ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Αυτά κάνει ο Μπουρούσης…

Τα σχόλια-από δημοσιογράφους και κόσμο-αναφορικά με τις φετινές επιδόσεις του Γιάννη Μπουρούση, δίνουν και παίρνουν. Τι λένε όμως οι αριθμοί; Τι πραγματικά προσφέρει ο Έλληνας σέντερ;

Αυτά κάνει ο Μπουρούσης…

Πολλές φορές οι αριθμοί δε λένε την αλήθεια. Δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Στην περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση, οι απόψεις μάλλον επιβεβαιώνουν την εν λόγω ρήση.

Ο Έλληνας σέντερ-κορυφαίο πεντάρι της περσινής Ευρωλίγκας-ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι με στόχο να ξανά-οδηγήσει το «τριφύλλι» σε… υψηλές πτήσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής, και ο ίδιος και η ομάδα, ασθμαίνουν…  καθώς το πρότζεκτ πήγε αρκετά πίσω.

Σε κάθε περίπτωση οι εμφανίσεις του Καρδιτσιώτη δεν θυμίζουν το περσινό «θωρηκτό» της Λαμποράλ, αλλά μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες, δύο διαφορετικές σεζόν (η φετινή ημιτελής ακόμα) με άλλες ιδιαιτερότητες.

Τι λένε όμως οι αριθμοί; Αποτυπώνουν την πραγματικότητα; Εν μέρει ναι. Τα νούμερα του Μπουρούση είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που είχε πέρσι, αλλά αφήνουν ένα ανοικτό παράθυρο… Η φετινή χρονιά έχει ακόμα… μπόλικα ματς, αρκετά μεγάλο δρόμο και μπορεί ο σέντερ των «πράσινων» να φτάσει τους αριθμούς που είχε στη Βασκονία.

Για να δούμε…

Αρχικά, ο χρόνος συμμετοχής του Μπουρούση είναι μικρότερος φέτος. Μέχρι στιγμής, σε 18 παιχνίδια (δεν έχει λείψει σε κανένα) μετρά 17:07 λεπτά ανά ματς, ενώ πέρσι σε 29 συνολικά παιχνίδια (εξαιρούνται τα δύο του Final-4), έπαιζε περίπου 25 λεπτά. Αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά. Αν ο Μπουρούσης φτάσει στον Παναθηναϊκό να παίζει τα ίδια λεπτά, τότε ενδεχομένως όλα του τα στατιστικά, να διαφοροποιηθούν.

Με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα (Μπασκόνια), ο Μπουρούσης είχε 14,5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ με τον Παναθηναϊκό σε 18 ματς, έχει 8,2. Μεγάλη διαφορά μεν, η οποία δικαιολογείται από το χρόνο συμμετοχής δε. Σχετική ισορροπία λοιπόν…

Ποσοστά

Με Λαμποράλ                 Με Παναθηναϊκό

Δίποντα: 55,2 %              Δίποντα: 44,4%

Τρίποντα: 38,3%             Τρίποντα: 25,7%

Βολές: 81,1%                    Βολές: 76,2%

Ριμπάουντ: 8,7 μ.ο.         Ριμπάουντ: 4,7 μ.ο.

Ranking: 21                       Ranking: 9.3

Τα νούμερα διαφέρουν, σαφέστατα. Αλλά αν προσέξει κανείς, δεν έχουν χαοτικές διαφορές, αν αναλογιστεί κανείς τη σχέση χρόνου συμμετοχής και αριθμό αγώνων. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο, ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα να δώσει μίνιμουμ 12 ματς και δεν αποκλείεται ο Έλληνας σέντερ να ανεβάσει κι’ άλλο τους μέσους όρους του.

Συμπερασματικά, ο Γιάννης Μπουρούσης δεν κάνει τη σεζόν που έκανε πέρσι. Σε όλους τους τομείς εμφανίζεται πεσμένος. Οι διαφορές όμως δε δικαιολογούν σε τόσο μεγάλο βαθμό, το «θόρυβο» γύρω από το όνομά του. Ο Τσάβι Πασκουάλ, προσπαθεί να απελευθερώσει ψυχολογικά τον άσο του «τριφυλλιού», που είναι και το μεγάλο στοίχημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...