ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Βιγιαφάνιες: «Δουλεύοντας σκληρά, θα φτάσουμε ψηλά»

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να πετύχει πολλά, σύμφωνα με τον Λούκας Βιγιαφάνιες.

Βιγιαφάνιες: «Δουλεύοντας σκληρά, θα φτάσουμε ψηλά»

Ο Αργεντινός άσος των «πράσινων», μιλώντας στο σημερινό match program του αγώνα με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, στάθηκε στο γεγονός πως το «τριφύλλι» μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αρκεί όλοι να δουλέψουν με ταπεινότητα και σοβαρότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Είναι ξεχωριστό για σένα το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό;

«Η αλήθεια είναι πως είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, γιατί στον Παναιτωλικό τον αγαπώ. Πέρασα στο Αγρίνιο 1,5 χρόνο, έζησα καλές στιγμές, αγαπώ τον κόσμο του Αγρινίου και ξέρω ότι κι εκείνοι με αγαπούν».

Αγωνιστικά τι περιμένεις από τον Παναιτωλικό;

«Κατά την άποψή μου, ο Παναιτωλικός θα έρθει να παίξει αμυντικά, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες που έρχονται στη «Λεωφόρο». Το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνει ο Παναιτωλικός ή ο κάθε αντίπαλός μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για να διασπάσουμε την άμυνά τους. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε πάντως είναι οι αντεπιθέσεις που θα επιχειρήσουν γιατί έχουν καλούς παίκτες σ’ αυτό το παιχνίδι».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.406 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το περσινό ήταν ένα «τρελό» ματς και μάλιστα είχες σκοράρει κιόλας για τον Παναιτωλικό ανοίγοντας το σκορ λίγο πριν πάρεις μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Φέτος τι ματς περιμένεις;

«Περιμένω ένα παιχνίδι παρόμοιο με το περσινό τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική του αντιπάλου μας. Αν και ο προπονητής του Παναιτωλικού δεν είναι ο ίδιος με πέρσι πιστεύω ότι θα παίξει με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή θα χρησιμοποιήσει διάταξη 4-4-1-1. Κατά συνέπεια αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να σπάσουμε την άμυνά του Παναιτωλικού με περισσότερη κατοχή μπάλας».

Το γκολ που πέτυχες στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα σε απελευθερώνει αγωνιστικά;

«Είναι αλήθεια πως το γκολ αυτό θα με βοηθήσει. Ενώ έκανα τα πράγματα σωστά στο γήπεδο δεν είχα καταφέρει για αρκετό καιρό να σκοράρω. Αυτό ήταν κάτι που με είχε αγχώσει γιατί παρά το γεγονός ότι είχα βρεθεί σε κατάλληλες θέσεις και μου είχαν δοθεί ευκαιρίες, δεν έβαζα το γκολ. Αρα, μπορώ να πω πως, ναι, με το γκολ στον αγώνα με τον Αστέρα “απελευθερώθηκα”».

Είναι αρκετός καιρός τώρα που παίζεις συνέχεια. Αισθάνεσαι κουρασμένος;

«Ναι, ειδικότερα τώρα, στα τελευταία παιχνίδια αισθάνομαι περισσότερο την κούραση και μου γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επανέλθω μέσω της αποκατάστασης μετά τους αγώνες. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι παίζω συνέχεια. Από την άλλη μεριά, πάντα θέλω να αγωνίζομαι και να βοηθάω την ομάδα».

Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια μοιάζει να βελτιώνεται. Αυτό είναι κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να έχει συνέχεια;

«Βέβαια και το πιστεύω. Έχουμε ακόμα περισσότερα περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε πολύ καλά και έχουμε πολύ καλούς παίκτες και αυτά τα δύο στοιχεία είναι αρκετά για να τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα και να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα αυτή η βελτίωση;

«Δεν έχει σημασία να λέμε λόγια. Άποψη μου είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά δουλεύοντας με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη. Παλεύοντας σκληρά θα δείξουμε ποιοι είμαστε και θα φτάσουμε ψηλά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.