ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Από πού κι’ ως που, προβληματικός ο Τζεντίλε;

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, «βαφτίστηκε» προβληματικός χαρακτήρας από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ, επειδή δεν έκανε στον προπονητή που έστειλε τον Γκιστ στον Παναθηναϊκό, για να πάρει τον Πάνκο… Γράφει ο Ψυχίατρος.

Από πού κι’ ως που, προβληματικός ο Τζεντίλε;

Το γεγονός πως δε γίνεται κουβέντα, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, για την αγωνιστική αξία ή όχι του παίκτη, για το αν μπορεί ή όχι να παίξει σε μια ομάδα (εν προκειμένω τον Παναθηναϊκό) και όλες οι αναλύσεις, άρθρα, συζητήσεις, «περιφέρονται», ασχολούνται με το πόσο προβληματικός χαρακτήρας είναι ο Ιταλός και το πόσο κακό θα κάνει στα αποδυτήρια της ομάδας που θα πάει, δε μου κάθεται και τόσο καλά.

Για να είμαι ειλικρινής τα… τερτίπια του Τζεντίλε, τουλάχιστον αυτά που του καταλογίζουν, τα διάβασα και εγώ στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, όταν και προέκυψε το θέμα, με την ομάδα του Μιλάνου, να γνωστοποιεί πως ο αρχηγός της, ή μάλλον ο πρώην αρχηγός της, βγαίνει στο «σφυρί».

Καζίνο, αδιαφορία στην προπόνηση, μεγάλο εγώ και άλλα πολλά γράφτηκαν, ειπώθηκαν. Από πέρσι οι σχέσεις ομάδας-παίκτη, έμοιαζαν «χαλασμένες». Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι «προβληματικός» ο αθλητής. Μόνο ψυχανάλυση που δεν του έκαναν κάποιοι.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 49.266 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας δεχθούμε λοιπόν όλα όσα γράφτηκαν για τον υιό Τζεντίλε. Έστω λοιπόν, πως ΟΛΑ αυτά είναι αλήθεια.

Δεν ακούσαμε και δε διαβάσαμε καμία κουβέντα για τον (αποτυχημένο)  κόουτς Ρέπεσα. Αυτόν που έστειλε από την Μάλαγα στον Παναθηναϊκό, τον Γκιστ, για να πάρει τον Άντι Πάνκο. Δεν ακούσαμε κάτι για τη διοίκηση της ομάδας, η οποία φέρει (δε γίνεται αλλιώς) ευθύνη, διότι όταν έχεις ένα πρόβλημα με έναν παίκτη το λύνεις άμεσα και διαπαντός.

Δεν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε κανέναν Τζεντίλε, δε μας νοιάζει κιόλας. Αλλά το ζήτημα «προβληματικός χαρακτήρας», είναι σχετικό. Δηλαδή πιστεύει κανείς, πως στα 13 χρόνια του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε τη μεγάλη αυτοκρατορία, δεν υπήρχαν προβληματικοί χαρακτήρες;

Το θέμα είναι πως λειτουργεί μια ομάδα. Το πλαίσιο της. Και το κατά πόσο αυτό το πλαίσιο ενσωματώνει αθλητές και τους «κάνει» να παίζουν για το σύνολο, να βάζουν το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα και να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τους κανόνες.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, είναι ένας διαθέσιμος παίκτης στην αγορά, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε μαζί του και αν ο Πασκουάλ αποφασίσει να… ενεργοποιήσει τη συμφωνία του Ιταλού με την ΚΑΕ, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς. Αυτοί ξέρουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...