ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το ντεμπούτο του Βαζέχα με την πράσινη φανέλα (vids)

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν 27 ολόκληρα χρόνια, ο Κριστόφ Βαζέχα συστηνόταν στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, το οποίο δεν είχε ιδέα τι επρόκειτο να ακολουθήσει, αναφορικά με την εξέλιξη και τις επιδόσεις του Πολωνού φορ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Το ντεμπούτο του Βαζέχα με την πράσινη φανέλα (vids)

Τον Δεκέμβρη του 1989, ο Παναθηναϊκός προχωρούσε στην απόκτηση ενός -άγνωστου στα μέρη μας- Πολωνού επιθετικού, από τη Ρουχ Χορζόφ.

Στην αρχή, άπαντες προσπαθούσαν να… αποκωδικοποιήσουν το «μυστήριο» που βρισκόταν πίσω από το επίθετό του και την προφορά αυτού. Βλέπετε το «Warzycha» άφηνε πολλά «παραθυράκια» στις εφημερίδες και τους εκφωνητές της εποχής, οι οποίοι τον ανέφεραν, μεταξύ άλλων ως «Βαρτσίχα», «Βαρζίτσα», έως ότου καταλήξουν στο «Βαζέχα», την απλοποιημένη εκδοχή αυτού.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Πολωνός με το δύσκολο επίθετο έκανε το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα, στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος ήταν κινητικός, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία της «Ένωσης», ωστόσο το σκορ παρέμεινε στο 0-0.

Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού
Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού 6.826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς αυτό, ήταν η αρχή των πάντων για τη δημιουργία του τρομερού «legacy» του Πολωνού στα ελληνικά (και ευρωπαϊκά) γήπεδα, πάντα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Στα 15 χρόνια του που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό κατάφερε να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 2 Σουπερ Καπ. Τα 244 γκολ του τον κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας των ξένων που έχουν περάσει από τη χώρα μας, παράλληλα με τον «τίτλο» του δεύτερου σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Θωμά Μαύρο.

Στην Ευρώπη, ο «τρελός Πολωνός» πέτυχε 24 τέρματα με το «Τριφύλλι», με καλύτερο όλων φυσικά αυτό στο Άμστερνταμ, στην αξέχαστη πορεία του 1996!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.