ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 68-72

Έκανε το καθήκον του

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στην «Πυλαία» βλέποντας τον ΠΑΟΚ να «ροκανίζει» διαφορά 20 πόντων με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο ψύχραιμος στις βολές, Κρις Σίνγκλετον γλίτωσε τους «πράσινους» από ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» (68-72)

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος απώλεσε διαφορά 20 πόντων, ο ΠΑΟΚ με έναν ΜακΦάντεν από άλλο πλανήτη πλησίασε στους 3, εντούτοις η ομάδα του Πασκουάλ, πήρε τη νίκη, χάρη στον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος και απόψε έκανε τα πάντα.

Το ματς

Οι βολές του Σίνγκλετον (0-4) «άνοιξαν» την «αυλαία» της αναμέτρησης, η οποία πήγαινε σε… χαμηλές ταχύτητες προτού αναλάβει δράση ο Μιλιένοβιτς (8-4, 4′) δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, το οποίο άλλαξε άμεσα χέρια χάρη στο «φορτσάρισμα» του Καλάθη που έδινε λύσεις επιθετικά (11-13, 7′). Η «μουδιασμένη» αρχή αποτελούσε πλέον παρελθόν, καθώς το παιχνίδι εξελισσόταν σε υψηλές ταχύτητες. Οι Κλάντον και Μιλιένοβιτς έβαλαν εκ νέου μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά ο Μάικ Τζέιμς με δύο προσωπικές προσπάθειες βοήθησε τους «πράσινους» στο να κλείσουν με θετικό πρόσημο την πρώτη περίοδο (19-20).

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κόντραραν ο ένας τον άλλον στα «ίσα» έως το 15′, όταν ο Μποχωρίδης έδωσε με δικούς του πόντους το «σάλπισμα» της αντεπίθεσης. Έτσι, μέσα σε πέντε λεπτά το +3 (23-26 στο 15′) έγινε… +15! Πρωταγωνιστές σε αυτό το «πράσινο» ξέσπασμα ήταν οι Μποχωρίδης και Τζεντίλε. Ο μεν πρώτος έφτανε με κάθε πιθανό τρόπο στο καλάθι των γηπεδούχων και ο δεύτερος με πέντε αναπάντητους πόντους (επτά συνολικά στο δεκάλεπτο) και οι δυο τους έστειλαν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στα αποδυτήρια προηγούμενη με 42-27 του ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να ανακόψει τη «φόρα» του «εξάστερου».

Η φόρα αυτή μπορεί να μη συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου μέρους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο με τους Τζέιμς και Χαραλαμπόπουλο να συντηρήσει και στη συνέχεια να αυξήσει τη διαφορά που «έχτισε» νωρίτερα, φτάνοντας μάλιστα στο +20 (29-49) στα μισά της τρίτης περιόδου. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν «ασθενική», κάνοντας ένα σερί 4-0 με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να εκμεταλλεύεται το προσωρινό «σκάλωμα» του Παναθηναϊκού στην επίθεση, αλλά οι Καλάθης και Φώτσης αποκατέστησαν τις ισορροπίες (33-54, 28′) και στη συνέχεια ο Μπουρούσης διαμόρφωσε το σκορ δεκαλέπτου (37-56).

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν τα… ρέστα τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατεβάζοντας τη διαφορά στους 11, χάρη στα συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Μακ Φάντεν και Πέινερς από την περιφέρεια (47-58, 33′). Οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να «παγώσουν» τη φόρα των αντιπάλων τους, κρατώντας την υπέρ τους διψήφια διαφορά από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» (50-64, 37′) με τον Σίνγκλετον να την επισκέπτεται αρκετές φορές. Ο Σάιμπερτ όμως είχε άλλη γνώμη και «έσπρωξε» τον ΠΑΟΚ σε νέα αντεπίθεση φτάνοντας το παιχνίδι στο -5 (63-67, 39′).

Ο Τζέιμς ευστόχησε σε μία βολή (63-68) και στη συνέχεια το coast-to-coast του Μακ Φάντεν έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση τριπόντου (65-68), αλλά ο Φελντέιν με λέι-απ «κλείδωσε» το παιχνίδι, παρά το εύστοχο τρίποντο του Τσόχλα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 27-42, 37-56, 68-72

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version