ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 81-70

Πω πω μια Πανάθα!

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 81-70 της Φενέρ στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε από 16.000 κόσμου. Εξωπραγματικός ο Καλάθης με 16 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα! Τρομερό παιχνίδι και από τον Νίκολς (14π).

Κορυφαία εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με τους 16 πόντους και τις 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκός Superfoods σε ακόμη μια εντός έδρας νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με 81-70.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός Superfoods τον πλήγωσε, καθώς οι «πράσινοι» έσπασαν το σερί τεσσάρων νικών της Φενέρμπαχτσε.

Η ροή του αγώνα

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο ματς και με δύο εντυπωσιακές φάσεις έκανε το 4-0 δείχνοντας από την αρχή πως θα παλέψει για τη νίκη. Στα μισά της περιόδου ο Νικ Καλάθης οδηγούσε την ομάδα με τους 7 πόντους με 2/3 δίποντα και 1/2 τρίποντα ενώ είχε μοιράσει και δύο ασίστ. Η Φενέρ μπήκε μπροστά στο σκορ με 10-9 και κάπου εκεί οι «πράσινοι» ανέλαβαν δράση και ξεκίνησαν το σερί με τη πρώτη περίοδο να λήγει με 23-14. Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και για δύο λεπτά παιχνιδιού δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ.

Τη λύση στην επίθεση έδωσε ο Κέι Σι Ρίβερς μετά από δύο λεπτά από την έναρξη της περιόδου αρχικά με μακρινό δίποντο και έπειτα με τρίποντο για να αυξήσει τη διαφορά στο +10 για το 28-18. Μην κατεβάζοντας ρυθμό, ο Παναθηναϊκός αύξησε τη διαφορά στο σκορ με στο +15 (33-18) με ακόμη ένα τρίποντου του Ρίβερς ο οποίος σημείωσε 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Στα μισά της περιόδου το κλειστό του ΟΑΚΑ σίγησε όταν ο Μπουρούσης συγκρούστηκε με τον Πέρο Άντιτς και έδειχνε να σφαδάζει από τον πόνο με τον Τσάβι Πασκουάλ να τον κάνει αλλαγή με τον Κρις Σίνγκλετον.

Η Φενέρ έκανε ένα σερί 5-0 αρχικά με το δίποντο του Ούντο και έπειτα με το τρίποντο του Ντατόμε για το 33-23. Ο Πασκουάλ έβαλε τον Νικ Καλάθη στο παρκέ με τον γκαρντ του τριφυλλιού να φτάνει τους 10 πόντους στο παιχνίδι γίνοντας ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων κάνοντας το 41-32. Η διαφορά στο σκορ παρέμεινε έως τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Φενέρ με καλή άμυνα κατάφερε να φτάσει σε ένα σερί 7-0 και από το 39-27 έφτασε στο 39-34 με τον Παναθηναϊκό ωστόσο, να διατηρεί ασφαλή διαφορά στο σκορ με την περίοδο να τελειώνει με 41-37. Να σημειώσουμε πως οι «πράσινοι» είχαν μόλις ένα λάθος στο πρώτο μέρος και 12/22 δίποντα και 4/14 τρίποντα.

Στη τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, είχε ακόμη ένα νωθρό ξεκίνημα και τότε ανέλαβε δράση ο Ντιμίτρι Νίκολς ο οποίος σημείωσε δύο διαδοχικά τρίποντα και ένα δίποντο φτάνοντας τους 11 πόντους στο παιχνίδι και να δώσει διαφορά 10 πόντων στην ομάδα του για το 51-41 στα μισά της τρίτης περιόδου. Η Φενέρ δεν παρέδωσε τα όπλα ωστόσο και ψαλίδισε τη διαφορά στο 51-47, όμως το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς διεύρυνε τη διαφορά για το «τριφύλλι» στο 54-46 2:29 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά ασφαλή διαφορά στο σκορ (57-50) έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Ντιμίτρι Νίκολς, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους στη τρίτη περίοδο φτάνοντας τους 14 στο παιχνίδι. Το τέλος της περιόδου βρήκε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με 61-52 μετά τις δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Μπουρούση να σημειώνει 5 πόντους αρχικά με εύστοχο τρίποντο και έπειτα με ακόμη ένα δίποντο με τον Καρδιτσιώτη σέντερ να φτάνει τους 9πόντους και να διευρύνει τη διαφορά στο 66-52 για το +14 με τους θεατές του ΟΑΚΑ να εμψυχώνουν τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός είχε σε κορυφαία βραδιά τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με τους 16 πόντους και τις 10 ασίστ που μοίρασε, βοήθησε σημαντικά το «τριφύλλι». Με ένα σερί 4-0 του έλληνα γκαρντ, οι «πράσινοι» διεύρυναν τη διαφορά στο +14 και το 71-57 στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Παναθηναικός συνέχισε την καλή του απόδοση με τον Νικ Καλάθη να βρίσκεται παντού στο παρκέ παίρνοντας κρίσιμα ριμπάουντ και μοιράζοντας καθοριστικές ασίστ, όπως αυτή προς τον Τζέιμς Φελντέιν 1:12 πριν τη λήξη με τον Δομινικανό να σημειώνει ακόμη ένα τρίποντο διαμορφώνοντας το 78-68 διατηρώντας τη διαφορά στο +10.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού, καθώς επικράτησε με 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 61-52, 81-70.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version