ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολύμπια Μιλάνο-Παναθηναϊκός Superfoods 72-86

Με λένε Τζέιμς και είμαι καλά!

Ο Μάικ Τζέιμς μας υπενθύμισε για ποιο λόγο τον πήρε ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο Καλάθης ήταν και πάλι leader στο παρκέ, με την ομάδα του Πασκουάλ να περνάει αέρα... από το Μιλάνο (72-86) και να φτάνει τις οκτώ νίκες!

Με λένε Τζέιμς και είμαι καλά!

Ο Παναθηναϊκός γίνεται ομάδα! Αυτό είναι το καλύτερο νέο από την αποψινή βραδιά και την εμφατική νίκη του επί της Ολύμπια Μιλάνο. Η επιστροφή του Μάικ Τζέιμς… επί της ουσίας πραγματοποιήθηκε απόψε, με τον Αμερικανό να κάνει μακράν το καλύτερό του ματς, από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του (οπότε και το καλύτερο με την πράσινη φανέλα), ο Καλάθης για μια ακόμα βραδιά, έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, με τον Τσάβι Πασκουάλ, να τρίβει… τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού πήρε απ’ όλους τους παίκτες του, το καλύτερο δυνατό!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με τους Σίνκγλετον, Νίκολς, Καλάθη, Φελντέιν και Γκάμπριελ, ενώ ο Ρέπεσα επέλεξε τους Σιμόν, Ραντούλιτσα, Καλνιέτις, Ντράγκιτς και Σάντερς.

Κακό ματς, αστοχία εκατέρωθεν

Μετά από δύο σχεδόν λεπτά ανομβρίας… ο Καλάθης άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Σάντερς να ισοφαρίζει άμεσα, με βολές. Ο αρχηγός των «πράσινων» και ο Κρις Σίνγκλετον, διαμόρφωσαν το 2-6, με την Αρμάνι να απαντάει με σερί 7-0 και να παίρνει προβάδισμα (9-6, 4:57).

Μόνος του πάλευε ο Καλάθης

Με δύο αναπάντητα τρίποντα του αρχηγού, ο Παναθηναϊκός έκανε το 9-12, σε λιγότερο από ένα λεπτό, ωστόσο πλην Καλάθη, που ήταν μια… όαση για το «τριφύλλι», ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός σε άμυνα και επίθεση και πολύ γρήγορα βρέθηκε και πάλι από κάτω (15-12, 2:29).

Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 21-16, με τον Χίκμαν να ευστοχεί στην εκπνοή, με την Ολύμπια Μιλάνο να είναι καλύτερη στα… σημεία, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καθόλου ρυθμό στο ματς, περιμένοντάς τα όλα από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος σκόραρε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Λυσσαλέα άμυνα… στο «μηδέν» η Ολύμπια

Τζέιμς και Ρίβερς έκαναν το 21-20, μέσα σε δύο λεπτά στη Β΄ περίοδο, ωστόσο το ματς συνέχισε να είναι το ίδιο κακό και άνευρο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν σκληρή άμυνα, κράτησαν την Ολύμπια χωρίς σκορ στη Β΄ περίοδο περίπου πέντε  λεπτά, ο Παππάς με τον Τζέιμς, είχαν δώσει φτερά… στην επίθεση του Παναθηναϊκού, που το μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν να ευστοχήσει περισσότερο…, κάτι που έκανε με τον Μπουρούση και τον Τζέιμς, για το 21-27 (5:30), με την ομάδα του Πασκουάλ να βρίσκει ενέργεια και εύκολους πόντους, μέσα από την άμυνά του και για πρώτη φορά στο ματς να έχει ρυθμό.

Στα 5:21 ο Σάντερς με κάρφωμα, σκόραρε για την Ολύμπια (23-27), το δίδυμο Φώτση-Μπουρούση, κυριαρχούσε ψηλά, ο Χίκμαν όμως μείωσε κι’ άλλο (25-27, 3:47), εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6,75.

Σούπερ Τζέιμς!

Η Ολύμπια δεν τα παράτησε, πίεζε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τα έσπαγε από μακριά, εντούτοις ο Φώτσης με τρίποντο-καπάκι μετά από άστοχο τρίποντο δικό του-θα κάνει το 29-35 (49΄΄),  ο Τζέιμς με μεγάλο τρίποντο θα γράψει το 29-38,  ο Μακλίν θα υποπέσει σε βήματα, μετά από καλή άμυνα του Καλάθη, με το «τριφύλλι» να έχει τα τελευταία 5΄΄ να εκδηλώσει επίθεση, με τον απίστευτο Αμερικανό με coast to coast να σκοράρει τον 9ο του πόντο (σε εννέα λεπτά) και να διαμορφώνει το 29-40, του πρώτου μέρους.

Με το πόδι στο γκάζι…

Με καταιγισμό… τριπόντων (Σίνγκλετον, Ρίβερς) ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 29-46 (8:25) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Ολύμπια σκόραρε και πάλι μετά από δύο  λεπτά, δείγμα του πόσο δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς το πράσινο καλάθι, με την ομάδα του Πασκουάλ να κάνει την ιδανική εκκίνηση στην τρίτη περίοδο.

Από πλευράς Ιταλών, μόνο ο Σάντερς το πάλευε στην επίθεση (35-49, 5:59), ο Φελντέιν με δύο διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 38-55 (4:31), με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι στο “Mediolanum Forum”.

Όσο κυλούσε η ώρα, τόσο και αυξανόταν η διαφορά για τον Παναθηναϊκό (38-59 με καλάθι του Φώτση), με τον κόσμο να σφυρίζει… με δυσαρέσκεια βλέποντας τους παίκτες του Ρέπεσα να μην μπορούν να αντισταθούν στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Με καλάθι του Τζέιμς (14 π.), ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περίοδο με διαφορά 22 πόντων (!), πραγματοποιώντας μια εμφάνιση-όνειρο, κατακτώντας μια νίκη εκτός έδρας, πολύ πιο εύκολα, απ’ όσο θα πίστευε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας, πριν το ματς.

Η τελευταία περίοδος δε διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο από την προηγούμενη, ο Τζέιμε συνέχισε τα δικά του… ο Παναθηναϊκός έπαιζε σαν ομάδα, ήταν όλοι μια γροθιά και το έδειχναν μέσα στο παρκέ (50-76, 5:44).

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα τελευταία λεπτά, με τον Πασκουάλ να δίνει χρόνο και στον Χαραλαμπόπουλο, η Ολύμπια προσπάθησε να μειώσει λίγο τη διαφορά, αλλά ακόμα και ο “Χαραλαμπό” βρήκε το δρόμο προς το καλάθι (65-84), με το ματς να έχει ουσιαστικά τελειώσει πολύ νωρίτερα…

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ