ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο ευρωπαϊκός έλεγχος προόδου των «πρασίνων»

Εφόσον στο παιχνίδι με τη Θέλτα μπήκε η «άνω τελεία» της ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τους αναλυτικούς «βαθμούς» του συλλόγου όσον αφορά τη φετινή του προσπάθεια.

Ο ευρωπαϊκός έλεγχος προόδου των «πρασίνων»

Το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Παναθηναϊκού έληξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και το Panathinaikos24.gr θα επιχειρήσει να κάνει μία «βουτιά» στα σχολικά χρόνια… βαθμολογώντας τους «πράσινους» σε αγωνιστικούς και μη αγωνιστικούς τομείς.

Η στιγμή που θα πιάσουμε στα χέρια μας τον έλεγχο προόδου, είναι «χαραγμένη» βαθιά στο μυαλό όλων μας, λόγω της αγωνίας μας για το τελικό αποτέλεσμα αλλά και της παρουσίας ενός (συνήθως) γονέα δίπλα μας που περιμένει να μας… κατσαδιάσει ή να μας επιβραβεύσει (συνήθως γινόταν το πρώτο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος).

Ποιο όμως θα είναι το τελικό πόρισμα για τον Παναθηναϊκό; Πάμε να εξετάσουμε μία μία τις παραμέτρους… Ξεκινάμε!

Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού
Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού 6.826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
img_1312-2

ΕΠΙΔΟΣΗ (μετεξεταστέος)

Δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα ο Παναθηναϊκός «πάτωσε» καθώς το «επιμύθιο» της φετινής πορείας του εκτός Ελλάδας τον βρίσκει αποκλεισμένο από την επόμενη φάση, έχοντας τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του όσον αφορά τους ομίλους, με μόλις ένα βαθμό στο «σακούλι» του. Παράλληλα τα επτά παιχνίδια χωρίς νίκη σε όμιλο έγιναν 13 και συνιστούν ένα αρνητικό ρεκόρ χωρίς προηγούμενο, καθώς το «τριφύλλι» ξεπέρασε αυτά των Παρτιζάν και Σλόβαν Μπρατισλάβας στο παιχνίδι με τη Θέλτα.

ΑΠΟΔΟΣΗ (Στη βάση)

Εάν λάβουμε υπόψιν ολόκληρη τη φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβάνοντας στη μέτρηση και τα προκριματικά, θα παρατηρήσουμε πως λίγο πολύ η εικόνα της ομάδας πέρασε από διακυμάνσεις. Η άνετη παρουσία των «πρασίνων» στα προκριματικά και η άνετη πρόκριση η οποία πήραν τους έδωσε ένα μεγάλο αβαντάζ και συνάμα ελπίδες σε όλους μας.

Αυτές οι ελπίδες κρατήθηκαν «ζωντανές» στο πρώτο… τρίμηνο (πρώτος γύρος των ομίλων) καθώς η ομάδα μάζεψε μόλις έναν βαθμό, αλλά φανέρωσε πως έχασε δικά της παιχνίδια στις λεπτομέρειες, όπως συνέβη στο Μπαλάιδος και στη Λιέγη. Βέβαια το δεύτερο «τρίμηνο» τα πήρε όλα παραμάζωμα, ο «μαθητής» παρουσιάστηκε αδιάφορος και ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» στη Λεωφόρο και στο Άμστερνταμ.

Η αρχική «γλυκιά γεύση» και οι ελπίδες «εξανεμίστηκαν» στα τελευταία τρία παιχνίδια. Οπότε κρίνεται οριακά μετεξεταστέος και εκεί ο Παναθηναϊκός.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ (Μετεξεταστέος)

Η ελπίδα πως στη Λεωφόρο όλες οι ομάδες θα περάσουν δύσκολα δεν κράτησε για πολύ, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν άλλα πράγματα. Στην πορεία των προκριματικών, το «τριφύλλι» δεν αντιμετώπισε προβλήματα αλλά στα… ζόρικα δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

Έχοντας τρεις ήττες με παθητικό επτά γκολ (τρία από Σταντάρ, δύο από Άγιαξ και δύο από Θέλτα) και ενεργητικό μόλις ένα, χάρη στο τέρμα του Μπεργκ στην πρεμιέρα, τα σχόλια περιττεύουν. Εντός Αθηνών, ο Παναθηναϊκός κρίνεται μετεξεταστέος δυστυχώς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ (Στη βάση)

Αντίθετα με όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο θα μπορούσαμε να πούμε πως οι «πράσινοι» έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους στον όμιλο. Εδώ λοιπόν η βαθμολόγηση της ομάδας στη βάση είναι η πιο αντιπροσωπευτική.

Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Άγιαξ το οποίο «ρίχνει» εν τέλει τη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά σε Μπαλάιδος και Λιέγη. Στη μεν Ισπανία κρατούσε γερά μέχρι τα μέσα του δευτέρου μέρους και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το διπλό, στη δε Λιέγη, παρά το οτι «αυτοκτόνησε» με συνοπτικές διαδικασίες, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του για φέτος.

ΚΟΣΜΟΣ (Λίαν καλώς)

Ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν στην κατά τ’ άλλα απογοητευτική παρουσία του Παναθηναϊκού φέτος, ήταν η παρουσία των οπαδών του. Εκείνοι στήριξαν τα δέοντα τον σύλλογο ταξιδεύοντας παντού μαζί του και στάθηκαν στο πλευρό του στα παιχνίδια της Λεωφόρου με εξαίρεση αυτό κόντρα στη Θέλτα.

Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα πως οι 3.500 (και παραπάνω) «πράσινοι» εκδρομείς στο Άμστερνταμ αποτελούν το highlight της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του συλλόγου, κάνοντας πράξη το «εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει…»

ΣΥΝΟΛΟ: (Θα τα ξαναπούμε τον Σεπτέμβρη)

Όταν ένας μαθητής άκουγε τη φράση «Έλα πάλι τον Σεπτέμβρη» συνήθως ακολουθούσε το απόλυτο «ξενέρωμα». Για τον Παναθηναϊκό όμως ο Σεπτέμβριος έχει διφορούμενο νόημα. Ναι μεν έμεινε μετεξεταστέος λόγω της απογοητευτικής φετινής πορείας του, όμως ευελπιστούμε όλοι πως με διαφορετική φιλοσοφία και (επιτέλους) με την πεποίθηση πως τα παθήματα γίνονται μαθήματα, η επιστροφή του στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2017 θα είναι εντελώς διαφορετική…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.