ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-0

Σοβαρός και κυνικός

Στο πρώτο ματς του Μαρίνου Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός δεν... έθελξε με την απόδοσή του, αλλά εμφανίστηκε συγκεντρωμένος και πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Λουντ στο 70'. Καλύτερος του ματς ο Βιγαφάνιες, θετική επανεμφάνιση Μπουμάλ μετά από δέκα μήνες

Σοβαρός και κυνικός

Στο πρώτο μέρος η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 με τους τέσσερις στη μεσαία γραμμή να είναι στην ευθεία. Ζέκα και Λουντ ως αμυντικοί μέσοι, με τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά και τον Γουακάσο στα αριστερά, ενώ στην κορυφή ήταν οι Ιμπάρμπο και Μπεργκ. Παρά το γεγονός πως οι γραμμές του Παναθηναϊκού ήταν κοντά μεταξύ τους (η πρώτη αλλαγή σε σχέση με τον Αντρέα Στραματσόνι, που υπήρχαν αποστάσεις), ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να μπει απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να περιμένει από ατομικές ενέργειες, κυρίως του Βιγιαφάνιες. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά στημένος στο γήπεδο και μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να φτάσει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 17′, όταν σε σουτ του Λέοβατς ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί από τα άκρα να επιτεθεί, καθώς οι Λουντ και Ζέκα δεν έπαιρναν μπάλα ώστε να προωθήσουν το παιχνίδι από τον άξονα και ήταν καλά κλεισμένοι από την τριάδα Κάνιας – Τσίμιροτ – Σάκχοφ. Ιμπάρμπο και Μπεργκ δεν κατάφεραν να συνδυαστούν, ο Γουακάσο προσπάθησε να πάει στο ένας εναντίον ενός αλλά περισσότερο… γλιστρούσε παρά δημιουργούσε κινδύνους και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε άκρως ισορροπημένα και… άσχημα, αφού οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Μέσα Λέτο – Μπουμάλ και… απρόσμενο 1-0 Με τον ίδιο αργό ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν αιφνιδιάστηκαν από τις πλαγιοκοπήσεις των Γουακάσο και Βιγιαφάνιες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε διπλή αλλαγή στο 61′, βάζοντας τους Λέτο και Μπουμάλ αντί των Ιμπάρμπο και Γουακάσο που ήταν αρνητικοί. Εννιά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με έναν απρόσμενο τρόπο. Ο Λουντ βρέθηκε έξω από την περιοχή και από τα αριστερά, σήκωσε το κεφάλι αλλά δεν είδε ελεύθερο συμπαίκτη, αποφάσισε να σουτάρει και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπρκιτς, ο οποίος έμεινε όρθιος να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας. Ένα γκολ που έφερε το ξέσπασμα όλων των παικτών του Παναθηναϊκού, που έγιναν ένα κουβάρι και βγάζοντας από μέσα τους όλη την πίεση που υπήρχε.

Το γκολ του Ρόμπιν Λουντ έδωσε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στο 2-0. Λουντ, Βιγιαφάνιες και Χουλτ άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο τελευταίος την έδωσε στον Μπεργκ, που με τακουνάκι βρήκε τον Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ στην κίνηση του Αργεντινού έφυγε άουτ. Μέσα ο Αθανασιάδης, κράτησε ο Παναθηναϊκός Ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε τον Αθανασιάδη αντί του Κουλούρη και στο 82′ ο Έλληνας επιθετικός έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία. Ο Κάνιας τον βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, με τον Αθανασιάδη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ. Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς σε κάποια αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να κυλήσουν με άγχος τα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά με ηγέτη της άμυνας και πάλι τον Μολέδο ο Παναθηναϊκός κράτησε το υπερπολύτιμο 1-0 και πήρε την πρώτη του νίκη έπειτα από δέκα επίσημα ματς, δείχνοντας πως έχει… σφυγμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (62’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (62’ Λέτο), Μπεργκ (89’ Ρέις).

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Κάνιας, Κάμπος, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (64’ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης).

Διαιτητής: Αν. Παπαπέτρου (Αθήνας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE