ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 79-84

Να ζήσεις Πανάθα και… τρίποντα πολλά

Ο Παναθηναϊκός τα έβαζε όλα έξω από τα 6.75 και με τρομερή ευστοχία από τα τρίποντα, πήρε τη νίκη με 79-84 επί της Γαλατασαράι στην Πόλη, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 109α του γενέθλια... Σούπερ Φελντέιν-Τζέιμς, επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις ο Καλάθης!

Να ζήσεις Πανάθα και... τρίποντα πολλά

Ο Παναθηναϊκός έστησε το δικό του πάρτι γενεθλίων στην Πόλη, νίκησε τη Γαλατασαράι με 84-79, μετά από ένα εντυπωσιακό κρεσέντο έξω από τα 6,75 στο Β΄ μέρος και έφτασε στο 12-9!

Εντυπωσιακός ο Τζέιμς, όπως και ο Φελντέιν, κομβικοί Σίνγκλετον-Ρίβερς, αλλά ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που ξεχώρισε, διότι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Τζεντίλε, Μπουρούση και Γκάμπριελ άρχισε ο Παναθηναϊκός, ενώ η Γαλατά με τους Γκιουλέρ, Πλάις, Σιλμπ, Μίτσοφ και Κοκσάλ.

Συγκέντρωση μηδέν, άμυνα μηδέν…

Με σερί 12-0 απάντησε η Γαλατά στο τρίποντο του Φελντέιν, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά άσχημα και αυτό το παιχνίδι, στο φλεγόμενο «Αμπντί Ιπεκτσί». Οι Τούρκοι κυκλοφορύσαν καλύτερα την μπάλα, οι «πράσινοι» δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση (τρία λάθη), με το πρώτο μισό της Α΄ περιόδου να ανήκει στους γηπεδούχους (12-3).

Δεκάλεπτο-μαρτύριο…

Με τον Μπουρούση να ζεσταίνεται, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 14-9, αλλά η περιφερειακή άμυνα των «πράσινων» δεν ήταν καλή, με τη Γαλατά να κάνει ένα γρήγορο σερί και πάλι, φτάνοντας στο +11 (20-9) με τον Πασκουάλ να έχει αλλάξει όλη την πεντάδα, προκειμένου να βρει ρυθμό η ομάδα του.

Ο Φελντέιν με τρίποντο-ανάσα, μείωσε σε 8 (20-12), δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, ο Ντίμπλερ έκανε το 22-12 με jump shoot, με τον Παναθηναϊκό να κάνει αγώνα… δρόμου, για να μείνει κοντά στο σκορ.

Το δεκάλεπτο-μαρτύριο, ολοκληρώθηκε με σκορ 24-18, με ένα μεγάλο τρίποντο του Τζέιμς στο τέλος του χρόνου.

Ζόρια και στο δεύτερο δεκάλεπτο…

Ένα καλάθι του Ντέι, ένα του Σιλμπ και ένα επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στον Σίνγκλετον, συνέθεσαν… την αρχή της Β΄ περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να αμύνεται με τα μάτια… και τη Γαλατά να παίζει το παιχνίδι της.

Ένα έμμεσο τρίποντο του Τζέιμς (28-21), έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι», ο Πασκουάλ έβαλε τον Παππά στο ματς, προσπαθώντας να σφίξει την περιφερειακή του άμυνα, βραχυκύκλωσε για λίγο την ομάδα του Αταμάν, αλλά η επιθετική δυστοκία δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει (31-21, 6:50).

Διαγωνισμός καρφωμάτων και τρίποντων!

Με ένα σερί 8-0 (τρίποντα από Σίνγκλετον-Γκάμπριελ και κάρφωμα Παππά), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς (31-29) στα μισά της περιόδου.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε σφίξει (6 λάθη για Γαλατά), οι Τούρκοι δεν έβρισκαν πια τόσο εύκολα το δρόμο για το καλάθι, ο Παππάς μοίραζε εξαιρετικά και ο Σίνγκλετον με τρίποντο (8/13 συνολικά στο πρώτο μέρος το τριφύλλι) έκανε το 32-32, για το πρώτο προσπέρασμα!

Σίνγκλετον (κάρφωμα) και Γκιουλέρ διαμόρφωσαν το 34-34, 2:50 για το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει το ρυθμό σε σετ παιχνίδι, με τον Τζέιμς με νέο εκπληκτικό κάρφωμα να κάνει το 34-36!

Ο Μίτσοφ (10 π.) έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά από πλευράς Γαλατά (38-36, 1:10), ο Ρίβερς όμως με μια προσωπική ενέργεια ισοφάρισε σε 38-38, στα 55΄΄.

Ο Κέι Σι Ρίβερς με νέο μεγάλο τρίποντο θα κάνει το 38-41, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία πλέον είχε ρυθμό, ο Πασκουάλ είχε βρει την… αμυντική πεντάδα που έφερε τούμπα το ματς και οι «πράσινοι» μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα, είχαν γρήγορα μπει στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς να σπαταλούν άλλο χρόνο.

Ο Κρις Σίνγκλετον με δύο βολές (10π.) έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του (38-43) στα 3,7΄΄, ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε τραγικά… και ο Γκιουλέρ έκανε με μπάσιμο το 40-43, με τον Πασκουάλ να είναι έξαλλος.

Καταιγιστικός!

Με τους πρώτους πόντους του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 40-45, με τον Πλάις να απαντάει με κάρφωμα, ωστόσο με το τρίτο τρίποντο του Φελντέιν στο ματς, ο Παναθηναϊκός πήγε στο +6 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (42-48, 7:45).

Τρίποντο και… μπουκάλι

Ο Φελντέιν μετά από την πάσα του Καλάθη θα συνδεθεί ξανά… από τα 6,75 για το 44-51, με τον Δομινικανό να φτάνει τους 12 πόντους και ένα μπουκάλι να εκτοξεύεται από την κερκίδα, το οποίο ευτυχώς δε βρήκε… στόχο.

Οι «πράσινοι» με 11/17 τρίποντα (44-54), είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, κέρδιζαν πολλά μέσα από την άμυνά τους και με τα καλά τους ποσοστά, είχαν ανακτήσει προβάδισμα και ψυχολογία με τον Νικ Καλάθη να είναι καλός μετά από καιρό.

Τσουρουφλάει ο Φελντέιν, «παρών» ο αρχηγός!

Ο Δομινικανός με 5/5 τρίποντα έσερνε μόνος του το χορό… με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά με 11 (46-57, 5:11), ο Καλάθης με ένα… περιπετειώδες τρίποντο θα κάνει το 46-60, στο highlight του αγώνα, με την μπάλα αρχικά να αναπηδά στη στεφάνη και να μπαίνει εν τέλει μέσα!

Μπλακ άουτ και ξανά μέσα στο ματς η Γαλατά

Η Γαλατά με τον Σιλμπ (δέκα συνεχόμενοι πόντοι) θα μειώσει στους 6 (56-62), το γήπεδο πήρε φωτιά, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια αστάθειας στην τρίτη περίοδο και τον Πασκουάλ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τη συγκέντρωσή της και να απειλείται ξανά από τους Τούρκους.

Ροντέο!

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, ήταν συγκλονιστικά, με τον Σιλμπ με διαδοχικά τρίποντα να κάνει το 62-65, ο Πλάις μείωσε στον πόντο (64-65) αλλά ο Τζέιμς με τρεις βολές στα 9΄΄ έκανε το 64-68, σκορ της 3ης περιόδου.

Με βολές του Πλάις άρχισε η τελευταία περίοδος (66-68), με το ματς να είναι ντέρμπι, αφού ο Παναθηναϊκός απώλεσε διαφορά 14 πόντων, μάλλον εύκολα, βάζοντας ξανά τη Γαλατά, στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Μάικ Τζέιμς το πήρε πάνω του… με πέντε συνεχόμενους πόντους και δύο κλεψίματα, έβαλε την υπογραφή του για το 66-73 του Παναθηναϊκού, 7:39 για το τέλος του ματς.

Ο Μάικ Τζέιμς, πήρε την ομάδα στις πλάτες του, έφτασε τους 18π. και ο Παναθηναϊκός πλέον, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς, βρισκόταν μπροστά με 11 (66-77), προσδοκώντας αυτή τη φορά να κρατήσει τη διαφορά και να μην κινδυνεύσει στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Έγινε ντέρμπι-μίλησε ο αρχηγός

Οι πράσινοι δεν έβαλαν την μπάλα μέσα, δεν έπαιξαν με υπομονή και έδωσαν ξανά το δικαίωμα στη Γαλατά να ορέγεται… νίκη, με τον Γκουλέρ να μειώνει στους 5 (72-77), 4:40 για το τέλος. Ο Καλάθης (10π., 6 ασ.) θα χορέψει όλη την άμυνα της Γαλατά (72-79), ο Μπουρούσης θα κλέψει (3:42), με τον Καρδιτσιώτη σέντερ να πηγαίνει έξυπνα στις βολές για το 72-81, με τον Παναθηναϊκό να κρατά διαφορά ασφαλείας.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη διαφορά, παρότι άστοχος (μόνο ένα τρίποντο του Ρίβερς), η Γαλατά προσπάθησε να γυρίσει το ματς, αλλά δε βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και η ομάδα του Πασκουάλ πήρε το τρίτο της διπλό στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας τις 12 νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 40-43, 64-68, 79-84.

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ