ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0 (Μπανανά 74΄)

Να σε πιάνει απελπισία…

Ένας Παναθηναϊκός ΤΡΑΓΙΚΟΣ από την αρχή ως το τέλος, απελπιστικά προβλέψιμος και με μόλις μια κλασσική ευκαιρία, ηττήθηκε 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά και δεν μπήκε με το δεξί στο 2017.

Να σε πιάνει απελπισία...

Αν το 2016 έκλεισε άσχημα, το 2017 ξεκίνησε τραγικά, με τον Παναθηναϊκό να παίζει απέναντι στον Πλατανιά, χωρίς να έχει φρεσκάδα, ιδέες, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου (μόνο η φάση του Μπουμάλ στο 55΄) και έμεινε τρίτος στη βαθμολογία, πίσω από την Ξάνθη.

Η ομάδα του Παράσχου στήθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο, σφράγισε τον άξονα, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να παράγει παιχνίδι και δίκαια πήρε τη νίκη, βυθίζοντας σε κρίση το τριφύλλι.

Το ματς

Με τους Μπεργκ, Λουντ και Μπουμάλ να πρεσάρουν στα ¾ του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να πιέσει τον Πλατανιά, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους στην ομάδα του Παράσχου, η οποία με το 3-5-2, είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους του άξονα, με τους «πράσινους» να επιχειρούν κυρίως από τα πλάγια.

Το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν αδιάφορο, χωρίς ρυθμό και φάσεις, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μάχες στη μεσαία γραμμή και τον Παναθηναϊκό απλώς να διατηρεί μια κατοχή μπάλας, άνευ ουσίας και σημασίας, αφού οι μακρινές μπαλιές «καταρρίπτονταν» εύκολα από τους γηπεδούχους.

Ο Πλατανιάς την πρώτη καλή φάση

Ο Γιακουμάκης στο 20΄ με κεραυνό έξω από την περιοχή, απείλησε το «τριφύλλι», αλλά στο πολύ όμορφο σουτ του επιθετικού του Πλατανιά, απάντησε ο Βλαχοδήμος, με μια εξίσου όμορφη απόκρουση, διώχνοντας μακριά την μπάλα, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα.

Το pressing που επιχειρούσε η ομάδα του Ουζουνίδη δεν είχε αποτέλεσμα, ο Πλατανιάς δεν έδινε χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον τεχνικό των «πράσινων» να φωνάζει συνεχώς στους παίκτες του να ανεβάσουν ρυθμούς προκειμένου να απειλήσουν την εστία του Σωτηρίου, ο οποίος ήταν θεατής… στο πρώτο 25λεπτο.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει από τον πολυπρόσωπο άξονα τον Πλατανιά, έπρεπε να λειτουργήσουν οι ακραίοι του, προκειμένου να παραχθεί παιχνίδι από το πλάι.

Αυτό δε γινόταν, διότι ο Μπουμάλ και ο Βιγιαφάνιες δεν βρίσκονταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το «τριφύλλι» να πάρει κάτι καλό επιθετικά, μήτε να δημιουργήσει ρήγματα στ άκρα των γηπεδούχων.

Βάντερσον και Μανούσος συνδυάστηκαν στο 38΄, με τον Έλληνα επιθετικό να κερδίζει τη μονομαχία με τον Χουλτ, ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε άουτ, στη δεύτερη καλή στιγμή του Πλατανιά στο παιχνίδι, σε ένα πρώτο μέρος, όπου μόνο η πράσινη κερκίδα κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού οι φίλοι του Παναθηναϊκού δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα και να στηρίζουν την ομάδα τους.

Στο 43΄η πρώτη τελική

Ο Μπεργκ μετά από εκτέλεση στημένου του Βιγιαφάνιες, θα κάνει την προβολή με το εξωτερικό φάλτσο, μέσα από τν περιοχή του Πλατανιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στην πρώτη τελική φάση των «πράσινων» στο ματς.

Η μπάλα πήγαινε κυρίως αριστερά στον Βιγιαφάνιες, αφού ο Μπουμάλ βρισκόταν σε κακή βραδιά, ο Αργεντινός προσπαθούσε να συνεργαστεί με τον Χουλτ, όποτε ο Σουηδός έκανε ανεβάσματα (όχι πολύ συχνά), αλλά ακόμα και αυτός ο τρόπος (μοναδικός μέχρι εκείνο το σημείο) δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό, για να απειλήσει σοβαρά τον Σωτηρίου.

Στο ίδιο έργο… θεατές με μοιραίο τον Μπουμάλ

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, άρχισε το Β΄ μέρος, με τους Μπεργκ και Χουλτ στο 47΄να δημιουργούν ένα μίνι… πανικό στην άμυνα του Πλατανιά, σε μια φάση που όμως δεν είχε κάποια θετική κατάληξη για το τριφύλλι. Οι πράσινοι μπορεί να πρέσαραν συνεχώς, αλλά αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν μπάλα, τη σήκωναν ψηλά, δεν έπαιζαν κάθετο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να μην έχουν ουσία στο παιχνίδι τους.

Στο 50΄ο Μπουμάλ άνοιξε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κουρμπέλη, ο Βιγιαφάνιες ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, εντούτοις δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τελική φάση, ωστόσο οι πράσινοι ξεδιπλώθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι όμορφα, με πλάνο και μυαλωμένα.

Ο Πλατανιάς όμως με δύο κερδισμένα κόρνερ μέσα σε 8 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έστελνε… απειλητικά μηνύματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς που κυλούσε λίγο-πολύ, όπως αυτό του πρώτου μέρους.

Έχασε το άχαστο!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 0-1 στο 55΄, όταν ο Κουρμπέλης έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπουμάλ, εκείνος έτρεξε από το πλάι, έπαιξε με τον Μπεργκ και σούταρε-εν τέλει-δυνατά μέσα από την περιοχή, με τον Σωτηρίου να αποκρούει με τα πόδια, με τον Καμερουνέζο να μη σημαδεύει γωνία και να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 57΄ο Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του, βάζοντας τον Λέτο στη θέση του Ρέις. Ο Λουντ ήρθε πιο πίσω για να παίξει στον άξονα με τον Κουρμπέλη, με τον “Σέμπα” να προωθείται δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται πιο επιθετικός. Την ίδια στιγμή, ο Παράσχος επανέφερε το 3-5-2 (το είχε γυρίσει σε 4-4-2), θέλοντας να κλείσει καλά το πεδίο δράσης των επιθετικών του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και δύο φορές (62΄και 65΄) με Τελάντερ και Μπεργκ, βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά τη μία φορά ο Δανός έπιασε αέρα… σε σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ την άλλη, ο Σουηδός πήρε την πάσα του Λέτο, σούταρε όμως άψυχα με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η είσοδος του Λέτο βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πατάει με μεγαλύτερη ευχέρεια την περιοχή των Κρητικών, ο Παναθηναϊκός φαινόταν να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα με τον Λουντ δίπλα στον Κουρμπέλη (έχουν και οι δύο το κάθετο ποδόσφαιρο), ο Πλατανιάς χτυπούσε στις αντεπιθέσεις και έτσι όπως φαινόταν το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και στο γκολ.

Ψυχρολουσία…

Στο 74΄και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μπανανά μετά από σέντρα, κατάφερε να σκοράρει με προβολή, αφού ο Τελάντερ αρχικά δε βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και ο Βιγιαφάνιες στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Πλατανιά να σκοράρει και πλέον να κρατά τη νίκη στα χέρια του.

Στο 86΄ο Μπεργκ προσπάθησε να απειλήσει ο Σωτηρίου έδιωξε με γροθιές το δυνατό σουτ του Σουηδού, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μια καλή ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα, με τον χρόνο όμως να είναι πλέον… εχθρός του τριφυλλιού.

Μετά και από αυτήν την ήττα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στην τρίτη θέση, πίσω και από την Ξάνθη στη βαθμολογία, σε μια σεζόν, που αποδεικνύεται καταστροφική.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Στάθης, Στανισάβλιεβιτς (Μενδρινός 34΄), Μουνάφο, Μπανανά, Ντεβέσα (Ντίνας 68΄), Μανούσος (Γιορέντε 89΄), Γιακουμάκης.

Στον πάγκο: Κοκάλας, Γιορέντε, Αποστολόπουλος, Μενδρινός, Ντίνας, Σίγκνεβιτς, Ντιλαβέρ.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος Οδ., Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Λουντ (Βλαχοδήμος 75΄), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Μπουμάλ (Ρινάλντι 80΄) και Ρέις (Λέτο 57΄).

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Λέτο, Ιβανόφ, Ρινάλντι, Μίγγος, Βλαχοδήμος Π.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης, βοηθοί: Νικολαΐδης, Δημητριάδης. 4ος: Τσαμούρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ