ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Το Διηπειρωτικό με τη Νασιονάλ και το τέλος του Τομαρά… (Pics)

Σαν σήμερα στις 15/12/71, ο Παναθηναϊκός παίζει αντί του Άγιαξ, στον τελικό (διπλό) του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, απέναντι στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο, όντας η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει.

Το Διηπειρωτικό με τη Νασιονάλ και το τέλος του Τομαρά… (Pics)

Μπορεί η διάκριση να ήταν τεράστια και το όνομα του Παναθηναϊκού να ακούστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, εντούτοις, σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γιάννη Τομαρά, μετά από μαρκάρισμα του «δολοφόνου», Χούλιο Μοράλες.

14596_630505239

Η FIFA κάλεσε τον Παναθηναϊκό να συμμετάσχει στον τελικό, μετά από άρνηση του Άγιαξ να συμμετάσχει, καταγγέλλοντας πως η Νασιονάλ και οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής γενικότερα, παίζουν αντιαθλητικά.

Η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας, έξι περίπου μήνες μετά τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ, αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς που διεξήχθη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο στάδιο Καραϊσκάκη.

1971_intercontinental_cup_panathinaikos_ao_club_nacional_de_football

Πριν από ακριβώς 44 χρόνια, μπροστά σε περίπου 60.000 οπαδούς του, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, της Ουρουγουάης. Τότης Φυλακούρης (48΄) και Λουίς Αρτίμε (51’) διαμόρφωσαν το τελικό 1-1, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των Ολλανδών του Κρόιφ…

pao-nac5

Στο 60΄της αναμέτρησης, ο Χούλιο Μοράλες έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Γιάννη Τομαρά, ο οποίος έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους. Η κνήμη του ποδιού του είχε μοιράσει… στα δύο, με τον σπουδαίο αθλητή να επιστρέφει στην ενεργό δράση ένα χρόνο μετά, όπου τίποτα δεν ήταν ίδιο γι’ αυτόν, αφού επί της ουσίας δεν μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο που ήταν και μοιραία, τερμάτισε την καριέρα του.

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ λ.τρ. Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ λ.τρ. Δεληγιάννης)

Νασιονάλ (Εσαμέντι): Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνιας, Μοντέρο Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίλια, Εσπάραγκο (82′ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε, Μοράλες

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ