ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μπαλτάκος: «Είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν την πρωτοβουλία»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μπαλτάκος, παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική «L' Equipe» και αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα κίνηση του Συλλόγου, ο οποίος έκανε δυναμικό «μπάσιμο» στα e-sports

Μπαλτάκος: «Είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν την πρωτοβουλία»

Η πρωτοπόρα για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα κίνηση του Παναθηναϊκού για την επέκτασή του στον τομέα των e-sports, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών δημοσιογραφικών «κολοσσών», όπως η «Mundo» και το «ESPN», οι οποίοι αναφέρθηκαν στο «άνοιγμα» του Παναθηναϊκού στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά.

Η ιστοσελίδα της «L’ Equipe» προχώρησε το ενδιαφέρον αυτό ένα βήμα παραπάνω, φιλοξενώντας εντός της συνέντευξη του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τον Σύλλογο στο να κάνει πράξη το εν λόγω εγχείρημα, αναλύοντας επίσης τους στόχους που έχουν τεθεί για το μέλλον.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους τελευταίους (χρονικά) συλλόγους ο οποίος ανακοίνωσε την άφιξή του στον κόσμο των e-sports. Χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα το ρόστερ των ομάδων του, αλλά με τη φιλοδοξία να συμμετάσχει στα μεγαλύτερα event, ο νεαρός πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, αναλύει αυτήν την επένδυση», ήταν η εισαγωγική αναφορά.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.120 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Γιατί ο Παναθηναϊκός έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στα eSports;

O Σύλλογος συνεχίζει την μακρά παράδοσή που έχει στην καινοτομία. Μη λησμονούμε πως ιδρύθηκε το 1908 από τον Γεώργιο Καλαφάτη, αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον προηγούμενο σύλλογό του για να δημιουργήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε μια εποχή οπού η εν λόγω δραστηριότητα δεν είχε περάσει στην κοινή γνώμη ως άθλημα όπως σήμερα. Τα eSports είναι ένα κανονικό άθλημα, κατά τη γνώμη μου. Είμαι πεπεισμένος πως μια μέρα θα δούμε την είσοδό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και να ‘χει, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε τους πρωτοπόρους ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Ελλάδα, προωθώντας το στο ευρύ κοινό.

– Ποια είναι η οπτική σας όσον αφορά τα eSports: Τα θεωρείτε ως μια πρακτική προσέγγισης νεαρού κοινού, ή ο σκοπός σας είναι μονάχα η νίκη;

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα ανταγωνιστικό κλαμπ, συμμετέχοντας σε 26 διαφορετικά σπορ και έχοντας κατακτήσει 1496 τίτλους από την ημέρα της ίδρυσής του. Ήρθαμε εδώ για να νικάμε. Όμως, αποτελούμε επίσης έναν σύλλογο «λαΐκής αποδοχής». Έχουμε την τιμή να διαθέτουμε στις τάξεις μας αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και πλήθος νεαρών αγοριών και κοριτσιών στα τμήματα υποδομής μας. Το όραμα μας είναι μακρόπνοο, δεν αφορά μόνο την επικράτηση σε έναν ακόμη τομέα. Θέλουμε να διδάξουμε τους πολίτες της Αθήνας, με τους οποίους ο Σύλλογος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος, τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι». Πρακτικά, στόχος μας είναι να εμφυσήσουμε τις αξίες του Ολυμπισμού στους νεαρούς e-αθλητές μας.

– Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο η δημιουργία τμήματος eSports, δίχως ωστόσο να ανακοινώσετε επίσημα τις ομάδες αλλά και τα ρόστερ τους. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ροή των γεγονότων;

Ζητήσαμε τη γνώμη των οπαδών μας, αναφορικά με τα παιχνίδια τα οποία θέλουν να συγκροτηθούν σε ομάδες. Τα αποτελέσματα μας έδειξαν πως το ξεκίνημά μας θα γίνει με το League of Legends, το Hearthstone και το FIFA. Δουλεύουμε πάνω σε αυτούς τους τομείς. Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός Ελλήνων αθλητών οι οποίοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον και μία δυναμική η οποία θα τους προσελκύσει ώστε να έρθουν να αγωνιστούν στον Παναθηναϊκό. Επίσης, έχουμε κατά νου τη δημιουργία τουρνουά, στο γήπεδό μας και όχι μόνο.

– Γνωρίζουμε πόσο…φανατικοί είναι οι οπαδοί εδώ στην Ελλάδα, οι οποίοι υποστηρίζουν τους συλλόγους χωρίς να τους ενδιαφέρει σε ποιο άθλημα συμμετέχουν. Πιστεύετε πως θα συμβεί το ίδιο και με τα eSports;

Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μας θα έχουν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους τη «Θύρα 13», η οποία θα τους ενθαρρύνει κάθε στιγμή. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος πως χρειάζεσαι ανθρώπους να φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια ενός on-line τουρνουά. Εγώ προσωπικά υπήρξα ένας αρκετά καλός παίκτης στο «World of Warcraft» και γνωρίζω πως οι επαγγελματίες προτιμούν να λειτουργούν σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...