ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 4-0 (Ρέις 6΄, Κλωναρίδης 32΄, Βιγιαφάνιες 61΄, Εμποκού 68΄πεν.)

Μπαλάρα και τεσσάρα… πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο σκόρπισε με 4-0 (Ρέις 6΄, Κλωναρίδης 32΄, Βιγιαφάνιες 61΄, Εμποκού 68΄πεν.) και τσέκαρε ήδη το εισιτήριο για τα ημιτελικά Κυπέλλου. Αποθέωση από τον κόσμο για Ουζουνίδη και παίκτες.

Μπαλάρα και τεσσάρα... πρόκρισης!

Χορταστικός… Παναθηναϊκός μετά από καιρό, ο καλύτερος επί ημερών Ουζουνίδη, αποζημίωσε τον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο, νίκησε τον Αστέρα και προκρίθηκε από σήμερα στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Οι πράσινοι πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση στη χρονιά, έδειξαν ότι συνέρχονται και σιγά-σιγά αποκτούν ρυθμό και έκαναν τους οπαδούς τους να χαμογελάσουν μετά από πολλούς μήνες, δίνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Το ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν άλλαξε σχηματισμό, άρχισε το ματς με 4-4-2, με τον Νούνο Ρέις να αντικαθιστά τον Κουρμπέλη, ο οποίος έμεινε εκτός, ενώ προτίμησε τον βασικό του γκολκίπερ Οδυσσέα Βλαχοδήμο, αντί του Λουκ Στιλ, ο οποίος έπαιζε μέχρι πρότινος στα ματς του κυπέλλου.

Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα και τον Αστέρα να πιέζει ψηλά, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να παίζουν παράλληλο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους από τον άξονα, προτιμώντας βαθιές μπαλιές, που έκοβαν γρήγορα και εύκολα οι Αρκάδες.

Γκολάρα από τον Ρέις!

Στο 6΄και ενώ το ματς δεν είχε ρυθμό, ο Κλωναρίδης προσπάθησε να βρει κάθετα τον Βιγιαφάνιες, η μπάλα βρήκε σε πόδια αμυνόμενων στρώθηκε στον Ρέις, ο οποίος με μια σουτάρα έξω από την περιοχή (κόντραρε η μπάλα), έκανε το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του… με το γκολ, απέκτησε αυτοπεποίθηση, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, πρέσαρε τους Αρκάδες, με αποτέλεσμα να κερδίζει μπάλες, δείχνοντας διάθεση να «καθαρίσει» το ματς, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ.

Όμορφο ποδόσφαιρο μετά από καιρό!

Ο Μπεργκ στο 23΄, πήρε την μπάλα στο ύψος του ημικύκλιου της περιοχής, μετά από προσπάθεια του Εμποκού, σούταρε, αλλά ο Ντοναρούμα, μπλόκαρε εύκολα, σε μια καλή στιγμή των «πράσινων», οι οποίοι έπαιζαν απελευθερωμένα πια και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Ένα αβίαστο λάθος του Ζέκα στο 30΄, λίγο έλειψε να στοιχίσει για τον Παναθηναϊκός, αφού ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ (ήταν), με τον Πορτογάλο να έχει κάνει αρκετά λάθη στο ματς.

Οι «πράσινοι» είχαν ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο (22΄-32΄), με όμορφους συνδυασμούς και καλή κυκλοφορία, είχαν διάθεση και πάθος, έκλεβαν συνεχώς μπάλες με το ανεξάντλητο πρέσινγκ και παρουσίαζαν ένα πολύ καλό πρόσωπο μετά από καιρό.

Βάσεις πρόκρισης…

Στο 32΄ο Κλωναρίδης έκανε το 2-0, μετά από έναν (ακόμα) εξαιρετικό συνδυασμό, όταν ο Χουλτ από αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, ο Βιγιαφάνιες, έκανε την προβολή, ο Ντοναρούμα έδιωξε, με τον Κλωναρίδη να παίρνει το… ριμπάουντ και να εκτελεί μέσα από την περιοχή για το 2-0, με τον Παναθηναϊκό να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο μετά από καιρό.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο, ο οποίος είχε χορτάσει μπάλα, έβλεπε την ομάδα του να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο μετά από καιρό, με ένα καλό σκορ, το οποίο είχε 45΄λεπτά μπροστά του για να το διευρύνει.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι…

Ο Κλωναρίδης, μετά από μία ακόμα εξαιρετική προσπάθεια του Κουλιμπαλί, έφτασε κοντά στο 3-0, ωστόσο το πλασέ του από αριστερά και μέσα από την περιοχή, βρήκε στον Ντοναρούμα και κατέληξε έξω, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει ορεξάτος και στο Β΄ μέρος. Το… ανελέητο πρέσινγκ των παικτών του Παναθηναϊκού, δεν άφηνε περιθώρια στους Αρκάδες, οι οποίοι έκαναν συνεχόμενα λάθη και δεν απειλούσαν την ομάδα του Ουζουνίδη.

Ο Εμποκού (56΄) εφόρμησε προς την περιοχή του Ντοναρούμα, μετά από ωραία ενέργεια του Βιγιαφάνιες, έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ, σε μια ακόμα καλή στιγμή για το τριφύλλι στο ματς.

Τίτλοι τέλους… στο  ματς και την πρόκριση!

Με το γκολ του Λούκα Βιγιαφάνιες στο 61΄, μετά από μια φοβερή κάθετη του Εμποκού, που τον έβγαλε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα, ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το ματς και την πρόκριση! Η κερκίδα ζεστάθηκε, ο κόσμος άρχισε το τραγούδι, ο Αστέρας με τον Μανιά στο 66′ έφτασε μια ανάσα από το 3-1, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε, με το 4ο γκολ από τον Εμποκού αυτή τη φορά, με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος στο καλύτερο ματς των πράσινων στη σεζόν!

Τρομερή φάση στο 79΄!

Ο Βιγιαφάνιες σε μια ακόμη εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Εμποκού από αριστερά, εκείνος έδωσε στον Λουντ, ο οποίος με απ’ ευθείας κεραυνό, προσπάθησε να “σκοτώσει” τον Ντοναρούμα, ο οποίος με τα δύο χέρια απέκρουσε, ο Εμποκού πήρε το ριμπάουντ, εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ήταν εκτεθειμένος και σωστά υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση.

Ο Αστέρας έπαιξε το τελευταίο πεντάλεπτο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκάιντουτσικ, με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού όμως. Οι Αρκάδες με τον Μανιά απείλησαν στο 89΄(δοκάρι), στην καλύτερη στιγμή τους στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέντο (82΄Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Ρέις (77΄Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπεργκ, Κλωναρίδης (62΄Χατζηγιοβάννης).

Στον πάγκο: Στιλ, Μέστο, Πίσπας, Χατζηγιοβάννης, Λουντ, Μαρινάκης, Ευαγγέλου.

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ, Μάσα, Μανιάς, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Δημούτσος (72΄Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55΄Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Σελίν.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ιωαννίδης, Ιγκλέσιας, Μπαστιανός, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Κυριακόπουλος.

Διαιτητής: Στυλιάρας, βοηθοί: Ακρίβος, Μπαλτάς, 4ος: Βάτσιος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE