ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τα παράσημα της νίκης…

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό. Μια νίκη μακριά από το σπίτι του, που του δίνει πολλά περισσότερα από ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Τα παράσημα της νίκης…

Μια νίκη είναι πάντα σημαντική, όπως και αν προέλθει, με οποιανδήποτε αντίπαλο και αν έρθει. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη φορμαρισμένη Γαλατά, πήρε την (μόλις) τρίτη νίκη εκτός ΟΑΚΑ και μπαίνει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα, με παραπάνω από ένα λόγο για να χαμογελά.

Αρχικά, η σημασία της νίκης βαθμολογικά, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Με ήττα απόψε ο Παναθηναϊκός έβαζε ΤΝΤ στα θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση. Δεν το έπραξε. Ένα credit.

Ένα δεύτερο θετικό, είναι η επιστροφή του Νικ Καλάθη στις καλές εμφανίσεις. Ο αρχηγός των «πράσινων» μοίρασε επτά ασίστ, σκόραρε δέκα πόντους, όταν έβαζε κάτω από 4 τον τελευταίο μήνα, οργάνωσε μαεστρικά και στην άμυνα ήταν καταλυτικός. Αν ξαναβρεί τον εαυτό του, τότε μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό εφεξής…

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτο τσεκ… ποιος άλλος; Ο Νίκος Παππάς φυσικά. Ο Έλληνας γκαρντ είναι αγνώριστος. Καμία σχέση, άλλος παίκτης. Αν σταθεί κανείς στη στατιστική του, θα λαθέψει. Και θα λαθέψει διότι, αυτά που κάνει ο Παππάς τον τελευταίο καιρό, είναι κόντρα στο DNA του, κόντρα στο «Αμερικάνικο» στοιχείο που διαθέτει, αναφορικά με τον τρόπο που παίζει.

Τέταρτο credit. Η τριάδα Σίνγκλετον-Ρίβερς-Τζέιμς, έχουν πάρει μπροστά για τα καλά. Αποτελούν την πρώτη γραμμή κρούσης, σε άμυνα και επίθεση και μπορούν να σμπαραλιάσουν κάθε άμυνα στην Ευρώπη. Μόνο να χαίρεται κανείς μπορεί, βλέποντας τους να παίζουν.

Πέμπτο plus και σημαντικότερο απ’ όλα, φρονώ. Αντίδραση. Από το 46-60, η Γαλατά φτάνει στο 62-65, σε χρόνο dt. Γυρίστε στον καθρέπτη σας, κοιτάξτε τον εαυτό σας στα μάτια και πείτε την αλήθεια. Είπατε όλοι, «πάει, χάσαμε». Λογικό νομίζω. Πρωταθλητής στις αυτοκτονίες είναι ο Παναθηναϊκός φέτος. Γιατί να μην έκανε άλλη μία.

Ε δεν την έκανε και αυτό το παράσημο, είναι το σημαντικότερο απ’ όλα. Διότι ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Και όχι μία φορά. Αλλά τρεις. Επανήλθε από την εφιαλτική πρώτη περίοδο, επανήλθε από το ΣΟΚ του 62-65 και στο τέλος όταν ξανά η διαφορά έφτασε στους πέντε, με τη Γαλατά να μπαίνει και πάλι στην εξίσωση,  αντέδρασε και πάλι.

Αυτό δείχνει «καρύδια», εγωισμό, πίστη, συγκέντρωση και θέληση για νίκη. Σε μια ομάδα που μακριά από την έδρα της, συνήθως παραπαίει, το αποψινό ήταν ένα θετικό πρόσημο που πρέπει να γίνει οδηγός για τη συνέχεια.

Για να κλείσουμε. Δύο ματς στοχεύει πλέον ο Παναθηναϊκός για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Και τα δύο στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου είναι ο καλύτερος. Μπάμπεργκ και Ούνιξ επισκέπτονται την Αθήνα τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Δύο νίκες και το κλειδί στο χέρι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...