ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 77-68

Φελντέιν κερνάει, Μπουρούσης πίνει!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΕΚ, ο Ούκιτς πήγε να πάρει το ματς μόνος του, αλλά ο Μπουρούσης έβαλε τη σφραγίδα του στην κρίσιμη τελευταία περίοδο και με τη βοήθεια του εξαιρετικού Φελντέιν, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (77-68). Πολύ καλός μετά από καιρό ο Χαραλαμπόπουλος.

Φελντέιν κερνάει, Μπουρούσης πίνει!

Σε ένα ντέρμπι που θύμισε άλλες εποχές, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΚ, η οποία το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της.

Εξαιρετικοί οι δύο πρώην πράσινοι, Ούκιτς και Σάκοτα, σούπερ Φελντέιν με 20 πόντους, καθοριστικός ο Μπουρούσης με εκπληκτική τελευταία περίοδο, βοήθησε στα μέγιστα το τριφύλλι να πάρει τη νίκη, σε ένα ωραίο παιχνίδι.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Σίνγκλετον και Χαραλαμπόπουλο, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με την ΑΕΚ να ξεκινά με τους Ντίξον, Ουίλιαμς, Φάλκερ, Μιλόσεβιτς και Ούκιτς.

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ισορρόπησε η ΑΕΚ στο τέλος

Με δύο τρίποντα, ένα άμεσο (Ούκιτς) και ένα έμμεσο (Γουίλιαμς), η ΑΕΚ προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του Παναθηναϊκού (2-6), ο οποίος όμως γρήγορα-γρήγορα με Φελντέιν και Νίκολς πέρασε μπροστά (9-6), με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν συνεχώς επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ο Φάλκερ αδυνατούσε να τελειώσει τις φάσεις.

Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε την ΑΕΚ χωρίς πόντο για πάνω από τρία λεπτά, ο Φελντέιν με τρίποντο έκανε το 12-6, με τον Ζντοβτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, στα μισά της πρώτης περιόδου.

Ο Δομινικανός ήταν αυτός που έσερνε το… χορό των πόντων του Παναθηναϊκού (17-10, 4:06), η σκληρή άμυνα των «πράσινων» είχε αποτέλεσμα (κλεψίματα και κακές επιλογές της ΑΕΚ από την πίεση).

Ο Μαυροειδής έδωσε  λύσεις στην ομάδα του Ζντοβτς, η ΑΕΚ με 10-0 σερί (7 πόντοι ο Σάκοτα), πέρασε μπροστά (19-20), ωστόσο ο Φώτσης με buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το 22-20 της πρώτης περιόδου.

Μάχη σώμα με… σώμα!

Δύο πρώην… πράσινα χτυπήματα (Ούκιτς, Σάκοτα) έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ (22-24), στις αρχές της Β΄ περιόδου, ο Πασκουάλ ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, απέσυρε τον Μπουρούση και επανέφερε τον Σίνγκλετον, ο Μποχωρίδης με τρίποντο έκανε το 27-26 (7:20), σε ένα ματς που θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά…

Εν αντιθέσει με την πρώτη περίοδο, το παιχνίδι στη δεύτερη δεν είχε ρυθμό, οι ομάδες έκαναν πολλά λάθη και ήταν άστοχες (28-29, 4:49), σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο.

Ούκιτς (τρίποντο), Νίκολς και Φελντέιν (κάρφωμα), διαμόρφωσαν το 33-32, δύο λεπτά για το ημίχρονο, οι «πράσινοι» με βολές έβρισκαν σκορ, ο Ούκιτς με νέο απίστευτο τρίποντο, έκανε το 37-39 στα 22΄΄, ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του, η ΑΕΚ έκανε φάουλ στα 15,6 προκειμένου να έχει η ίδια την τελευταία κατοχή, ο Παναθηναϊκός είχε φάουλ να δώσει και το έκανε στα 5΄΄, ο Ούκιτς αστόχησε σε μακρινό τρίποντο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 39-39.

Συνέχιζε να του βάζει δύσκολα η ΑΕΚ

Με τον 15ο πόντο του Φελντέιν άρχισε το Β΄ μέρος στο ΟΑΚΑ (41-39), ο Νίκολς έστειλε τη διαφορά στους πέντε (44-39), με την άμυνα του Παναθηναϊκού να σφίγγει, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να βρει το δρόμο για το καλάθι. Μαυροειδής, Σάκοτα και Ντίξον με επτά συνεχόμενους πόντους σε λιγότερο από ένα λεπτό, έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ (44-46), με τον Πασκουάλ να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί βρει ρυθμό, σε άμυνα και επίθεση.

Με δύο συνεχόμενα καρφώματα από Νίκολς και Φώτση, προϊόντος καλού τρανζίσιον, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 4 πόντων (52-48), ο Μποχωρίδης θα κάνει όμως λάθος και θα υποπέσει σε αντιαθλητικό, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει (52-52), κερδίζοντας αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Μπουρούσης με κάρφωμα θα κάνει το 56-54, ο Λαρεντζάκης στα 35΄΄ θα κάνει λάθος, όπως και ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού (βήματα), ο Ντίξον με δύο βολές θα ισοφαρίσει, με τον Φελντέιν να αστοχεί στο τέλος, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 56-56, σε ένα σούπερ ντέρμπι.

Θρίλερ!

Με καλάθι και φάουλ του Μπουρούση, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος του ματς (59-56), ο Ζντοβτς επέμενε σε κοντό σχήμα, με τον Μπουρούση να κερδίζει κατά κράτος τους αντιπάλους του, με τα δεδομένα να αλλάζουν, όταν ο Μαυροειδής ξαναπέρασε στο παρκέ.

Η ώρα του Μπουρούση!

Ο Ντίξον αστόχησε σε δύο διαδοχικά ελεύθερα τρίποντα, ον Χαραλαμπόπουλος με προσωπικό καλάθι έκανε το 61-56 (7:13), με τον Πασκουάλ να αλλάζει το σχήμα της ομάδας, παίζοντας με δίδυμους πύργους (Σίνγκλετον-Μπορούση), με τον Καρδιτσιώτη να βάζει ένα μεγάλο τρίποντο, δίνοντας αέρα 8 πόντων στον Παναθηναϊκό σε ένα κομβικό σημείο (64-56, 6:38).

Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Μπουρούση και ένα τρίποντο του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός έκανε το 67-58, ο Ούκιτς όμως δεν είπε πει την τελευταία του λέξη και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 67-63! Με τον Μπουρούση να έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός παρότι ήταν άστοχος, κέρδισε κατοχές, βρήκε σκορ (72-63, 2:10), με τους πράσινους να κρατούν τη νίκη στα χέρια τους.

Ο Χαραλαμπόπουλος με καλάθι και φάουλ, μετά από πάσα του Μπουρούση, θα κάνει το 75-65, με 1:22 στο ρολόι, σφραγίζοντας τη νίκη των πράσινων, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE