρα της, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ (30 πόντοι) και τα απανωτά λάθη του Φελντέιν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έφεραν την ήττα (87-84). Αγωνία για Γκιστ ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Αυτοκτονία...

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά κοίταξε στα «μάτια» τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά κόντεψε να φύγει με το «διπλό» από τη Μαδρίτη. Ωστόσο τα απανωτά λάθη του Τζέιμς Φελντέιν στο τελευταίο λεπτό και ο εκπληκτικός απόψε Σέρχιο Γιουλ (30π.) έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους με 87-84.

Εκπληκτικός ο Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στο αποψινό παιχνίδι πετυχαίνοντας 19 πόντους με 6/7 (!) τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν για άλλη μια φορά ο Νικ Καλάθης που άγγιξε το double double με 15 πόντους και 9 ασίστ.

«Πάγωσαν» οι «πράσινοι» βλέποντας τον Γκιστ να καταρρέει εντός παρκέ πιάνοντας τον προσαγωγό του και να αποχωρεί υποβασταζόμενος και καταχειροκροτούμενος από την εξέδρα.

Επόμενος «σταθμός»… ΟΑΚΑ για τους παίκτες του Πασκουάλ οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (18/11) για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας

Βρέχει… τρίποντα!

Η προσοχή που επέδειξαν οι παίκτες του Πασκουάλ στην προσπάθεια της Ρεάλ να «χτυπήσει» από τη ρακέτα έφερε τα σωστά «μπλοκ άουτ» στην άμυνα και η υπομονή στην επίθεση μεταφράστηκε σε τρία εύστοχα τρίποντα από τον Τζέιμς Φελντέιν για το 6-12 (4′).

Εύστοχος βέβαια ήταν από την άλλη πλευρά και ο Γιόνας Μασιούλις, που συναγωνιζόταν τον Δομινικανό έξω από τα 6.75μ μεν, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Καλάθη (11-15, 7′). Ο Μποχωρίδης χρεώθηκε με τεχνική ποινή στα 22” πριν τη λήξη δίνοντας στον Γιουλ την ευκαιρία να φέρει τη Ρεάλ στο -1 (21-22) από τη γραμμή των βολών και στη συνέχεια, η μία βολή του Σίνγκλετον διαμόρφωσε το σκορ της πρώτης περιόδου (21-23).

Επίθεση, επίθεση και… επίθεση!

Η φόρα και η ενέργεια των «πρασίνων» συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου με την επίθεση να συνεχίζει να πετά «φωτιές. Ωστόσο, η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας χαλάρωσε σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Ρίβερς να ξεκινά το επιθετικό σερί του με γκολ φάουλ και έπειτα ο Σίνγκλετον να σημειώνει δύο πανέμορφα καλάθια στη λήξη του χρόνου και από alley-oop πάσα αντίστοιχα (29-30, 13′). Παππάς και Μπουρούσης «πλήγωσαν» κι αυτοί με τη σειρά τους τη Ρεάλ, αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει τάιμ-άουτ (32-38, 15′). Ένα φθηνό λάθος στην επαναφορά και δύο τρελά τρίποντα του Γιουλ (ένα με ταμπλό και ένα από τα 8.5μ) έφεραν τη Ρεάλ για πρώτη φορά στη θέση του οδηγού (40-38, 17′). Έπειτα, ο Τόμπκινς πήρε τη «μπαγκέτα» της επίθεσης και με απανωτούς πόντους από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 53-50, που έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Ασταμάτητος ο Γιουλ

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» έδειξαν πως μπορούν να αναχαιτίσουν τους πάντες, πλην του Γιουλ, ο οποίος ήταν το «άλφα» και το «ωμέγα» της επίθεσης των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, ο Καλάθης με τον Γκιστ δημιουργούσαν «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα.

Οι Καλάθης και Γκιστ κάλυψαν γρήγορα τη διαφορά και έδωσαν στον Παναθηναϊκό να προσπεράσει ξανά τη Ρεάλ μέσα σε δυο λεπτά, τρέχοντας ένα σερί 6-0 (53-56, 22′). Ο Ράντολφ επανέφερε προσωρινά τις ισορροπίες ισοφαρίζοντας με τρίποντο, αλλά ο τρομερός Καλάθης με δύο προσωπικές προσπάθειες διατηρούσε τους «πράσινους» στον «αφρό» (61-64 στο 25′). Απέναντι του, ο Νικ είχε τον επίσης φορμαρισμένο Σέρχιο Γιουλ, έτσι το δεκάλεπτο δεν άργησε να λάβει τον χαρακτήρα της προσωπικής μονομαχίας (66-64, 28′). Ο Γιουλ αναχαιτίστηκε κάπως στη συνέχεια, όμως η επίθεση «κόλλησε» καθώς ο Μπουρούσης απέτυχε σε αρκετές περιπτώσεις να τελειώσει εύκολες φαινομενικά φάσεις κάτω από τη ρακέτα, κάτι που έπραττε με επιτυχία η Ρεάλ (72-68).

Πλήρωσε τα λάθη στο τέλος

Με το «καλημέρα» ο Ρούντι Φερνάντεθ δυσχέρανε λίγο παραπάνω τη θέση του «μπλοκαρισμένου» Παναθηναϊκού (75-68, 31′) ο οποίος «πάγωσε» βλέποντας τον Γκιστ να σωριάζεται στο έδαφος πιάνοντας τον αριστερό προσαγωγό του.

Ο Αμερικανός υποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, αυξάνοντας την αγωνία του Πασκουάλ και των υπολοίπων αναφορικά με το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί. Νωρίτερα, ο Ρίβερς είχε φροντίσει να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και ο Μπουρούσης στη συνέχεια βρήκε το «χέρι» του μειώνοντας στην ελάχιστη δυνατή διαφορά για τον Παναθηναϊκό (75-74, 35′). Οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα νέο σερί 8-0 και όχι μόνο κρατήθηκαν «ζωντανοί» αλλά πέρασαν μπροστά με λέι απ του Καλάθη (75-76, 36′).

Ο Φελντέιν έβαλε νέα «φωτιά» με τρίποντο (77-79) και ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πρώτο τρίλεπτο ικανός για όλα. Το ντράιβ του Αγιόν έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» (81-81 στο 39′), ο Παππάς αστόχησε στην επόμενη επίθεση και ο τρομερός Γιουλ με γκολ φάουλ έβαλε τη Ρεάλ μπροστά με τρεις πόντους (84-81) στο τελευταίο λεπτό. Ο Φελντέιν ξαναχτύπησε με τρομερό τρίποντο και ισοφάρισε απευθείας (84-84) αλλά αμέσως μετά έκανε δύο συνεχόμενα λάθη τα οποία έκριναν την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84

screenshot_5
screenshot_6

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ