ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Ο πρώην, ο νυν κι ο… ευεργέτης!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (21:00) την Αρμάνι Μιλάνο με την οποία «συνδέεται» μέσω του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, του Αλεσάντρο Τζεντίλε και του Γιασμίν Ρέπεσα

Ο πρώην, ο νυν κι ο... ευεργέτης!

Τα «έφερε» έτσι η… ζωή και ο μπασκετικός ρους της ιστορίας, ώστε να προσδώσει ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην αυριανή (21/12) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο κόντρα στην τοπική Αρμάνι.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αλλά και ο προπονητής των Ιταλών, Γιασμίν Ρέπεσα, μετατρέπουν το εν λόγω παιχνίδι σε κάτι παραπάνω από μία συνηθισμένη εκτός έδρας «εξόρμηση» για τους «πράσινους», οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι με το παρόν, το μέλλον τους αλλά και τον ευεργέτη τους!

Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε επί ιταλικού εδάφους έχοντας ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα την απόκτηση του πρώην «capitano» της αντιπάλου του. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε δεν θα δώσει, όπως φημολογείτο, το «παρών» στο άλλοτε… βασίλειό του, «Mediolanun Forum», στο οποίο έφτιαξε όνομα, έδωσε τις δικές του «παραστάσεις» εντός και εκτός παρκέ και έφυγε ως ανεπιθύμητος «πληρώνοντας» τα δικά του… καπρίτσια.

Η «αύρα» του Τζεντίλε, αναμφίβολα θα «σκεπάσει» το βράδυ της Τετάρτης την έδρα της Αρμάνι, η οποία έδειξε την «πόρτα» της εξόδου σε ένα «δικό» της παιδί, το οποίο θέλει να δώσει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση από εδώ και στο εξής, ακούγοντας τα «καλέσματα» του «πεπρωμένου», αλλά και του πατέρα του Νάντο, για την «επανεκκίνηση» του με «τριφύλλι» στο στήθος.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει στο Μιλάνο έναν, όχι και τόσο παλιό, γνωστό του. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα θα βρει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του τους «πράσινους», ως αντιπάλους αυτή τη φορά. Ο Σέρβος σέντερ ήρθε παρέα με τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς την περσινή σεζόν με σκοπό να αποτελέσει το «δυναμό» της frontline του «Εξάστερου». Κι αν το πρώτο διάστημα ο «Μίρο» επιβεβαίωνε τις προσδοκίες όλων, το δεύτερο μισό της σεζόν παρασύρθηκε στην μετριότητα και το καλοκαίρι αποτέλεσε παρελθόν από το ΟΑΚΑ.

Ο «γυρολόγος» θηριώδης ψηλός επέλεξε την Ιταλία και την Αρμάνι ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, θέλοντας να αποδείξει πως είναι ικανός να προσδώσει διάρκεια στο παιχνίδι του. Ωστόσο, όχι μόνο δεν κατάφερε να «κλείσει» τα στόματα των κατηγόρων του, αλλά τα «άνοιξε» ακόμη περισσότερο. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα, ο underperformer Ραντούλιτσα, βρέθηκε στο στόχαστρο της ομάδας του αλλά και του ιταλικού Τύπου, ο οποίος τον θεωρούσε «τελειωμένο» από το Μιλάνο. Ο ίδιος διατείνεται πάντως πως τα δύσκολα για εκείνον πέρασαν…

Τέλος, οι «πράσινοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο με τον μπασκετικό… Άγιο Βασίλη τους, τον Γιασμίν Ρέπεσα. Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν λησμονήσει ακόμα το «δώρο» που τους προσέφερε ο τότε προπονητής της Μάλαγα, το 2012, όταν και «άναψε» το «πράσινο φως» για την ανταλλαγή του Τζέιμς Γκιστ με τον 35χρονο Άντι Πάνκο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μεν πρώτος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» στο ΟΑΚΑ, το οποίο δονείται κατά καιρούς από το σύνθημα «Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ…», ενώ ο Πάνκο δεν έπεισε και αποχώρησε από τη Μάλαγα την ίδια χρονιά.

Ο Κροάτης προπονητής… επανήλθε μία τετραετία αργότερα αποστέλλοντας στους «πράσινους» ακόμη ένα «δώρο». Ο Ρέπεσα άνοιξε τον δρόμο για την έλευση του Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό. Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν φτάσει στο απροχώρητο το τελευταίο διάστημα, καθώς ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν ήθελε να βλέπει ούτε… ζωγραφιστό τον πρώην πλέον προπονητή του, σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι Ιταλοί. Η κόντρα τους αποτέλεσε μία από τις κύριες αιτίες της απομάκρυνσης του «Άλε» από το Μιλάνο, ο οποίος προσγειώθηκε λίγες ημέρες αργότερα στην «αγκαλιά» του Παναθηναϊκού.

Το προαναφερθέν «τρίδυμο» αποτελεί το «αλατοπίπερο» της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Βέβαια, όλες αυτές οι ιστορίες πηγαίνουν στην άκρη από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί το τζάμπολ του αγώνα, με τους «πράσινους» να θέλουν για πολλούς λόγους τη νίκη στην συγκεκριμένη έδρα.

Πρώτιστα για να εδραιωθούν ακόμη περισσότερο στην προνομιούχο οκτάδα της Ευρωλίγκας και δευτερευόντως για να πάρουν μία μικρή «εκδίκηση» από την οριακή ήττα που υπέστησαν στην τελευταία του επίσκεψη εκεί δύο χρόνια νωρίτερα (66-64) στις 11 Δεκεμβρίου του 2014…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...