ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods 77-69

Άλλη μια αυτοκτονία…

Με το θέατρο του Παπανικολάου και τη σφυρίχτρα του Λάτισεβς, ο Ολυμπιακός από το +3 πήγε στο +9 και «κλείδωσε» τη νίκη (77-69) σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το πάρει, αν δεν έδειχνε τάσεις αυτοκτονίας στην τελευταία περίοδο. Εκπληκτικοί Ρίβερς-Τζέιμς, αλλά έμειναν αβοήθητοι.

Άλλη μια αυτοκτονία...

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε την έκπληξη, ξεκινώντας τον Αλεσάντρο Τζεντίλε στην αρχική πεντάδα, με τους Σίνγκλετον, Καλάθη, Φελντέιν και Φώτση να τον πλαισιώνουν. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Μπιρτς και Παπανικολάου.

Κακό ματς στην αρχή

Με δύο αλλεπάλληλα κλεψίματα των «πράσινων», ο Παναθηναϊκός έκανε το 4-0 στην αρχή, με τον Ολυμπιακό να αιφνιδιάζεται, ωστόσο έκανε το 2-4 με βολές του Πρίντεζη. Το ματς δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός σκόραρε μόνο με βολές, ο Παναθηναϊκός μόνο στο ανοικτό γήπεδο, όποτε ήταν δυνατό αυτό, με αποτέλεσμα το μικρό σκορ (3-5, 6:33).

«Κοιμήθηκε» ο Παναθηναϊκός

Με οκτώ συνεχόμενους πόντους του Μπιρτς, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα (11-5), ο Παναθηναϊκός ήταν εκνευριστικά άστοχος, παρότι οι επιθέσεις του δεν ήταν κακές και προέκυπταν από σχέδιο και πλάνο. Συνυπολογίζοντας και τις τρεις χαμένες βολές, οι «πράσινοι» επί της ουσίας χάριζαν στους γηπεδούχους το προβάδισμα.

Μόνος του ο Τζέιμς…

Ο Τζέιμς με προσωπικό καλάθι (11-7), έδωσε μια ανάσα στον Παναθηναϊκό, 2:39 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κάνουν τραγικά λάθη κυρίως στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δίνουν βολές στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχτιζαν μια διαφορά (15-7), χωρίς να παίζουν κάτι το ιδιαίτερο.

Ίδια εικόνα στην αρχή της Β΄ περιόδου

Ο Μάικ Τζέιμς με δικούς του πόντους μείωσε σε 17-11, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, ωστόσο το πρόσωπο της ομάδας του Πασκουάλ δεν ήταν καλό και έπρεπε να αλλάξει, καθώς ήταν φανερό πως είχε χαθεί η συγκέντρωση και η προσήλωση στο πλάνο.

Μιλουτίνοφ και Τζέιμς διαμόρφωσαν το 19-13 στα πρώτα λεπτά της Β΄ περιόδου, ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να τον ελέγχει και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει τρόπο να λειτουργήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Πάρτι από τον Ρίβερς!

Με10 συνεχόμενους πόντους του Κέι Σι Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (24-23) μέσα σε ένα τετράλεπτο, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγάλο σερί παίκτη του Παναθηναϊκού, μετά από αυτό του Τζέιμς, ο οποίος είχε πετύχει οκτώ αναπάντητους πόντους, βάζοντας το «τριφύλλι», ξανά μέσα στο ματς.

Τεράστια βραδιά για Τζέιμς-Ρίβερς

Με έξι συνεχόμενους πόντους του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός ξαναπήρε προβάδισμα (30-23), ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Μπουρούση (32-28), ο Παναθηναϊκός έμενε κοντά στο σκορ, εντούτοις δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα και να φέρει το ματς στα μέτρα του.

Τζέιμς και Σίνγκλετον με προσωπικές ενέργειες διαμόρφωσαν το 34-32, ενάμισι λεπτό για το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο Πρίντεζης δε βρισκόταν σε καλή βραδιά, με το «τριφύλλι» να κρατιέται από τις προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών του και όχι από συνεργασίες και εφαρμογή πλάνου, κάτι που έπρεπε να αλλάξει στο δεύτερο μέρος.

Ο Τζέιμς με τον 14ο του πόντο έκανε το 38-37, ο Ολυμπιακός αστόχησε, ομοίως και ο Παναθηναϊκός με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους να έχουν βραχέα κεφαλή και το δεύτερο μέρος να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Προβάδισμα με την αρχή!

Με καλάθι του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά (38-39) μετά την αρχή του αγώνα, στην έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Αμερικανό να ποστάρει τον Σπανούλη και να βρίσκει ένα εύκολο δίποντο.

Ο Ρίβερς έφτασε στους 19 πόντους (41-43), ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει βρει την ψυχολογία του βγάζοντας τον Ολυμπιακό από τα… νερά του, με το ματς να είναι ντέρμπι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και τον Τζέιμε με τρίποντο μετά από κλέψιμο να κάνει το 43-46 (6:27).

Ντέρμπι το τρίτο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα στο μπόνους των βολών (6:10) με το σκορ να είναι 45-46, ο Φώτσης αστόχησε σε μια «σκοτωμένη» επίθεση που χάλασε ο αρνητικός Καλάθης, με τις δύο ομάδες να μην παίζουν καλό μπάσκετ, αλλά να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Τζέιμς με νέο καλάθι (7/9 δίποντα) έκανε το 45-48, ο Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει (κακή βραδιά για Σπανούλη-Πρίντεζη), ο Πασκουάλ έβλεπε τη δική του ομάδα να έχει «στρώσει» και το ματς στην τρίτη περίοδο πήγαινε προς τα μέτρα των «πράσινων», παρότι δεν υπήρχε διαφορά ασφαλείας.

Τραγικό τελείωμα στην τρίτη περίοδο

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε δύο «σκοτωμένες» επιθέσεις, ο Ολυμπιακός έκανε συνεχή λάθη, με την ομάδα του Πασκουάλ να χάνει αλλεπάλληλες ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά, με τον Παπαπέτρου με τρίποντο να δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό μετά από ώρα (50-48, 59΄΄).

Ο Γκριν με τρίποντο έκανε το 55-48, με τον Ολυμπιακό μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ανεβάζει τη διαφορά στο +7 χωρίς κόπο, εκμεταλλευόμενος απλά τις τραγικές επιλογές των «πράσινων» στην επίθεση και την αδικαιολόγητη ολιγωρία στην άμυνα. Ο Μάικ Τζέιμς με εκπληκτικό καλάθι στην εκπνοή θα μειώσει σε 55-50, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Μπουρούσης  έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Ολυμπιακός διατηρούσε κατοχή επτά πόντων, αλλά ο Φελντέιν με τρίποντο έδωσε ανάσα στο τριφύλλι (57-53, 8:09), με τον Γιανγκ να απαντάει άμεσα (59-53). Ο Ολυμπιακός πήγαινε το ματς εκεί που ήθελε, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ξανά σε θέση… κυνηγού, αλλά με τον Καλάθη σε κακή βραδιά και τον Μπουρούση να μην μπορεί να ακολουθήσει, οι πράσινοι δύσκολα θα απέφευγαν την ήττα, αν δεν άλλαζαν εικόνα.

Από το +3 στο +9 με γκρι απόχρωση…

Ο Ρίβερς πάλευε μόνος του-μαζί με τον Τζέιμς-με τον Παναθηναϊκό με ένα γρήγορο 4-0 μείωσε σε 65-59, στα μισά της τελευταίας περιόδου. Ο Πασκουάλ έδωσε οδηγία για press σε όλο το γήπεδο, ο Λοτζέσκι αστόχησε, ο Ολυμπιακός χρησιμοποιούσε τα φάουλ που είχε να δώσει με τον Σίνγκλετον να δίνει τη λύση με τρίποντο για το 65-62, με σερί 7-0 από τους πράσινους.

Ο Λάτισεβς χρέωσε με ένα ανύπαρκτο φάουλ τον Σίνγκλετον ο Παπαπέτρου με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 71-62, τρισίμισι λεπτά για το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κρατά τη νίκη στα χέρια του. Ο Παπαπέτρου με συνεχόμενους πόντους έφερε τη διαφορά στο +10 και πάλι (75-65), με 2:33 να απομένουν. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν διαδικαστικό, με τον Ολυμπιακό να νικάει με 77-69.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE