ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Άσπρη μέρα με… Λέτο!

Η κεφαλιά του Σεμπαστιάν Λέτο στο 83ο λεπτό μετά από το κόρνερ του Βλαχοδήμου ήταν αρκετή ώστε να δώσει τη νίκη στους «πράσινους» (1-0), οι οποίοι έδωσαν «μάχη» με τον χιονιά και την Κέρκυρα στην... κατάλευκη Λεωφόρο

Άσπρη μέρα με... Λέτο!

Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στη Λεωφόρο φαίνεται πως επηρέασε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο αναγνωριστικό και «παγωμένο» πρώτο δεκάλεπτο.

Οι φωνές του Μαρίνου Ουζουνίδη για πίεση ψηλά, οδήγησε στις πρώτες καλές στιγμές των «πρασίνων» στην αναμέτρηση. Πρώτα στο 9ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με την παρεμβολή του Βενέτη να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Έπειτα, στην εξέλιξη της φάσης, η άμυνα της Κέρκυρας βρέθηκε σε σύγχυση, δίνοντας την ευκαιρία στον Μολέδο να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις, αλλά η σωτήρια κόντρα του Σπίνουλα έσωσε την εστία των φιλοξενουμένων (10′).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο ματς με το σουτ του Κόντου (15′) από πλάγια θέση το οποίο εξουδετέρωσε με ευκολία ο Βλαχοδήμος, αλλά σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που ήλεγχε τη ροή της αναμέτρησης, έχοντας την κατοχή (65-35%) και προσπαθώντας να «τρυπήσει» την άμυνα των «Φαιάκων» με κάθετες πάσες.

Παρά την προσπάθεια για κάθετο παιχνίδι, η μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος ήρθε από… μακριά και συγκεκριμένα από το «σουτ-κεραυνό» του Δημήτρη Κουρμπέλη λίγα μέτρα εκτός περιοχής, το οποίο «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη (24′). Ο 23χρονος χαφ, «απάντησε» με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια του Ντουάλα, η οποία κατέληξε ελάχιστα άουτ, ένα λεπτό νωρίτερα.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να απειληθεί από την Κέρκυρα αλλά και από την ολοένα και εντονότερη χιονόπτωση. Στο 37′, ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ βρίσκοντας ωραία τον Μπεργκ εντός περιοχής, ωστόσο ο Σουηδός έχασε πολύτιμο χρόνο στην τελική προσπάθειά του, κοντρολάροντας εν τέλει με το χέρι τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα (40′), ο Σεμπαστιάν Λέτο γύρισε τη μπάλα στον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Αργεντινός είδε το σουτ του να καταλήγει εκτός εστίας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, το έργο των ποδοσφαιριστών άρχισε να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο καθώς ο αγωνιστικός χώρος έχει μετατραπεί από πράσινος σε λευκός, γεγονός που οδήγησε σε αλλαγή μπάλας, με μία κίτρινου χρώματος να επιστρατεύεται ώστε να διευκολύνει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 63ο λεπτό, ο διαιτητής Γκράνας διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση προκειμένου να καθαριστούν οι τελικές γραμμές του γηπέδου, οι οποίες είχαν καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το χιόνι!

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παρέμειναν σε θέση επίθεσης, πιέζοντας τους αντιπάλους τους για την επίτευξη ενός γκολ, το οποίο έτσι όπως κυλούσε η αναμέτρηση λόγω των καιρικών συνθηκών, θα έκρινε τον τελικό νικητή. Βέβαια, η κατάσταση αυτή δεν βοηθούσε στο να παιχτεί ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον να καταγραφεί κάποια κλασική ευκαιρία.

Στο 48ο λεπτό το δυνατό σουτ του Λουντ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη, ενώ η επόμενη φάση συνέβη στο 74′, όταν ο Νίκλας Χουλτ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα «εξοστρακίστηκε» από την άμυνα της Κέρκυρας.

Τη λύση έδωσε στο 83ο λεπτό ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λέτο έκανε άλμα… στίβου και πηδώντας ψηλότερα απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη! (1-0). Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο πορτιέρο της Κέρκυρας «έβγαλε» το ωραίο σουτ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στο 90ο λεπτό.

Έπειτα, στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρώτη νίκη του για το 2017, στην ολόλευκη Λεωφόρο!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ