ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Γαλατάσαραϊ 85-58

Ο Καλάθης την ουσία, οι υπόλοιποι το θέαμα!

Ο Νικ Καλάθης πήρε την μπαγκέτα… χόρεψε τη Γαλατά στο δικό του ρυθμό (85-58) και με άξιο συμπαραστάτη τον Κρις Σίνγκλετον, «καθάρισε» το ματς για τον Παναθηναϊκό Superfoods, από την 3η περίοδο. Όμορφο μπάσκετ και «ατσάλινη» άμυνα από την ομάδα του Πασκουάλ.

Ο Καλάθης την ουσία, οι υπόλοιποι το θέαμα!

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε τη Γαλατά, προσφέροντας όμορφο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Σούπερ Καλάθης, κλείδωσε το ματς στην τρίτη περίοδο, νέα μεγάλη εμφάνιση από τον Σίνγκλετον, θέαμα και ουσία από τους υπόλοιπους, σε ένα χορταστικό ματς!

Το ματς

Με τον Κένι Γκάμπριελ να παίρνει φανέλα… βασικού, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς και Σίνγκλετον να συμπληρώνουν την αρχική πεντάδα. Από την άλλη πλευρά, η Γαλατά, «μπήκε» με τους Πρέζλιτς, Τάιους, Σιλμπ, Αράρ και Γκιουλέρ.

Ασταμάτητος Καλάθης!

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς έκανε η ομάδα του Πασκουάλ, με δυνατή άμυνα, κλεψίματα και τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, με τους Καλάθη, Νίκολς και Γκάμπριελ να στέλνουν τη διαφορά στους 10 (14-4) στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να παίζει ωραίο μπάσκετ, χτυπώντας τη Γαλατά στα αδύναμα σημεία της, παρότι άστοχος από τα 6,75 (0/3).

Ο Σμιθ «ξεκόλλησε» τους Τούρκους (16-10), την ώρα που ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να βρίσκει σίδερο από τα 6,75, ο Πασκουάλ με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να δώσει εκ νέου ρυθμό στην ομάδα του, μάταια όμως, αφού τα 0/6 τρίποντα δεν επέτρεπαν στο «τριφύλλι» να ξεφύγει.

Με προσωπικές ενέργειες του Καλάθη, ο Παναθηναϊκό έφτασε στο +10, αλλά ένα buzzer beater του Σμιθ στη λήξη της πρώτης περιόδου, διαμόρφωσε το 20-13. Ο αρχηγός των «πράσινων» με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, έχοντας σκοράρει το 50% των πόντων της ομάδας του.

Γρήγορη επιστροφή για τη Γαλατά

Οι «πράσινοι» ήλεγχαν τον εναέριο… χώρο, ο Μπουρούσης έφθειρε συνεχώς τους αντιπάλους του κερδίζοντας φάουλ, αλλά η Γαλατά με διαδοχικά τρίποντα κατέβασε τη διαφορά στους 3 (22-19), στις αρχές της Β΄ περιόδου.

Δύο-τρία διαδοχικά λάθη του Μπουρούση, ανάγκασαν τον Πασκουάλ να ξαναβάλει στο ματς τον Σίνγκλετον, η ομάδα του Αταμάν «κρατιόταν» από τα τρίποντα (24-21, 6:12), ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει μόλις τέσσερις πόντους σε τέσσερα λεπτά, με την εικόνα του στον παρκέ να είναι κακή, απόντος του Καλάθη.

Ρίβερς και Σίνγκλετον «κράτησαν» τον Παναθηναϊκό

Το άναρχο παιχνίδι του Β΄ δεκαλέπτου, ευνοούσε τη Γαλατά, η οποία με τον Τάιους έφτασε σε απόσταση αναπνοής (26-25), με τον Ρίβερς να κρατά όρθιο… τον Παναθηναϊκό με προσωπικά καλάθια (28-27).

Οι «πράσινοι» είχαν υποπέσει σε έξι λάθη (σε οκτώ λεπτά) στη δεύτερη περίοδο, επιθετικά τα… έσπαγαν (10 πόντοι σε επτά λεπτά), με τον Κρις Σίνγκλετον να δίνει ανάσα στην ομάδα του με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, για το 32-27, 1:56 για το ημίχρονο.

Ο Ρίβερς πέτυχε το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο (1/9 συνολικά) και με δύο βολές στη συνέχεια, έδωσε αέρα «8» πόντων στην ομάδα του 24,2΄΄ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Με προσωπική ενέργεια του Καλάθη στην εκπνοή, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά των οκτώ πόντων, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 39-31.

«Μαγικό» τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό

Με ένα καλάθι και ένα κερδισμένο αντιαθλητικό μετά από δικό του κλέψιμο, ο Κρις Σίνγκλετον, μεν ολίγη από Γκάμπριελ… οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +14, μέσα σε ένα μόλις λεπτό στην τρίτη περίοδο (45-31).

Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, ωστόσο η αστοχία του από μακριά (1/10 τρίπ.) και κάποια επιπόλαια λάθη δεν του επέτρεψαν να ανεβάσει περισσότερο τη διαφορά, με την Γαλατά να μειώνει στους 11 (45-34) με Γκιουλέρ και Σμιθ, μετά από τρία λεπτά στην Γ΄ περίοδο.

Καλάθης σπέρνει… Σίνγκλετον θερίζει!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, συνέχιζε τις υψηλές πτήσεις… όπως και στο πρώτο μέρος, σκόραρε και μοίραζε με μαεστρία, με τον Γκάμπριελ (αποδέκτης της 3ης ασίστ του Νικ) ναν σκοράρει το δεύτερο τρίποντο του «τριφυλλιού», για το 50-34, στα μισά της περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να παίζει σκυλίσια άμυνα και να μην επιτρέπει στην ομάδα του Αταμάν να σκοράρει εύκολα.

Ο Σίνγκλετον με νέο κλέψιμο κέρδισε καιν πάλι αντιαθλητικό (δεύτερο στο δεκάλεπτο), σκόραρε από τις βολές για το 52-38 (είχε προηγηθεί καλάθι του Γκιουλέρ), με τον Παναθηναϊκό όμως να αστοχεί και πάλι από μακριά (Φελντέιν), έχοντας για μια ακόμη βραδιά, τραγικά ποσοστά από τα 6,75, αλλά ο Αμερικανός σε μεγάλη βραδιά, με ένα ακόμα καλάθι και φάουλ (έφτασε τους 13), διαμόρφωσε το 55-40, 3:26 για το τέλος.

Show time!

Ο Νίκολς με τρίποντο έκανε το 62-43 (1:05), εκτινάσσοντας τη διαφορά, η οποία πρόεκυψε από την ατσάλινη άμυνα του Παναθηναϊκού και την επιβλητική εμφάνιση των Καλάθη-Σίνγκλετον, ο Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ τον Τζέιμς, δίνοντας ανάσες στον αρχηγό, με το ματς να κυλάει όπως ακριβώς το ήθελε ο καταλανός τεχνικός.

Σειρά του Τζέιμς…

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε την μπαγκέτα από τον Νικ Καλάθη, με δικές του ενέργειες ανέβασε κι’ άλλο τη διαφορά (70-45, 8:00 για το τέλος), με το ματς να έχει επί της ουσίας κριθεί από την τρίτη περίοδο.

Τζέιμς και Μπουρούσης συνεργάστηκαν για τους πρώτους πόντους του Έλληνα σέντερ (72-47, 5:07), η Γαλατά το πάλευε προκειμένου να μαζέψει τη διαφορά, αλλά οι πράσινοι απελευθερωμένοι πια, έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, με τον Ρίβερς να παίρνει φωτιά… και αυτός (77-49 με τρίποντο).

Η υπόλοιπη περίοδος κύλησε με μπόλικο θέαμα, το γήπεδο ξύπνησε για τα καλά, με τον κόσμο να αποζημιώνεται με αυτό που έβλεπε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μια εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 64-45, 85-58.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE