ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μετράω κούπες, για τα σερί που είπες…

Ο Ολυμπιακός ξέρει από σερί, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που ξέρει και από σερί και από νίκες και από τίτλους. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Μετράω κούπες,  για τα σερί που είπες…

Δε φταίμε εμείς που ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η αλήθεια. Από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια, το μόνο που είχε πραγματικό διακύβευμα, ήταν το αποψινό, τι να κάνουμε τώρα.

Ο Παναθηναϊκός, δε νίκησε μόνο τον Ολυμπιακό, στο αγωνιστικό επίπεδο. Κέρδισε την αλαζονεία, το ερειστικό ύφος και του προπονητή του, αλλά και πολλών άλλων, πήρε μια νίκη/πρόκριση και όχι μια νίκη/τίτλο και πάνω απ’ όλα γύρισε το… κουμπί, που μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για κάτι διαφορετικό στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η αποψινή νίκη, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το-φθαρμένο μεν, υπαρκτό δε-μέταλλο της ομάδας αυτής. Αν μπορούσε να διαλέξει κανείς σε ποιο ματς θα ήθελε τη νίκη από αυτά τα τέσσερα, πιθανώς το αποψινό να μην το σκεφτόταν καν. Άλλος θα διάλεγε το «διπλό» στο πρωτάθλημα, με στόχο το πλεονέκτημα έδρας. Άλλος ένα από τα δύο της Ευρωλίγκας, για καλύτερο πλασάρισμα. Δεν έχει σημασία. Το DNA είναι DNA. Όταν στο ματς κρίνεται τίτλος, νικά ο Παναθηναϊκός.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Τσάβι Πασκούαλ έχει κάνει ματ στον συνάδελφό του. Από την αρχή του παιχνιδιού, ξεκάθαρη στόχευση, πλάνο, συγκεκριμένες οδηγίες και σε μεγάλο βαθμό, απόλυτη εξυπηρέτηση του πλάνου από τους παίκτες.

Αν εξαιρέσει κανείς μια «θολούρα» του Τζέιμς, σε κάποια διαστήματα του αγώνα, οι «πράσινοι» έλεγξαν το ρυθμό απόλυτα, έπαιξαν με περίσσιο πάθος και ενέργεια, πράγμα που αποτυπώθηκε και στη στατιστική. Τα 14 λάθη του Ολυμπιακού (τα περισσότερα) προήλθαν, όχι από αβίαστες ενέργειες των γηπεδούχων, αλλά αντιθέτως από την σκληρή άμυνα των παικτών του Πασκούαλ.

Το «κρυφό χαρτί» του Ισπανού τεχνικού ήταν ο Γκάμπριελ, ο οποίος με 14 πόντους και δύο τεράστια τρίποντα, αποδείχθηκε κομβικός στο παιχνίδι. Γενικά άπαντες σχεδόν αρίστευσαν (απαραίτητο για μια ανέτοιμη ομάδα απέναντι σε μια έτοιμη και ειδικά μέσα στην έδρα της) και ο Παναθηναϊκός έβαλε πλώρη για έναν ακόμη τίτλο, τον οποίο αν πάρει, θα διευρύνει το σερί που τον θέλει να κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο από το 1996 και μετά.

ΥΓ.1: Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, μετά το «μπλαζέ» ύφος απέναντι σε δημοσιογράφους, επίλεξε να μειώσει και τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κακή και αυτό ευθύνεται για την ήττα…

ΥΓ.2: Ο Τσάβι Πασκουάλ παρουσίασε μια ομάδα, κοντά σε αυτό που ενδεχομένως να θέλει όταν θα είναι έτοιμη και «χτισμένη» όπως την οραματίζεται. Προσοχή όμως, έχουν επισημανθεί και τα δικά του λάθη πολλές φορές και οι ευθύνες του. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα. Προσπαθεί να γίνει. Οπότε θα γίνουν και λάθη. Βήμα-βήμα… και θα γίνουν όλα.

ΥΓ.3: Βλέποντας τον Τζέιμς να πατάει «φρένο» και να παίζει στο ρυθμό που θέλει ο προπονητής του-ο οποίος δεν τον έβγαλε όταν «θόλωσε»-δείχνει και την επιρροή του Ισπανού, αλλά και το γεγονός πως ΟΛΟΙ παίζουν για την ομάδα και όχι για τον εαυτό τους.

ΥΓ.4: Ο κόσμος ήθελε απεγνωσμένα αυτή τη νίκη. Πέραν του τελικού, τα κέρδη είναι πολλαπλά. Σωστή διαχείριση, κάτω το κεφάλι, περισσότερη προσπάθεια και συγκέντρωση.

ΥΓ.5: Καλά τα πανηγύρια, αλλά πρέπει να τελειώσουν σύντομα. Την Πέμπτη έρχεται ένα πολύ δύσκολο ματς και ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, έχει ανάγκη να ξαναβρεί τον εαυτό του, ειδικά μακριά από το ΟΑΚΑ.

ΥΓ.6: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκληρή άμυνα, πολλές φορές στο όριο του… φάουλ και καλώς έπραξε. Έστειλε μήνυμα, πως απόψε θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Έτσι πρέπει να κάνει σε κάθε ντέρμπι. Η ψυχή και το πάθος πολλές φορές, ξεπερνούν στα συστήματα και τα πινακάκια.

ΥΓ.7: Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει κουβέντα για τη διαιτησία-όπως συνήθως γίνεται όταν χάνει ο Ολυμπιακός-δεν υπάρχει φάουλ του Μάντζαρη πάνω στον Ρίβερς. Λάθος σφύριγμα. Όπως λάθος ήταν το πεντακάθαρο φάουλ πάνω στον Τζέιμς στο κάρφωμα, που δε σφυρίχτηκε, όπως λάθος ήταν το floping του Παπανικολάου, που δόθηκε επιθετικό στον Σίνγκλετον στο ματς για την Ευρωλίγκα και πάει λέγοντας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.