ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Τον αλλάζει ο Μαρίνος

Δύο στα δύο για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη, περνώντας από το Περιστέρι χάρη σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ. Εξαιρετικοί οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν άψογη διαχείριση στο δεύτερο και περιμένουν γκέλα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα

Τον αλλάζει ο Μαρίνος

Το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ήταν το καλύτερο εδώ και αρκετό διάστημα. Ιδιαίτερα μεσοεπιθετκά, οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, με τους Εμποκού και Βιγιαφάνιες στα άκρα να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων του Παναθηναϊκού και να έχουν εντολή να συγκλίνουν ώστε να προκαλούν ανισορροπία στην άμυνα του Ατρόμητου. Ιδιαίτερα ο Αργεντινός, όσες φορές βρέθηκε στον άξονα κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ και ήταν εκείνος που έβγαλε δύο φορές τον Μπεργκ σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να τελειώσει τις φάσεις. Στο 17’ ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε το πλασέ του, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι. Ο Ατρόμητος βρήκε απάντηση με το τετ α τετ του Παπαδόπουλου στο 20’, με τον Βλαχοδήμο να τον σταματάει, ενώ στο 28’ το σουτ του Τόνσο έφυγε ψηλά. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πρέσαραν ψηλά και αποτελεσματικά τον Ατρόμητο, εγκλώβισαν τον Ούμπιντες, βγάζοντας τον εκτός παιχνιδιού, έπαιζαν γρήγορα όταν έκλεβαν τη μπάλα και δικαιώθηκαν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους. Το πρεσάρισμα έφερε την ευκαιρία του Εμποκού στο 36’, με το σουτ που έκανε να φεύγει λίγο έξω και φυσικά έφερε και το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ιμπάρμπο δεν παράτησε τη φάση, έκλεψε από τους γηπεδούχους, έβγαλε σε θεση τετ α τετ τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να σουτάρει αρχικά πάνω στον Γκορμπούνοφ, αλλά στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Οπισθοχώρησε και «πάγωσε» τον ρυθμό

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Από το ξεκίνημά του κιόλας ο Παναθηναϊκός έπαιξε λίγα μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο, θέλοντας να αφήσει χώρο στον Ατρόμητο, να τον χτυπήσει στην κόντρα επίθεση και να «παγώσει» τον ρυθμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ουζουνίδης ακουγόταν συνεχώς να φωνάζει στους παίκτες του «πάσα, πάσα», ώστε να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να κουράσουν τους παίκτες του Ατρόμητου. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε καλά τους χώρους και κυρίως τα άκρα του, με τους Εμποκού και Βιγιαφάνιες να δίνουν πολλές βοήθειες με τις επιστροφές τους. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει δεύτερο γκολ στο 52’, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Ιμπάρμπο βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή αλλά δοκίμασε να τελειώσει με τη μία και με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Ο Ατρόμητος είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του, όμως δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Αντίθετα, οι «πράσινοι» στο 65’ έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά η… στραβοκλωτσιά του Φυτανίδη έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 71’ το πλασέ του Μπεργκ πέρασε άουτ.

Τρίτος χαφ ο Ρέις και… κλείδωμα

Βλέποντας την ομάδα του να κουράζεται και τον Ατρόμητο να προσπαθεί μέσω του άξονα να φτάσει στην περιοχή, ο Ουζουνίδης πέρασε και τρίτο χαφ στο ματς. Ο Ρέις μπήκε στο 80’ δίπλα στους Ζέκα και Λουντ και ουσιαστικά… κλείδωσε το παιχνίδι, αφού ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη μπάλα, «πάγωνε» συνεχώς τον ρυθμό, έκανε άψογη διαχείριση του υπέρ του σκορ, με τον Ουζουνίδη να βάζει και τον Βλαχοδήμο στα τελευταία λεπτά προκειμένου να κρατήσει μπάλα και να «φάει» χρόνο, όπως κι έγινε. Οι «πράσινοι» πήραν πιο εύκολα τη νίκη απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0, μείωσαν τη διαφορά απ’ τον Ολυμπιακό στους 4 βαθμούς και περιμένουν… γκέλα των «ερυθρόλευκων» αύριο στη δύσκολη έδρα των Ιωαννίνων προκειμένου να μπουν και πάλι στο κόλπο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Μπάγκα (74’ Κεϊτά), Ούμπιδες, Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο (63’ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (15’ Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Βιγιαφάνιες (89’ Π. Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Εμποκού (70’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (80’ Ρέις), Μπεργκ.

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ