ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Πρώτο δείγμα… θετικό!

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μπήκε κατευθείαν στα «βαθιά» από τον Μαρίνο Ουζουνίδη αλλά ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω

Πρώτο δείγμα... θετικό!

Η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Γιάννη Αλαφούζο, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, είχε έντονη μεταγραφική «χροιά». Το πόρισμα που βγήκε από αυτή τη διαδικασία ήταν η άμεση στελέχωση του ρόστερ σε θέσεις τις οποίες η ομάδα «πονούσε», όπως για παράδειγμα αυτή του «εξαριού».

Η κάλυψη της εν λόγω θέσης μάλιστα «άνοιξε» τον «χορό» των χειμερινών μεταγραφών του «τριφυλλιού», καθώς δυο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο 23χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης, κάλυπτε και με το παραπάνω τους «όρους» και τις «προϋποθέσεις» που είχαν τεθεί από τον Ουζουνίδη, όσον αφορά το πλάνο της ενίσχυσης.

Ο Κουρμπέλης ήρθε να προσθέσει στο ρόστερ μια «νότα» ελληνικού στοιχείου, το οποίο εξαλειφόταν σταδιακά επί των ημερών Στραματσόνι. Πέραν τούτου, ο ποδοσφαιριστής φάνταζε έτοιμος για το βήμα παραπάνω, μετρώντας τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 131 συμμετοχών με την ομάδα της Τρίπολης.

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.570 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η έλευση του στην Αθήνα, έδωσε το «στίγμα» της μεταγραφικής πολιτικής του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα «έλυσε» ως ένα σημείο τα «χέρια» του Ουζουνίδη ο οποίος βλέποντας τις ελλείψεις που θα αντιμετώπιζε το ρόστερ του, κυρίως στον άξονα, έπρεπε να βασιστεί πάνω στον 23χρονο ποδοσφαιριστή.

Έπειτα από τρεις σερί «γεμάτες» συμμετοχές του Κουρμπέλη στη βασική ενδεκάδα των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα, το πρώτο δείγμα που απορρέει από την αγωνιστική του παρουσία είναι άκρως θετικό. Ο ίδιος κατόρθωσε να ξεφύγει από τη γενική μετριότητα στην ήττα από τον Πλατανιά στην Κρήτη ενώ κόντρα στην Κέρκυρα το δοκάρι του στέρησε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τα πράσινα. Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ρόλος του στο γήπεδο κάθε άλλο παρά «φαντεζί» είναι. Απεναντίας, τα καθήκοντά του περιορίζονται στην περιφρούρηση της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας αλλά και της ασφαλούς μετάβασης της μπάλας από τα μετόπισθεν στην επίθεση. Ο Κουρμπέλης έχει αποδείξει πως μέχρι τώρα μπορεί να επιτελέσει άριστα τα καθήκοντά του ως «κόφτης», προσδίδοντας παράλληλα την απαραίτητη ηρεμία στον άξονα.

Αν μη τι άλλο, η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής μεταγραφή του Παναθηναϊκού, «βούτηξε» απευθείας στα… βαθιά και όχι μόνο δεν «πνίγηκε» αλλά κατόρθωσε να επιπλεύσει από πολύ νωρίς και να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο «εργαλείο» για το «πράσινο» ρόστερ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.