ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Όποιος τολμά… δικαιώνεται!

Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του Παναθηναϊκού στην άνετη παρουσία του στο Λαύριο (60-84) ήταν η απόδοση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ο οποίος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Όποιος τολμά... δικαιώνεται!

Κακά τα ψέματα, όταν εμφανίζονται στο «καλεντάρι» του Παναθηναϊκού αναμετρήσεις όπως αυτή της Δευτέρας (5/12) με το Λαύριο, παίρνουν τον χαρακτήρα επίσημης προετοιμασίας για τους «πράσινους» λόγω της χαοτικής διαφοράς δυναμικότητας που εντοπίζεται στο ανισομερές πρωτάθλημα της Basket League.

Έτσι, το χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι του «Εξάστερου» αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Τσάβι Πασκουάλ, ώστε να διαπιστώσει εάν οι φωνές προς τους παίκτες του το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισαν να πιάνουν «τόπο», μετά την εμφάνιση της Βαρκελώνης, αλλά και για να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας των παικτών ενόψει της αναμέτρησης με τη Γαλατά στο ΟΑΚΑ (9/12).

Παράλληλα, παιχνίδια σαν αυτό στο Λαύριο δίνουν τη δυνατότητα για επίτευξη ατομικών ρεκόρ (όπως αυτό του Φελντέιν, ο οποίος ξεπέρασε τους 500 πόντους στην Basket League) αλλά και την ευκαιρία ανάκαμψης στους παίκτες οι οποίοι «ψάχνουν» ακόμα τα «πατήματά» τους στο παρκέ.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν.

Μπορεί ο νεαρός φόργουορντ να μην έκανε double-double, ούτε να «ξέσπασε» βάζοντας τριάντα πόντους, ωστόσο έδειξε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, έπειτα από μια σειρά αγώνων στους οποίους πέρασε και δεν «ακούμπησε» παρά τον επαυξημένο χρόνο συμμετοχής που του δόθηκε από τον Πασκουάλ.

Ο 19χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, μετά από ένα διάστημα ατολμίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στα ίδια του τα… χέρια, έδειξε στο Λαύριο ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Πήρε περισσότερες προσπάθειες από κάθε άλλη φορά (7), ευστοχώντας στις τέσσερις. Παράλληλα έβγαλε περίσσια αποθέματα ενέργειας στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ και κλέβοντας δύο φορές τη μπάλα, ανοίγοντας το δρόμο για την άνετη επικράτηση της ομάδας του.

Η τελική συγκομιδή των 10 πόντων (2/4 δίπ, 2/3 τρίπ) των 5 ριμπάουντ των 2 κλεψιμάτων και του ενός λάθους σε 18:05, δεν συνιστά όπως προαναφέρθηκε κάποιο… παγκόσμιο ρεκόρ για τον νεαρό Έλληνα διεθνή. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί φανέρωσαν την βελτιωμένη «έκδοση» του. Η παρουσία του στο παρκέ έγινε αισθητή μετά από εμφανίσεις όπως αυτές κόντρα στον Κόροιβο (0 πόντοι σε 22′ με 0/2 προσπάθειες), τη Λευκάδα (0 πόντοι σε 19′ χωρίς να πάρει σουτ) και την Κύμη (3 πόντοι σε 26′ με 1/2 δίπ, 1/2 βολές).

screenshot_10

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το νεαρό της ηλικίας του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος έχει πολλά να διδαχθεί για το ίδιο το άθλημα. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του και η ατολμία η οποία επιδείκνυε «χαντάκωναν» πρώτα και κύρια τον ίδιο, τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των μικρών κλιμακίων της εθνικής και τον μελλοντικό «σταρ» του Παναθηναϊκού.

Από την πρώτη στιγμή, ο Τσάβι Πασκουάλ φανέρωσε τις προθέσεις του αναφορικά με τον 19χρονο φόργουορντ, δίνοντας του αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στην Basket League. To «μάτι» του Καταλανού, αναγνωρίζει τον Χαραλαμπόπουλο ως έναν παίκτη με άπλετο ταλέντο και μπασκετική ευφυΐα, ο οποίος όμως δεν πιστεύει (όπως φανέρωσαν οι αριθμοί του) στο ίδιο του το χέρι.

Τη στιγμή που οι συνομίληκοί του «97άρηδες» όπως ο Έντιν Άτιτς φτάνουν στο άλλο άκρο (δίνοντας» του να «καταλάβει» όποτε αγωνίζονται) αλλά και παίκτες λίγο μεγαλύτεροί του όπως οι Ντόρσεϊ (96′), Χεζόνια (95′) και Ντιοπ (95′) οι οποίοι είναι περισσότερο «ενεργητικοί», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελούσε την εξαίρεση καθώς φάνηκε να λείπει η εμπιστοσύνη του προς τις ίδιες του τις δυνάμεις.

Ωστόσο, η αναμέτρηση με το Λαύριο έδειξε πως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νεαρού καλαθοσφαιριστή, η οποία για πολλούς και διάφορους λόγους είχε μείνει «κρυμμένη» μετά τα εξαιρετικά πλέι οφ που πραγματοποίησε την περσινή χρονιά. Τα πρώτα σημάδια επανάκαμψης φάνηκαν, το ζήτημα είναι να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.