ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πενήντα τρεις τίτλοι σε μία χρονιά!

Την περίοδο 1981-82 ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ το οποίο δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον από άλλον ελληνικό σύλλογο: κατέκτησε 53 ομαδικούς τίτλους σε 12 αθλήματα!

Πενήντα τρεις τίτλοι σε μία χρονιά!

Αυτά ήταν τα εξής: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, στίβος, ανώμαλος δρόμος, κολύμβηση, πυγμαχία, ελληνορωμαϊκή πάλη, ποδηλασία δρόμου, πινγκ πονγκ, ενόργανη γυμναστική και σκοποβολή. Επίσης, σημαντικές επιτυχίες κατέγραψαν και τα τμήματα του Ομίλου που δεν κατέκτησαν κάποιον ομαδικό τίτλο, όπως π.χ. το σκάκι (3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα), το μοντέρνο πένταθλο, η άρση βαρών, η ξιφασκία (3η θέση οι Νέοι στο ξίφος ασκήσεως) το χάντμπολ κ.α.

Επίσης, ο διαχρονικά πιο πετυχημένος σύλλογος της χώρας κατέκτησε ομαδικά την πρώτη θέση σε 16 ανεπίσημες διοργανώσεις (τουρνουά, δρόμοι, ποδηλατικοί γύροι κ.λπ.), ενώ αμέτρητες ήταν και οι ατομικές διακρίσεις των «πράσινων» αθλητών σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν.

Οι 53 τίτλοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και περισσότεροι, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, όμως ηττήθηκε σε αγώνα μπαράζ, ενώ κι άλλες «πράσινες» ομάδες έχασαν σχεδόν βέβαιους τίτλους, όπως η ποδηλατική ομάδα πίστας (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας μεταξύ 1981-1984 δε συμμετείχαν σύλλογοι αλλά τοπικές οργανώσεις).

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.295 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτά και άλλα πολλά καταγράφονται στις 472 σελίδες του βιβλίου Και Χιλιάδες Τίτλοι, το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε από τη σελίδα μας στο Facebook (με έκπτωση, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα) ή να το βρείτε στον χώρο υποδοχής του κλειστού γηπέδου «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο, καθώς και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

πηγή: titloipao.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.