ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το «έγκλημα» του Παπουτσέλη (vid)

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1996, ο διαιτητής Παπουτσέλης «στιγμάτισε» το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» υποδεικνύοντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καλιτζάκη στον Ιβιτς εκτός περιοχής, μία απόφαση η οποία μνημονεύεται μέχρι και τις μέρες μας.

Το «έγκλημα» του Παπουτσέλη (vid)

Μία ημέρα σαν σήμερα, την 8η Δεκεμβρίου του 1996, ο Ολυμπιακός επικρατούσε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχοντας την πολύτιμη συνδρομή του διαιτητή Παπουτσέλη, ο οποίος υπέδειξε πέναλτι – φάντασμα σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής, «κόβοντας» τα φτερά του «τριφυλλιού».

Οι γηπεδούχοι υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό έχοντας «αέρα» τριών πόντων από εκείνον στην κορυφή της βαθμολογίας και όπως αναμενόταν, το ντέρμπι του Φαλήρου θα ξεκαθάριζε εν πολλοίς την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Ο Μπορέλι έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους» και δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η απίθανη απόφαση του Παπουτσέλη, η οποία μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Ο Γιάννης Καλιτζάκης ανατρέπει τον Ίλια Ίβιτς ξεκάθαρα εκτός περιοχής αλλά ο ρέφερι υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι, αποβάλλοντας μάλιστα τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Όπως ήταν φυσικό, η υπόδειξη αυτή εξαγρίωσε τους «πράσινους» οι οποίοι περικύκλωσαν τον ανένδοτο Παπουτσέλη, ενώ παράλληλα οι περίπου 8.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» φώναζαν συνθήματα κατά του διαιτητή από τις εξέδρες του «Καραϊσκάκης». Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς νίκησε εν τέλει τον Βάντσικ από τα 11 βήματα, ένα γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς…

Ωστόσο, περισσότερο «φως» στην υπόθεση, για όσους δεν έζησαν από κοντά αυτό το περιστατικό, δίνουν οι δηλώσεις του Μπορέλι μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

«Είναι ντροπή. Σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός παίζει με παίκτη περισσότερο. Μας έλεγαν πέρυσι ότι πήραμε το πρωτάθλημα με τη βοήθεια της διαιτησίας. Σας ρωτάω: έκρινε η διαιτησία κάποιο ντέρμπι πέρυσι; Παίξαμε καλύτερα και έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν είναι έξι βαθμούς ο Ολυμπιακός μπροστά, αν το δείτε καλά έχει πέντε παιχνίδι που παίζει με 10 παίκτες ο αντίπαλος του Ολυμπιακού και κερδίζουνε με πέναλτι και αυτά, τι μου λέτε με 6 βαθμούς μπροστά. Η διαφορά ήταν τι έκανε ο Παναθηναϊκός πέρσι και πρόπερσι που έπαιξε Ευρώπη και κέρδισε το πρωτάθλημα άνετα»

Όσο για τον αρνητικό πρωταγωνιστή εκείνης της βραδιάς, Παπουτσέλη, όλα όσα είπε σε συνέντευξή του αρκετά χρόνια μετά το περιστατικό μαρτυρούν ορισμένα πράγματα: «Είμαι Ολυμπιακός. Ημουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός. Στην ερώτηση που μου έκαναν συχνά τι ομάδα είμαι, ποτέ δεν απάντησα… Εθνική Ελλάδος, όπως κάνουν άλλοι. Δεν αποποιήθηκα ποτέ την οπαδική μου ταυτότητα. Με κάθε κόστος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ