ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Είναι θέμα τιμής…

Απόψε (22:05) ο Παναθηναϊκός «ρίχνει» την τελευταία ευρωπαϊκή του «ζαριά» κόντρα στη Θέλτα έχοντας ως έναν και μοναδικό στόχο να μπει ένα «φρένο» στα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

Είναι θέμα τιμής...

Μπορεί οι όποιες ελπίδες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό να «εξανεμίστηκαν» τυπικά στο Άμστερνταμ, ωστόσο το αποψινό ματς με τη Θέλτα μόνο αδιάφορο δεν είναι για τους «πράσινους».

Το κίνητρο νίκης το οποίο περιτριγυρίζει τον σύλλογο δεν είναι τυπικό, καθώς σήμερα «πέφτει» έτσι κι αλλιώς η «αυλαία» του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του, αλλά… ουσιαστικό, αν όχι ιστορικό. Κόντρα στους Ισπανούς, ο Παναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί την «εξασθενημένη» ευρωπαϊκή του τιμή, η οποία «ξεθωριάζει» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όσο είναι το διάστημα από την τελευταία νίκη του σε φάση ομίλων.

Οι «πράσινοι» καλούνται άμεσα να «συνδεθούν» άτυπα με τον σκόρερ στο παιχνίδι με τη Μάριμπορ το μακρινό πλέον 2012, Βίκτορ Βιτόλο και να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα μετά από 12 ανεπιτυχείς προσπάθειες, ανορθώνοντας έτσι (έστω και λίγο) το «πληγωμένο» ευρωπαϊκό πρεστίζ τους.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.637 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι προηγούμενες πέντε εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στο Europa League είχαν ως αποτέλεσμα την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή του στον όμιλό του (μόλις ένας βαθμός) αλλά και στην ειδική κατάταξη της UEFA όσον αφορά τους συλλόγους. Οι 1.880 βαθμοί μπορούν να γίνουν 2.000, εάν και εφόσον οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη καταφέρουν να πάρουν απόψε το τρίποντο, «σώζοντας» έστω και την τελευταία στιγμή την περαιτέρω «βουτιά» του συλλόγου στην κατάταξη (κινδυνεύει να βρεθεί στην 125η θέση).

Η αποψινή αποστολή των «πρασίνων» έχει λάβει το χαρακτήρα του «πρέπει» καθώς η ιστορική ευθύνη, η οποία δομήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των ένδοξων πορειών εκτός Ελλάδος, πρέπει να μείνει «ζωντανή». Συν τοις άλλοις, ο αρνητικός συντελεστής των 12 αγώνων δίχως νίκη αποτελεί από μόνος του ένα μεγάλο κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες απόψε το βράδυ στη Λεωφόρο.

Η Θέλτα έχει αποδείξει πως όσο ισχυρή είναι στο επιθετικό κομμάτι, άλλο τόσο ευάλωτη είναι στα μετόπισθεν. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα δεδομένο το οποίο οφείλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, έχοντας στο πλευρό του τους οργανωμένους οπαδούς του αλλά και το αίσθημα της βαριάς ιστορικής ευθύνης. Παράλληλα, έχει το ευτύχημα να διαθέτει στον πάγκο του τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έναν από τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά, που συμμετείχαν στη «συγγραφή» ενός εκ των ενδοξότερων «κεφαλαίων» στο «χρυσό» ευρωπαϊκό του «βιβλίο».

Απόψε είναι η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, ώστε να βάλει ένα «στοπ» στην εκτός Ελλάδος «εσωστρέφειά» του. Εκ των προτέρων, υπάρχει διάχυτη η πίστη πως οι παίκτες του Ουζουνίδη θα τα καταφέρουν, ωστόσο οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.