ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Πρόβλημα ψυχολογικό, όχι αγωνιστικό

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ, όχι από την ήττα στη Μαδρίτη, αλλά από τον αναπάντεχο τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Πρόβλημα ψυχολογικό, όχι αγωνιστικό

Όλα τα είχε, η απώλεια του Γκιστ του έλειπε… Ο Παναθηναϊκός καλείται σε 24 περίπου ώρες να δώσει μια μάχη, με μεγάλο διακύβευμα. Δεν είναι η βαθμολογία, αφού βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο το γόητρο και η ευκαιρία για «εκδίκηση», απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να δείχνουν από το τι είναι φτιαγμένοι… ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ήδη δείξει τα πρώτα δείγματά του και παρά τη δεδομένη απουσία του Μάικ Τζέιμς, η ομάδα σε κάθε ματς, σιγά-σιγά και με σταθερά βήματα προόδου, ολοένα και «ανεβάζει» το ταβάνι της.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε δύο ήττες στο… νήμα σε Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη αλλά και το σοκ από τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, γεγονότα που επηρεάζουν την ομάδα, αλλά μπορούν από την άλλη να τη συσπειρώσουν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.612 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο «τριφύλλι» δεν είναι αγωνιστικό. Κάθε άλλο. Οι «πράσινοι» έχουν μπει σε μια τροχιά, που τους οδηγεί προς τα πάνω… εντούτοις καλούνται για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν να διαχειριστούν «πνευματικά», ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (λίγες μέρες πριν τα ματς με Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό είχε τραυματιστεί ο Τζέιμς). Συνεπώς, ο μεγάλος πονοκέφαλος του Πασκουάλ είναι η ψυχολογία, η οποία καταρρακώθηκε κατά τη διάρκεια του ματς με την Ρεάλ και τον τραυματισμό του Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει σε 24 ώρες από τώρα, να συσπειρωθεί, να μαζέψει τα… κομμάτια του, να συγκεντρωθεί, να αφήσει πίσω του τον Γκιστ και μέσα από μία προπόνηση να καταστρώσει τα πλάνα του, για το αυριανό ντέρμπι.

Η απουσία του Γκιστ είναι κομβική, ουδείς το αμφισβητεί. Αλλά πάει, τελείωσε, δεν παίζει. Δεν έχει νόημα πια να γίνεται άλλη κουβέντα, παρά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με… ευχές για περαστικά στον Αμερικανό.

Οι εναπομείναντες πρέπει να παίξουν και γι’ αυτόν αύριο. Οι παίκτες του Πασκουάλ μπορεί να χρειαστεί να κάνουν αρκετές… υπερωρίες, αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Μέσα από τις δυσκολίες και τα στραβά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτιστεί σε στέρεες βάσεις και να ξαναβρεθεί ξανά στην κορυφή. Και το αυριανό ντέρμπι, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε από τι υλικό… φτιάχνεται ο νέος Παναθηναϊκός.

ΥΓ.1: Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη αύριο. Για πολλούς λόγους. Αλλά επειδή και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, πως το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας, έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα.

ΥΓ.2: Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται στο Top-5 των περισσότερων στατιστικών κατηγοριών. Επί Πασκουάλ, ο αρχηγός έχει γυρίσει το διακόπτη, ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση και τώρα, ναι, είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Διαφωνεί κανείς;

ΥΓ.3: Νίκολς, Σίνγκλετον, Ρίβερς θα πρέπει να καλύψουν μεταξύ άλλων και το κενό του Γκιστ, πρακτικά. Είναι σημαντικό να μπουν στο ρυθμό του ματς νωρίς.

ΥΓ.4: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Πραγματικά έχει «σκυλιάσει» και δουλεύει σα να μην υπάρχει αύριο. Έτσι να συνεχίσει και όλα θα γίνουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.