ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

ΡΕΤΡΟ: Γκάλης και Κόμαζετς έδωσαν τέλος στα επτά χρόνια «φαγούρας» (vids)

Ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Παβλίσεβιτς επέστρεψε στους τίτλους μετά από μια «άνομβρη» επταετία, επικρατώντας του Άρη στον τελικό Κυπέλλου του 1993 στο «ΣΕΦ» με 96-89. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» οι Γκάλης και Κόμαζετς με 36 και 30 πόντους αντίστοιχα

ΡΕΤΡΟ: Γκάλης και Κόμαζετς έδωσαν τέλος στα επτά χρόνια «φαγούρας» (vids)

Όταν, τον Απρίλιο του 1986, ο Παναθηναϊκός στεφόταν πανηγυρικά Κυπελλούχος Ελλάδος επικρατώντας του «αιωνίου» αντιπάλου του, Ολυμπιακού (88-78) μέσα στο ΣΕΦ, ουδείς περίμενε την αντίστροφη πορεία των γεγονότων στα αμέσως επόμενα χρόνια. Το τρόπαιο αυτό αποτέλεσε την τελευταία «ευτυχισμένη στιγμή» του συλλόγου για την επόμενη, «άνομβρη» από πλευράς τίτλων, επταετία.

Τα επτά χρόνια «φαγούρας» και κακοδαιμονίας έμελλε να αποχωρήσουν μια και καλή πάνω από το «κεφάλι» του συλλόγου τον Μάιο του 1993, όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ΣΕΦ, στον τόπο που είχε πανηγυρίσει τον τελευταίο τίτλο του (και θα πανηγύριζε πολλούς περισσότερους στο μέλλον) για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τον Άρη, στον τελικό Κυπέλλου εκείνης της σεζόν.

Βέβαια, εκείνη την εποχή, όπως συνηθιζόταν, η προσπάθεια των «πρασίνων» για επιστροφή στους τίτλους πέρασε σχετικά σε δεύτερη μοίρα στις αναφορές του Τύπου, καθώς το «μονοπώλιο» της προσοχής, ανήκε στη «μονομαχία» του ζευγαριού Γκάλη – Γιαννάκη, το οποίο συνέχιζε να αφήνει «άφωνους» τους θεατές έστω κι αν οι δύο «ογκόλιθοι» του ελληνικού μπάσκετ πλησίαζαν προς τη «δύση» της καριέρας τους.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 16.926 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εν τέλει, εκείνη τη βραδιά χαμογέλασε τελευταίος ο Γκάλης του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέτυχε 36 πόντους και έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του τον Κόμαζετς (30π.) οδήγησε το «τριφύλλι» στην κατάκτηση του τροπαίου, μετά τη νίκη με 96-89 επί του Άρη. Από την άλλη μεριά, ο «δράκος» μπορεί να ακολούθησε «κατά πόδας» τον Γκάλη, αλλά οι 30 πόντοι του και οι 23 του Άντερσον δεν στάθηκαν αρκετοί για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μάλιστα απώλεσαν το προβάδισμα που «έχτισαν» στο ημίχρονο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» με τον Ζέλικο Παβλίσεβιτς στον πάγκο, τον Νίκο Γκάλη πρωταγωνιστή, τον Κόμαζετς άξιο «υπαρχηγό» και τον Βράνκοβιτς «βράχο» στην άμυνα, επέστρεψαν στους τίτλους μετά από επτά χρόνια, θέτοντας (χωρίς να το γνωρίζουν τότε) τις βάσεις για την επαναφορά του συλλόγου στα υψηλά «κλιμάκια» της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής πραγματικότητας από το 1996 και έπειτα…

Παναθηναϊκός (Παβλίσεβιτς): Αλβέρτης 6(1), Σοκ 5(1), Γκάλης 36, Οικονόμου 6, Παπαπέτρου 2, Βράνκοβιτς 7, Κόμαζετς 30(4), Γεωργικόπουλος 2, Μυριούνης 2, Μισούνοφ

Άρης (Σερφ): Λυπηρίδης 1, Γιαννάκης 30(3), Σούμποτιτς 3(1), Γάσπαρης 2, Άντερσον 23(2), Πετσάρσκι 11, Θίους 9, Βουρτζούμης 5(1), Ιωάννου 5, Γκέκος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.