ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 81-72

Στο ΟΑΚΑ προσκυνούν όλοι!

Στο ΟΑΚΑ κάνει κουμάντο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υπέταξε και την Μπάμπεργκ (82-71), με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Φελντέιν και Τζέιμς, βάζοντας γερές βάσεις για την κατάληψη της 5ης θέσης!

Στο ΟΑΚΑ προσκυνούν όλοι!

Η Μπάμπεργκ ήταν μαχητική, έβαλε δύσκολα στον κακό-στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς-Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως βρήκε πολλούς ήρωες… και πήρε μια νίκη χρυσάφι! Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των Μπασκόνια και Ερυθρού Αστέρα και στρογγυλοκάθισε στην 5η θέση!

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ, επέλεξε τους Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Καλάθη, Φελντέιν και Τζεντίλε στην αρχική πεντάδα, με τον Αντρέα Τρινκιέρι να «κατεβάζει» τους Μέλι, Μίλερ, Ραντόσεβιτς, Ζήση και Κοζέρ.

Μια ακόμα άσχημη εκκίνηση…

Η Μπάμπεργκ μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο ματς (3-11), με αιχμές Ζήση και Ραντόσεβιτς, ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος (Τζεντίλε 0/2) και δεν κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Πασκουάλ να πάρει νωρίς το πρώτο του τάιμ άουτ (6:45).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.088 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίνγκλετον, Φελντέιν και… ανατροπή!

Καλάθης-Γκάμπριελ και Φελντέιν (δύο καρφώματα), έδωσαν ανάσα στο «τριφύλλι» (7-13, 5:51), ο κόσμος ζεστάθηκε και σηκώθηκε… όρθιος με το τρίποντο του Σίνγκλετον για το 10-13, με τον Αμερικανό να φτάνει τους έξι πόντους.

Ο Τζέιμς Φελντέιν με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έφερε το ματς στα ίσα (16-16, με επιμέρους σκορ 13-5), ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο παρκέ, έβγαζε άμυνες, με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι καυτός και με νέο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά (19-16, 3:11), φτάνοντας τους 9 πόντους (οκτώ είχε ο Φελντέιν).

«Ζεστός» Μπουρούσης…

Με τον Μπουρούση να ανοίγει λογαριασμό, ο Παναθηναϊκός ξαναπήγε στο +3 (21-18, 1:42), η Μπάμπεργκ υπέπεσε σε τρία συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, με τον Φελντέιν να συνεχίζει το ίδιο βιολί… «γράφοντας» το 23-18, ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα στα 39΄΄, ο Μπουρούσης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 8 (26-18), με τον Μίλερ να πηγαίνει στις βολές, μετά από φάουλ του Έλληνα σέντερ (26-19).

Στα τελευταία 11΄΄, ο Τζέιμς έπαιξε με τον Παππά, εκείνος κέρδισε έξυπνα το φάουλ από τον Στρέλνιεκς, ευστόχησε στη μία, η Μπάμπεργκ αστόχησε και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 27-19.

Στο +11 ο Παναθηναϊκός, πλησίασε γρήγορα η Μπάμπεργκ

Ο Νίκος Παππάς, μπήκε και αυτός στην… εξίσωση, έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με «γκολ-φάουλ» έκανε το 30-19, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +11, στις αρχές της Β΄ περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάμπεργκ να μειώσει (30-25, 7:01), οι «πράσινοι» από το 5/7 τρίποντα, της πρώτης περιόδου, έβρισκαν συνεχώς σίδερο… στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι Γερμανοί με τον Στρέλνιεκς, πλησίασαν στους τρεις (30-27).

Τα έκανε μούσκεμα…

Ο Παναθηναϊκός της Β΄ περιόδου δε θύμιζε σε τίποτα αυτόν της πρώτης, σκόραρε σε επτά λεπτά μόλις πέντε πόντους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μπάμπεργκ (32-35, 2:32).

Τα αλλεπάλληλα λάθη στην επίθεση (απουσία πλάνου, άστοχα σουτ) και η μη αντιμετώπιση του pick’n’roll που έστηναν οι Ζήσης-Στρέλνιεκς, έδωσαν πνοή… στην ομάδα του Τρινκιέρι.

Τζέιμς και Φελντέιν έσωσαν την παρτίδα…

Ο Σίνγκλετον με βολές μείωσε στο πόντο και ένα μακρινό τρίποντο του Τζέιμς, έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Πασκουάλ, με το ματς να πηγαίνει καλάθι-καλάθι (39-37). Ο Φελντέιν με νέο τρίποντο στα 19’’, έκανε το 42-39, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει… μέσα από την άμυνά του και να επανακτά το προβάδισμα, σε μια κάκιστη γι’ αυτόν περίοδο. Η Μπάμπεργκ, με ένα ακόμα pick’n’roll, το οποίο αδυνατούσε να αντιμετωπίσει, μείωσε στον πόντο, κάνοντας το 42-41, σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Ντέρμπι για γερά… νεύρα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάει την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», με τον Μπουρούση να κάνει τη ζημιά με πέντε πόντους (50-44, 7:01), με την πρόθεση του Πασκουάλ, να είναι φανερή, θέλοντας να βάλει την μπάλα μέσα και να δημιουργήσει ή σκοράρει με τον Έλληνα σέντερ.

Ο Φελντέιν με τρίποντο (16 π.), έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του, αλλά οι Γερμανοί απάντησαν γρήγορα με το ματς να είναι ντέρμπι σε όλο το δεκάλεπτο.

Ο Μπουρούσης τραβούσε μόνος του το κουπί…, (14π.), ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεκολλήσει, αλλά με ένα τρίποντο του Τζέιμς, πήρε διαφορά 9 πόντων (60-51, 2:07), με το γήπεδο να παίρνει φωτιά!

Στην τσίτα… η τελευταία περίοδος

Η Μπάμπεργκ δεν τα παρατούσε με τίποτα… ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ωστόσο διατηρούσε μια μικρή διαφορά (68-61, 6:17), με τους Γερμανούς να είναι πολύ επικίνδυνοι.

Ο Τζέιμς με μια προσωπική ενέργεια, έδωσε μεγάλη ανάσα στο τριφύλλι (70-61), ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον αέρα… έσφιξε την άμυνά του, αναγκάζοντας τους παίκτες του Τρινκιέρι σε λάθη στην επίθεση, με τον Πασκουάλ να κρατά τον Μπουρούση στο ματς, ο οποίος ήταν καυτός και αποτελούσε την αιχμή των πράσινων, σε σκορ και δημιουργία.

Ο Τζέιμς ξανά με εντυπωσιακή ενέργεια, κέρδισε ένα ακόμα “γκολ-φάουλ” (73-64, 4:05), ο Τάις με σουτ δύο πόντων μείωσε άμεσα, αλλά οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού, βγήκαν μπροστά (Ρίβερς για το 75-66), τρία λεπτά για το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά που είχε μέχρι το τέλος, πήρε τη νίκη και έμεινε μόνος 5ος στη βαθμολογία!

Τα δεκάλεπτα: 27-19,  42-41, 62-54, 81-72.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.