ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Θέλτα 0-2

Τέλος στο ευρωπαϊκό… μαρτύριο

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τραγική ευρωπαϊκή του παρουσία με νέα ήττα από τη Θέλτα με 2-0 (Γκουιντέτι 4΄, Ορεγιάνα 76΄). Ευρωπαϊκό... αρνητικό ρεκόρ για τους πράσινους τα 13 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη σε ομίλους. Νέες αποδοκιμασίες απ' τον κόσμο.

Τέλος στο ευρωπαϊκό... μαρτύριο

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ενδεκάδα που έμοιαζε… πειραματική. Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ και Χουχούμης στην άμυνα, Εμποκού, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο η τετράδα της μεσαίας γραμμής και ο Βιγιαφάνιες πίσω από τον προωθημένο Ρινάλντι.

Οι δύο τελευταίοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, μόλις στο 3′, όταν ο “Βίγια” σέντραρε από δεξιά, ο Ρινάλντι βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά η προβολή που έκανε πήγε πάνω στον Μπλάνκο. Η… κακοδαιμονία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο του ματς, αφού στην αμέσως επόμενη φάση οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ.

Ο Μάγιο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, Μέστο και Μολέδο ολιγώρησαν μέσα στην περιοχή, με τον Γκουιντέτι να μπαίνει ανάμεσά τους και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το… σοκ ήταν μεγάλο για τους παίκτες του Ουζουνίδη, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 1-0, αντ’ αυτού βρέθηκαν από πολύ νωρίς να κυνηγάνε το σκορ. Ωστόσο, δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο για να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν φλύαροι, δίχως φαντασία στο παιχνίδι τους, με τον Ρινάλντι να είναι αρνητικός και ουσιαστικά να μην… ενοχλεί την άμυνα της Θέλτα. Οι Ισπανοί κράτησαν με ευκολία το υπέρ τους σκορ, παγώνοντας τον ρυθμό και κάνοντας κατοχή μπάλας, ενώ θα μπορούσαν νξηα σημειώσουν και δεύτερο γκολ στο 31′ με το σουτ του Ραντόγια να φεύγει λίγο έξω. Γουακάσο και Εμποκού προσπάθησαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την άμυνα της Θέλτα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι, αφού ο Ρινάλντι σπανίως έκανε κίνηση στον χώρο, ενώ και ο Βιγιαφάνιες ήταν σε άσχημο βράδυ.

Αλλαγή συστήματος, ίδια τραγική εικόνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να αλλάξει πράγματα στο δεύτερο μέρος, όμως ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παρουσιάζει την ίδια πολύ άσχημη εικόνα. Δεν μπορούσε να απειλήσει, δεν είχε φαντασία και δημιουργία και απλά περίμενε πότε θα τελειώσει το ευρωπαϊκό… μαρτύριο, που θα ολοκληρωνόταν δίχως νίκη για ακόμα μία φορά στους ομίλους, φτάνοντας το αρνητικό ρεκόρ στα 13 συνεχόμενα ματς. Ο Ουζουνίδης γύρισε το σύστημα σε κλασικό 4-4-2, με τους Ιμπάρμπο και Λέτο να παίρνουν τις θέσεις των Ρινάλντι και Βιγιαφάνιες, αλλά να μην μπορούν ούτε εκείνοι να βοηθήσουν. Ιδιαίτερα ο Κολομβιανός παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά επειδικτικά αδιάφορος και φαινόταν εκτός κλίματος. Η Θέλτα, δίχως να εντυπωσιάζει, κρατούσε σαν σε… περίπατο το υπέρ της 1-0 και περίμενε τη μία ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς. Αυτή ήρθε στο 75′. Ο Μολέδο ολοκλήρωσε μια άσχημη βραδιά για τον ίδιο με πέναλτι πάνω στον Γκουιντέτι στο 75′, ο Ορεγιάνα ανέλαβε να το εκτελέσει, ευστόχησε και έκανε το 2-0 στο 76′, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς και αναγκάζοντας τον περισσότερο κόσμο να αποχωρήσει σε εκείνο το σημείο από το γήπεδο. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Λέτο ήταν από τους λίγους που προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό, βγάζοντας το γνωστό του πάθος, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια τραγική ευρωπαϊκή παρουσία, έχοντας μόλις έναν βαθμό ως συγκομιδή, με τρεις ήττες στη Λεωφόρο, που κάποτε ήταν… φόβητρο, ενώ πλέον κατέχει το αρνητικότερο ρεκόρ στην ιστορία του Europa League με 13 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη σε ομίλους. Ένα ρεκόρ που θα αφήσει τα… σημάδια του και στο μέλλον αφού από εδώ και στο εξής θα δυσκολέψουν και οι κληρώσεις των προκριματικών για τους πράσινους, που εδώ και έξι χρόνια κατρακυλούν και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι στην Ευρώπη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ