ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ

Κριστιάν Λεντέσμα: Ο ποιοτικός μέσος που «κάηκε»

Ο ερχομός το καλοκαίρι, οι καλές εμφανίσεις στην αρχή, οι τραυματισμοί αλλά και η κατακόρυφη πτώση της απόδοσης του Κριστιάν Λεντέσμα που οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Αργεντινό χαφ. Όλη η... ιστορία της περίπτωσης του έμπειρου μέσου στο Panathinaikos 24.gr.

Κριστιάν Λεντέσμα: Ο ποιοτικός μέσος που «κάηκε»

Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, με την προοπτική να δώσει το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» και την ποιότητα που της έλειπε. Πώς όμως από την κατάσταση αυτή έφτασε στην απαξίωση και στο διαζύγιο με το «τριφύλλι»; Διαβάστε όλες τις απαντήσεις στο Panathinaikos24.gr.

Το δοκιμαστικό η πολύ καλή σχέση με «Στράμα»- Μούτσι!

Ο Κριστιάν Λεντέσμα έδειξε με κάθε τρόπο από την αρχή ότι θέλει να παίξει με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός χαφ από τις αρχές Ιουλίου μετέβη στην Ολλανδία, ώστε να αποδείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση καθώς ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 περίπου μήνες. Όλοι στο «τριφύλλι» είδαν  την τρομερή ποιότητα του, την πάσα ακριβείας, την ηρεμία που έδινε στο κέντρο και την ποδοσφαιρική του ευφυία. Στοιχεία που έλειπαν.   Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν τα τρεξίματα του, το οποίο ειδικά ο Αντρέα Στραματσόνι πίστευε ότι θα λυθεί άμεσα.

Η πολύ καλή σχέση του τόσο με τον «Στράμα» όσο φυσικά και με τον Μούτσι, τον έφεραν τότε στο «τριφύλλι». Ο Ιταλός τεχνικός τον ήθελε όσο τίποτα άλλο και χρησιμοποιώντας τον συνεχώς προσπαθούσε να αποδείξει σ’όλους ότι ο Λεντέσμα μπορεί να ανταποκριθεί και να βοηθήσει με το παραπάνω.

Η παρουσία στο φιλικό με Φενέρ και η υπογραφή του συμβολαίου

Στις 13 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, με τον Αντρέα Στραματσόνι να χρησιμοποιεί τον Λεντέσμα από την αρχή προσπαθώντας να αποδείξει σ’ όλους ότι ο Αργεντινός μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο. Τότε λοιπόν ο ίδιος ο Αργεντινός πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση.  Ήταν ο «μαέστρος» του Παναθηναϊκού. Ο καλύτερος παίκτης των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο και σημείο αναφοράς στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού του «τριφυλλιού». Στο δεύτερο μέρος ο Αργεντινός φυσιολογικά κουράστηκε, αλλά γενικά ήταν πολύ θετική η εικόνα του.

Μετά απ’ αυτό λοιπόν όλοι πείστηκαν στο «πράσινο» στρατόπεδο ότι ο Λεντέσμα μπορεί να ανταπεξελεθει. Όλα αυτά φυσικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έριξε και ο ίδιος τις απαιτήσεις του, οδήγησαν στην επίσημη έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, μέχρι το 2018.

Ηγέτης στα προκριματικά

O Λεντέσμα είχε πολύ καλή παρουσία τόσο στο φιλικό με την Τσβόλε όσο και σ΄όλα τα προκριματικά με ΑΪΚ Στοκχόλμης και Μπρόντμπι. Στην παρθενική του εμφάνιση στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με την Τσβόλε, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, δείχνοντας την τεράστια ποιότητα του.

Στη συνέχεια και στα παιχνίδια με την ΑΪΚ οι εμφανίσεις του ήταν top. Με τις καταπληκτικές πάσες του ξεκλείδωνε την άμυνα των Σουηδών ενώ ξεμπλόκαρε συνεχώς το παιχνίδι της ομάδας, με βαθιές μπαλιές και κράτημα της μπάλας, όποτε έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον Λεντέσμα να ξεχωρίζει.

Στην πρώτη αναμέτρηση με την Μπρόντμπι  ο Λέντεσμα ήταν απολαυστικός. Ο Αργεντινός χαφ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας,ενώ μοίρασε και την ασίστ για το 3-0 του Μπεργκ. Βέβαια δεν ήταν μόνο το τέρμα και η ασίστ, μα και η υπόλοιπη παρουσία του σ’ όλο το παιχνίδι. Στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπρόντμπι δεν ήταν τόσο καλός γι’ αυτό κι έγινε αλλαγή στο 60′ της αναμέτρησης.

Ποιοτικός αλλά…

Το πρωτάθλημα άργησε να αρχίσει (10 Σεπτεμβρίου) και ο Λεντέσμα στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό έδειξε και πάλι ότι μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Πέτυχε ένα ακόμη τέρμα ενώ με τις πάσες του βοήθησε στην «πράσινη» κυκλοφορία.

Μετά από λίγες μέρες όμως στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ, ο Αργεντινός χαφ ήταν πραγματικά αγνώριστος. Χωρίς ανάσες, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του, δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό. Ρόλο φυσικά σ’ αυτό έπαιζε και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «τρελών μωρών» του Άγιαξ.

Όσο περνούσε ο καιρός ο Λεντέσμα έπεφτε μαζί με την απόδοση της ομάδας. «Κύκνειον άσμα» του ήταν η τρομερή εμφάνιση και τα δύο γκολ απέναντι στον Αστέρα, στις αρχές το Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ο Λεντέσμα είχε έναν τραυματισμό και ο Αντρέα Στραματσόνι  τον έριξε στα βαθιά στο ντέρμπι, με μόλις μία προπόνηση. Ο Αργεντινός ήταν τραγικός τότε, όπως και όλη ομάδα.

Ο έμπειρος χαφ από κει κι έπειτα… εξαφανίστηκε και όλα έδειχναν ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Επί της ουσίας, έγινε μια κακή διαχείριση από την ομάδα. Ο Αργεντινός “κάηκε” σε μια προσπάθεια από το τεχνικό τιμ να παίζει όσο περισσότερο γίνεται. Πιέστηκε πολύ, έπαιξε παραπάνω απ’ όσο χρειαζόταν, με αποτέλεσμα  να “μπουκώσει”.

Η φυγή του Στραματσόνι, το… ξεκαθάρισμα με Ουζουνίδη και ο σωστότατος επαγγελματίας Λεντέσμα

Με την φυγή του Αντρέα Στραματσόνι τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έδωσε την ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι εκείνος ήταν ξανά κακός, έπειτα από ένα διάστημα απουσίας.

Στο σημείο εκείνο ο Ουζουνίδης ξεκαθάρισε σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Αργεντινό οτι δεν τον υπολογίζει, καθώς θέλει να μεταδώσει στην ομάδα έναν τρόπο παιχνιδιού, με γρήγορο τέμπο. στον οποίο δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Ο Λεντέσμα το δέχθηκε, δίχως αντιρρήσεις.

Αυτό που όλοι αναγνωρίζουν στον Λεντέσμα, πλην της ποιότητάς του,  είναι ο επαγγελματισμός του. Αψογος σε όλα, συνεπέστατος στις προπονήσεις, έδινε τα πάντα αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσε λόγω και της κακοδιαχείρισης που αναφέραμε. Ο Παναθηναϊκός είχε για ένα μικρό διάστημα στις τάξεις του έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, με ποιοτικά χαρακτηριστικά σπάνια. Εναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη καριέρα πίσω του, μα και με λίγες, πλέον, αντοχές για διάρκεια σε υψηλό επίπεδο, ειδικά με την… επιμονή του προηγούμενου τεχνικού τιμ να παίζει συνεχώς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...