ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Να η ευκαιρία!

Η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό κινητοποιεί όλα τα στελέχη του «πράσινου» ρόστερ τα οποία ήταν παραγκωνισμένα επί των ημερών Στραματσόνι.

Να η ευκαιρία!

Παραδοσιακά, έχει αποδειχθεί, πως η αλλαγή προπονητή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου σε μια ομάδα είναι ικανή να αλλάξει άμεσα ή έμμεσα τις ισορροπίες. Ιδίως σε ό,τι αφορά τη στελέχωση και τις ευκαιρίες των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ ενός συλλόγου.

Από τον κανόνα αυτόν δεν ήταν δυνατόν να «ξεφύγει» ο Παναθηναϊκός. Στο ρόστερ των «πρασίνων» υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός παικτών, οι οποίοι είχαν παραγκωνιστεί για διάφορους λόγους την περίοδο που βρισκόταν στο «τιμόνι» της ομάδας ο Αντρέα Στραματσόνι.

Παίκτες όπως ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ο Οδυσσέας και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο Λαουτάρο Ρινάλντι αλλά και ο Στάθης Ταυλαρίδης βρίσκονταν ξεκάθαρα εκτός των πλάνων του Ιταλού και το μέλλον τους στον Παναθηναϊκό κρινόταν λίγο έως πολύ αβέβαιο.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.637 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Στραματσόνι μάλιστα είχε εμμέσως πλην σαφώς δώσει εντολή να παραχωρηθούν οι περισσότεροι εξ αυτών ως δανεικοί στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, προτού μπει «φρένο» από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Ιταλό να δοκιμάσει όλες τις διαθέσιμες μονάδες του ρόστερ ώστε να λάβει μια δεύτερη γνώμη για εκείνες πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση.

Εν τέλει, ο νεαρός Ιταλός προπονητής αποτελεί εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα παρελθόν από τον πάγκο του «τριφυλλιού», με την θέση του να καλύπτεται άμεσα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, η έλευση του οποίου αποτελεί από μόνη της μια «ανάσα» για τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές.

Ο 48χρονος τεχνικός έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του για την άμεση ενίσχυση της ομάδας, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να ενεργοποιήσει ξανά τις «ακυρωμένες» εφεδρείες της εποχής Στραματσόνι. Ιδιαίτερα δε όσον αφορά την περίπτωση του Μπουμάλ, τον οποίο εκείνος «έφτιαξε» και ανέδειξε στον Πανιώνιο, στέλνοντας τον με μετραγραφή στο Κορωπί.

Παράλληλα, ο Ουζουνίδης, όντας γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας δεν αποκλείεται να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, έναν γηγενή παίκτη ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Όσο για τον αδερφό του, τα δείγματα που έδειξε αγωνιζόμενος στη Νέα Σμύρνη ήταν κάτι παραπάνω από θετικά, πράγμα που ενισχύει τις πιθανότητες να έχει ενισχυμένη θέση στο ρόστερ.

Τέλος, όσον αφορά τον Στάθη Ταυλαρίδη, η πιθανή επανενεργοποίησή του δεν έχει να κάνει τόσο με αγωνιστικά όσο με διαφορετικά κριτήρια. Η εμπειρία και η ηγετική φυσιογνωμία του έμπειρου αμυντικού μπορεί να αποτελέσουν σημαντική βοήθεια στον νεοπροσληφθέντα τεχνικό όσον αφορά τα αποδυτήρια.

Eν τέλει, η εποχή Ουζουνίδη μπορεί να σημάνει τη «νεκρανάσταση» όσων έμειναν στην άκρη το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να «βάλουν» το «χεράκι» τους και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, «αρπάζοντας» τις όποιες ευκαιρίες τους δοθούν στο άμεσο μέλλον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.