ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο ρεαλισμός του Ουζουνίδη και η συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός στην "πρώτη" του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν όπως ακριβώς χρειαζόταν για να πάρει αυτό που ήθελε. Ρεαλιστής και με πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο ρεαλισμός του Ουζουνίδη και η συνέχεια

Αυτοί οι λίγοι που πήγαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χθες για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ήταν υποψιασμένοι. Θα παρακολουθούσαν δυο ομάδες, οι οποίες έχουν μπει σε βαθιά κρίση, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και με το άγχος να κυριεύει τους ποδοσφαιριστές. Συνεπώς, θέαμα και ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, δεν θα έβλεπε κανείς. Οπως και έγινε…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ως άριστος γνώστης της κατάστασης και του τι επιβάλλεται τη δεδομένη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό, ώστε η ομάδα να ανακτήσει ηρεμία ξανά και σιγά σιγά να μπει στον σωστό δρόμο, το είχε κάνει ξεκάθαρο. “Νίκες άμεσα”, είχε πει ο τεχνικός του “τριφυλλιού”, κατά την παρουσίασή του και όχι μόνο. Νίκες, οι οποίες έπρεπε και πρέπει να έρθουν με κάθε τρόπο, σε ποδοσφαιρικά πάντα πλαίσια. Χωρίς θέαμα, χωρίς… φρου φρου και αρώματα. Μόνο με ουσία, με σωστή τακτική και με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αυτό ακριβώς έκανε χθες το “τριφύλλι” φτάνοντας σ’ αυτό το… φτωχό, μας τόσο “πλούσιο” κατ’ ουσίαν 1-0.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που ήθελε πάση θυσία νίκη σε αυτό το ματς, εξουδετέρωσε αρχικά τα ατού του ΠΑΟΚ. Με σωστά ντουμπλαρίσματα στις άκρες, εξουδετέρωσε τους πάντα επικίνδυνους Κάμπος και Ροντρίγκες, ανάγκασε τον δικέφαλο να κυκλοφορεί ανούσια την μπάλα στη μεσαία γραμμή και επί της ουσίας το “τριφύλλι” δεν απειλήθηκε ποτέ. Μόνο μια φορά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είπε “όχι”, σε ένα σουτ – κεραυνό του Τσίμιροτ.

«Δώστε μου την μπάλα»
«Δώστε μου την μπάλα» 959 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To πλάνο, λοιπόν, ήταν ξεκάθαρο. Αφού ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εγκλωβίσει τον δικέφαλο και να μη δέχεται ευκαιρίες, βγήκε μπροστά και χάρη σε ένα ξαφνικό σουτ του πολύ καλού και ώριμου Λουντ, πήρε τη νίκη – οξυγόνο, που επαναφέρει την ηρεμία στο πράσινο στρατόπεδο.

Στο πρώτο ματς στην περίοδο της διαχείρισης της κρίσης, ο Ουζουνίδης ήταν ρεαλιστής. Ηξερε τι έπρεπε να ζητήσει από τους παίκτες του και πως να τους απαιτήσει να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι. Κι αυτός ο ρεαλισμός, που έλεγε ότι “εδώ πάμε για το αποτέλεσμα και τα άλλα τα αφήνουμε για μετά”, ήταν και το στοιχείο που έκανε το “τριφύλλι” να επιστρέψει στα τρίποντα. Ολα τα άλλα, ο θεαματικός τρόπος παιχνιδιού και η καλή μπάλα, θα έρθουν μετά. Και θα είναι “προϊόν” της δουλειάς του νέου προπονητή, των παρεμβάσεών του και των μεταγραφών που θα γίνουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...