ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

«Να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας στο Βελιγράδι»

Ο Κει Σι Ρίβερς μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, τονίζοντας πως η ενότητα και η συγκέντρωση μπορούν να φέρουν το «διπλό» για τους «πράσινους»

«Να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας στο Βελιγράδι»

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απόψε σε μια «καυτή» έδρα και ένα «εχθρικό» κοινό, δεν αποτελεί, κατά τον Κει Σι Ρίβερς, πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνον και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι, θα πρέπει να παρουσιαστούν ενωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα.

– Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός μετρά συνεχόμενες νίκες στην έδρα του έχει όμως μόλις δύο νίκες εκτός έδρας. Mπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Βελιγράδι;

Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Δεν μπορείς να πας σε αγώνα εκτός έδρας και να πάρεις έτσι απλά μια νίκη. Πρέπει να παλέψεις και να δώσεις ότι έχεις στο παρκέ για να την πάρεις. Υπάρχουν αρκετές ομάδες στην Ευρωλίγκα που χάνουν σε εκτός έδρας αγώνες. Φυσικά οι μόνες που καταφέρνουν να παίρνουν πολλές εκτός έδρας νίκες είναι οι ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης και εκτός αυτών των δύο δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που να μπορούν να επιβληθούν στον αντίπαλό τους και αυτή είναι η μάχη των ομάδων στην Ευρωλίγκα. Οι εκτός έδρας αγώνες είναι μια μάχη, δεν μπορείς να περιμένεις πως ο αντίπαλος θα σου δώσει εύκολα τη νίκη στην έδρα του.

– Πιστεύεις πως είναι ικανή να σας επηρεάσει η ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα;

Έχουμε πιθανότητες για τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Θα παίξουμε σε εχθρικό κοινό, αλλά έχουμε συνηθίσει σαν παίκτες να παίζουμε σε τέτοιες έδρες. Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αλλά θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για πετύχουμε τον σκοπό μας.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 51.085 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Έχετε πολλά παιχνίδια σε λίγο χρονικό διάστημα, τέσσερα συγκεκριμένα σε μια εβδομάδα, πως είναι η ομάδα από φυσική κατάσταση;

Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ καλά. Φαίνεται πως κανένας μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και την Πέμπτη έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια εχθρική έδρα που θα μας αποδοκιμάζει από την αρχή έως το τέλος. Ξέρω τι να περιμένω την Πέμπτη, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ενωμένοι σαν ομάδα σε αυτό το παιχνίδι και να βάλουμε τα δυνατά μας. Να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Μπαρτσελόνα, στο οποίο βοήθησε σημαντικά για ακόμη μια φορά την ομάδα στο δρόμο προς τη νίκη, σημειώνοντας 13 πόντους με 2/3 δίποντα,3/8 τρίποντα, ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ μοίρασε 4 ασίστ και πραγματοποίησε 2 κλεψίματα.

– Πήρατε μια δύσκολη νίκη, ενώ φάνηκε πως σε όλη τη ροή του αγώνα ελέγχατε το παιχνίδι. Τι συνέβη;

Έχασα μερικά σουτ που συνήθως πετυχαίνω, αλλά πρέπει να παίρνεις τις ευκαιρίες σου όταν σου δίνονται, για να πετύχεις καλάθι. Ο Παππάς μας βοήθησε αρκετά και μας έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι μας όπως και ο Μπουρούσης που ήταν φανταστικός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Όλοι μας είχαμε πολύ ενέργεια στο παρκέ από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι.

Διαλέξαμε τις επιλογές μας. Πότε θα τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, εμείς δίναμε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Χάσαμε όμως πολλά καλάθια, όπως και αρκετές διεισδύσεις κάτι αναμενόμενο σε αγώνα μπάσκετ. Πρέπει να κρατήσουμε πως πήραμε μια ακόμη σημαντική νίκη που και οι δύο ομάδες την ήθελαν, όμως εμείς παλέψαμε πολύ σκληρά και την πήραμε. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, για το παιχνίδι με τον επόμενο αντίπαλο.

– Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα είχατε διαφορά στο σκορ, και στο τέταρτο, η Μπαρτσελόνα μείωσε στον πόντο. Νιώσατε πίεση σε εκείνο το διάστημα;

Όχι. Κρατήσαμε την συγκέντρωσή μας και δεν κάναμε λάθη. Κανείς μας δεν πανικοβλήθηκε ακόμη και όταν χάσαμε μερικά σουτ, ανταποδώσαμε στην πολλή καλή μας άμυνα και έτσι πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.