ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το «δώρο» της Φενέρ και η πιθανότητα της τετράδας…

Τελικά ο Παναθηναϊκός «ευνοήθηκε» από τη νίκη της Νταρουσάφακα επί της Φενέρ ή όχι; Απαντήσεις εντός… Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Το «δώρο» της Φενέρ και η πιθανότητα της τετράδας…

Η κουβέντα που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, μετά και την ήττα της Φενέρ από την Νταρουσάφακα, βάζοντας στο κάδρο της τετράδα και το «τριφύλλι», είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία, οι-αμυδρές έστω-ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας, που είναι και το καλύτερο σενάριο και από την άλλη, το πιο ρεαλιστικό και πιθανό, το σταύρωμα με μειονέκτημα έδρας, την ασταθή, αλλά «πυρηνική» στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, «κλειδώνει» λογικά, την 5η θέση, συνεχίζει να απειλείται από Ερυθρό Αστέρα, Εφές, Μπασκόνια και Νταρουσάφακα, έχοντας όμως στιβαρό πλεονέκτημα, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσω σε αυτό το σημείο, την ταπεινή μου άποψη.

Δε συμμερίζομαι το επιχείρημα που διατυπώνεται από χθες, αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας. Η Φενέρ απέχει δύο νίκες μακριά, όπερ σημαίνει πως στις τελευταίες οκτώ στροφές, πρέπει να κάνει μάξιμουμ έξι νίκες-δύο ήττες, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το απόλυτο. Η εν πάσει περιπτώσει ο Παναθηναϊκός να κάνει δύο νίκες περισσότερες από την ομάδα του Ζοτς. Δύσκολο, αν όχι απίθανο.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 1.488 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συμπερασματικά λοιπόν, το χθεσινό νέο, η ήττα της Φενέρ δηλαδή, μόνο καλό δεν είναι για τους «πράσινους». Και εξηγούμαι. Πρώτον. Η Νταρουσάφακα (11-11), μένει στο κατόπι του Παναθηναϊκού, με το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες να διεξάγεται στην Τουρκία. Δεύτερον. Ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε από τη Φενέρ και πλέον δύσκολα θα χάσει την 3η θέση, γεγονός που σημαίνει, πως αν ο Παναθηναϊκός πάει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Τούρκους (έχουμε δει πως τον αντιμετωπίζουν οι διαιτητές εκεί), τα πράγματα, όσον αφορά πρόκριση στην τετράδα, δυσχεραίνουν. Εκτός αν ο Παναθηναϊκός, καταφέρει και βγει 6ος και βρεθεί στο δρόμο του «αιωνίου», πράγμα και αυτό δύσκολο, ειδικά αν περάσει από Μπασκόνια και Νταρουσάφακα.

Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός-έστω και μειονέκτημα έδρας-θα ήταν/είναι ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Για τους γνωστούς λόγους. Οποιοδήποτε άλλο σταύρωμα (Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ-Φενέρ), με τον Παναθηναϊκό να μην έχει πλεονέκτημα, θα είναι «καταστροφικό», όσο καλό και να παρουσιαστεί το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ. Αυτά βέβαια στη θεωρία και τη λογική του υπογράφοντος. Στο παρκέ, τα σπουδαία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.