ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Μπλαουγκράνα» με σήμα… το τριφύλλι!

Το Panathinaikos24.gr συγκροτεί την δωδεκάδα των παικτών που έχουν αγωνιστεί και στους δυο αποψινούς «μονομάχους (2/12), δημιουργώντας μια ανάμικτη ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει… «βαπτιστεί» ακόμα, αλλά σίγουρα η φανέλα της θα μπορούσε να είναι χρώματος κυανέρυθρου με σήμα to τριφύλλι!

«Μπλαουγκράνα» με σήμα... το τριφύλλι!

Οι «πράσινοι» έχουν αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές στην πολυετή ιστορία τους την ομάδα της Βαρκελώνης. Αρκετές επίσης ήταν και οι «μετακινήσεις» παικτών από την Αθήνα και τη Βαρκελώνη αλλά και αντίστροφα.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, με τελευταία την περίπτωση του Στράτου Περπέρογλου, ο αριθμός των «διπλών πρακτόρων» είναι ικανός να συγκροτήσει μια (πλήρη σε όλες τις θέσεις σχεδόν) δωδεκάδα!

Το Panathinaikos24.gr συγκροτεί την δωδεκάδα των παικτών που έχουν αγωνιστεί και στους δυο αποψινούς «μονομάχους (2/12), δημιουργώντας μια ανάμικτη ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει… «βαπτιστεί» ακόμα, αλλά σίγουρα η φανέλα της θα μπορούσε να είναι χρώματος κυανέρυθρου με σήμα to τριφύλλι!

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 819 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να σημειωθεί πως η επιλογή της πρώτης πεντάδας αλλά και των αλλαγών της ομάδας αυτής θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψιν το κριτήριο της συνολικής καριέρας που ακολούθησαν (ή ακολουθούν) οι αθλητές αλλά και το κατά πόσο επιτυχημένο ήταν το πέρασμά τους και από τις δυο ομάδες.

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής)

xavipascual-680x393

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αποψινής βραδιάς στη Βαρκελώνη. Επί σειρά ετών προπονητής της Μπαρτσελόνα, κατέκτησε μαζί της 19 (!) τίτλους παρακαλώ ενώ σε ηλικία 38 ετών τερμάτισε μαζί της στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης (2010).

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει αναλάβει να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στις επιτυχίες και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του στο ΟΑΚΑ. Λόγω της συγκομιδής του όσον αφορά τους τίτλους, ο Καταλανός δικαίως είναι ο πρώτος προπονητής της fantasy ομάδας μας!

Σάσα Τζόρτζεβιτς  (βοηθός προπονητή)

djordjevic

O πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, έχει διατελέσει επίσης και παίκτης της Μπαρτσελόνα τη διετία 1997-99. Στην Ισπανία, ο «Σάλε» κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, ενώ από τη μονοετή θητεία του στους «πράσινους» έχει να θυμάται την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 2015.

Εφόσον υπάρχει ο Πασκουάλ στο «κάδρο», τότε ο Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει βοηθός του!

Δημιουργικά και… «φονικά» combo guards!

sarunas-jasikevicius-4fe554f9ed2ed

Στο «ασσόδυο» η μικτή μας ομάδα είναι πραγματικά ακαταμάχητη. Διαθέτει πέντε παίκτες οι οποίοι μπορούν άνετα να παίξουν τόσο στη θέση «1» όσο και στη θέση «2»!

Βέβαια θα υπήρχαν κάποια «προβληματάκια» στη συνεννόηση μεταξύ των Γιασικεβίτσιους και Λάκοβιτς  (μια μπάλα υπάρχει στο παρκέ δυστυχώς…), όμως παράλληλα, θα υπήρχε και το απαραίτητο βάθος επιλογών με τους  ΒούγιανιτςΟύκιτς και Πέπε Σάντσεθ  να αποτελούν λύσεις πολυτελείας από τον πάγκο!

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (playmaker)

Μπαρτσελόνα (2000-2003, 2012-2013):  2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Euroleague Παναθηναϊκός (2007-2010, 2011-2012):  3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Euroleague

Γιάκα Λάκοβιτς (combo guard)

Παναθηναϊκός (2002-2006):  4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Ελλάδας Μπαρτσελόνα (2006-2011):  2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Ισπανίας, 2 Super Cup, 1 Euroleague

Μποντίρογκα βασικός με αλλαγή Περπέρογλου!

bodiroga_sef

Στη θέση «3» η υποθετική μας ομάδα έχει δυο επιλογές μεν αλλά βαρβάτες! Η φανέλα του βασικού θα άνηκε δικαιωματικά στον Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο οποίος θα «έπαιρνε» την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα.

Αλλαγή του θα ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, παίκτης ικανός να δώσει στον Σέρβο πολύτιμα λεπτά ξεκούρασης, βοηθώντας με το «αθόρυβο» μα συνάμα all-around παιχνίδι του!

Ντέγιαν Μποντίρογκα (small forward)

Παναθηναϊκός (1998-2002):  3 πρωταθλήματα, 2 Euroleague Mπαρτσελόνα (2002-2004):  2 πρωταθλήματα, 1 Euroleague, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Super Cup

Δυνατότητα συνεχούς «rotation» στη θέση «4»!

imagehandler2

Τρία τεσσάρια έχουν καταφέρει να αγωνιστούν και με τις δυο ομάδες τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Ωστόσο η επιλογή του… βασικού ήταν δύσκολη απόφαση καθώς μιλάμε για τρεις ισάξιους (βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν παραπάνω, όχι της γενικότερης μπασκετικής αξίας τους).

Η φανέλα του βασικού θα πάει στον  Ντάριλ Μίντλετον, ο οποίος ωστόσο θα μοιράζεται με όρους… 51-49 τον χρόνο συμμετοχής του στο παρκέ με τον  Νίκο Οικονόμου. Από την άλλη ο τίμιος Φεράν Μαρτίνεθ θα αποτελεί την τρίτη συμπληρωματική επιλογή στη θέση του power forward.

Ντάριλ Μίντλετον (power forward)

Μπαρτσελόνα (1994-1996):  2 πρωταθλήματα Παναθηναϊκός (2000-2005):  4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Ευρωλίγκα

Γερμανική «υπόθεση» το «ζωγραφιστό»!

femerlig

Φτάνοντας στην τελευταία, πλην πολύ σημαντική, θέση του σέντερ, οι παίκτες-επιλογές μας είναι δυο. Ο Πάτρικ Φέμερλινγκ και ο Άντρια Ζίζιτς. Χωρίς πολλές και περιττές κουβέντες, η χρονική «μερίδα του λέοντος» ανήκει δικαιωματικά στον Φέμερλινγκ, με τον Ζίζιτς να αποτελεί την εναλλακτική λύση που   θα δίνει στον Γερμανό τις απαραίτητες «ανάσες».

Πάτρικ Φέμερλινγκ (center)

Μπαρτσελόνα (2002-2004):  2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Super Cup, 1 Euroleague Παναθηναϊκός (2004-2006):  2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδας

Αυτοί ήταν λοιπόν οι δώδεκα (συν τους Πασκουάλ και Τζόρτζεβιτς) οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα και των δυο ομάδων. Ο τρόπος της παρουσίασης τους ήταν διαφορετικός των τετριμμένων και ασφαλώς οποιαδήποτε… «ένσταση» προκύψει για την κατάρτιση της «fantasy team» μας προς χάριν του άρθρου, φυσικά και είναι δεκτή!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.