ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΆΡΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 59-71

Ενας είναι ο αυτοκράτορας

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντέδρασε μετά τις ήττες από τη Ρεάλ και Ολυμπιακό και με ώριμη εμφάνιση πέρασε νικηφόρα από το "Nick Gallis Hall", με 71-59 επί του Αρη.

Ενας είναι ο αυτοκράτορας

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση. Ο Άρης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προηγούταν συνεχώς στο σκορ. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 4-6, μετά από καλάθια των Σίνγκλετον και Καλάθη.

Στο σημείο εκείνο όμως ο Άρης αντέδρασε και έτρεξε γρήγορα ένα σερί 6-0, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 10-4. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν στο σκορ, τρέχοντας σερί 5-0 (10-9). Στη συνέχεια οι «πράσινοι» με συνεχόμενα τρίποντα κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 17-14.

Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης με σερί 5-0 πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 19-17. Εκεί όμως ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενα τρίποντα προσπέρασε ξανά με 19-23 και τιμώρησε την άμυνα του Άρη που άφηνε τα περιφερειακά σουτ. Οι «πράσινοι» στο δεύτερο αυτό δεκάλεπτο έδειχναν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με τον Ρίβερς και τον Παππά σε πολύ καλή βραδιά, σε συνδυασμό με τα αρκετά ριμπάουντ του «τριφυλλιού», ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +10 (36-26). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο +8 (36-28).

Ο Παππάς ήταν… καυτός και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έστειλε την διαφορά στο +11 (39-28). Στα πρώτα τρία λεπτά το δευτέρου ημιχρόνου το σκορ ήταν χαμηλό, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 44-32, μετά από καλάθι και φάουλ τον Σίγκλετον. Τρομερή ήταν η ευστοχία του «τριφυλλιού» από την γραμμή των τριών πόντων, η οποία έφτανε στο 50% στο σημείο αυτό. Ο Άρης, αφού το σκορ έφτασε στο 47-32, «έτρεξε» σερί 7-0 και μείωσε άμεσα σε 47-39. Ο Άρης έδειχνε να μην το βάζει κάτω και με νέο σερί έριξε τη διαφορά στους 6 (45-51). Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε και η τρίτη περίοδος, χωρίς τον Παναθηναϊκό να έχει «πάρει» καθαρή διαφορά.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης έτρεξε νέο σερί (5-0) κι έφερε το παιχνίδι στον πόντο (51-50). Ο Μπουρούσης όμως έδωσε νέα… ανάσα στο «τριφύλλι» και με 4 δικούς του πόντους διαμόρφωσε το 50-55, 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μαζί με τον Μπορούση, ο Καλάθης με εύστοχο τρίποντο έκανε το 58-50, με τους «πράσινους». Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ήταν καθοριστικός στο τελευταίο αυτό δεκάλεπτο.  Τελικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-59 του Άρη και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-36, 45-51, 59-71

inner

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ