ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Pre-game: Παράδοση στα εντός με την Εφές

Η πολύ καλή παράδοση η οποία έχει «χτίσει» ο «εξάστερος» στα εντός έδρας παιχνίδια με την Αναντολού Εφές αλλά και πλήθος άλλων αξιοσημείωτων γεγονότων και στατιστικών που αφορούν το αποψινό παιχνίδι στο «πιάτο» σας

Pre-game: Παράδοση στα εντός με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δίνει απόψε την πρώτη του ευρωπαϊκή μάχη για το 2017 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Αναντολού Εφές του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο ένας και μοναδικός στόχος των «πρασίνων» είναι η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στο Καζάν και το Φάληρο, οι οποίες συντέλεσαν στη μικρή βαθμολογική πτώση της ομάδας.

Η βαθμολογική διαφορά των δύο αποψινών «μονομάχων» δεν είναι δα και μεγάλη, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην θέση με ρεκόρ 9-7 και την Εφές στην θέση, με μόλις μία νίκη λιγότερη από το «τριφύλλι» (8-8). Βάσει αυτών των δεδομένων η μεταξύ τους σύγκρουση θα κρίνει το εάν οι «πράσινοι» μπορέσουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην οκτάδα με νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση, η τουρκική ομάδα, εάν και εφόσον φύγει με το «διπλό», επιστρέφει για τα καλά στο «γκρουπ» των προνομιούχων.

Βέβαια, η παράδοση μόνο βοηθητική δεν είναι για την Αναντολού Εφές, η οποία έχει ηττηθεί στις 10 από τις τελευταίες 11 επισκέψεις της στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό που έχει «χτίσει» μία γερή και… σχεδόν αδιάσπαστη παράδοση εναντίον της συγκεκριμένης ομάδας. Πάντως, στον πρώτο γύρο, η Εφές «έκαμψε» στα σημεία τους «πράσινους» σε ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να υπάρξει νικητής (91-83).

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.508 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι δύο ομάδες έχουν από ένα συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο να… υπερηφανεύονται, το οποίο μάλιστα αναδεικνύει και την -ως τώρα- στρατηγική τους στη διοργάνωση. Ο μεν Παναθηναϊκός διαθέτει το 4ο πιο «ατσάλινο» (αμυντικά) ρόστερ, δεχόμενος 75.7 πόντους κατά μ.ο σε αντίθεση με την Εφές η οποία υπολείπεται κατά πολύ στην εν λόγω σύγκριση (84.4 πόντους παθητικό κατά μ.ο). Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έχουν να αντιπαρατάξουν σε αυτό τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στην επίθεση, όπου σκοράρουν κατά βούληση (84.3 πόντοι μ.ο – ομάδα στην σχετική λίστα) εν αντιθέσει με τους «πράσινους» (78.5 πόντοι ενεργητικό).

Τέλος, όσον αφορά τις ατομικές «μονομαχίες», ξεχωρίζει το match-up των δύο ηγετών πλέι-μέικερ, Νικ Καλάθη (13.6 πόντοι – 6.6 ασίστ) και Τόμας Ερτέλ (12.6 πόντοι – 5.8 ασίστ). Οι δύο αυτοί γκαρντ αποτελούν σημεία αναφοράς για τις ομάδες τους, οι οποίες δίχως αυτούς στερούνται αρκετά σε δημιουργία και αποτελεσματικότητα εντός παρκέ. Βέβαια, μεγάλο ρόλο θα παίξει απόψε και η εξίσου δυνατή frontline των δύο «μονομάχων», εντός της οποίας κυριαρχούν οι Κρις Σίνγκλετον (11.8 πόντοι – 6.1 ριμπάουντ) και Ντέρικ Μπράουν αντίστοιχα (13.7 πόντοι – 6.5 ριμπάουντ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.